Super Bowl 2022 (LVI)

NFL:n finaali eli Super Bowl 2022 (LVI) pelattiin 13.2.2022 SoFi -stadionilla Kalifornian Inglewoodissa, Los Angelesin piirikunnassa. Ottelussa kohtasivat Los Angeles Rams ja Cincinnati Bengals


56. Super Bowl pelattiin sunnuntain ja maanantain välisenä yönä Suomen aikaa SoFi Stadiumilla Kalifornian Inglewoodissa Los Angelesissa.

Super Bowl LVI: Los Angeles Rams - Cincinnati Bengals


Tämän vuoden Super Bowl -otteluun selvisivät loppujen lopuksi Los Angeles Rams ja Cincinnati Bengals. Ottelu pelattiin Los Angelesissa Ramsin kotistadionilla, jossa se myös lopulta voitti mestaruuden. Avainmieheksi nousi erityisesti lopun ratkaisevan säkityksen tehnyt Aaron Donald, vaikka MVP menikin ratkaisu-TD:n tehneelle Cooper Kuppille.

Los Angeles Rams on voittanut Super Bowlin vuonna 2000, mutta tuolloin joukkue pelasi vielä nimellä St. Louis Rams. Viimeksi joukkue on nähty Super Bowlissa vuonna 2019, mutta tuossa joukkuessa tuli tappio. Bengals on puolestaan nähty viimeksi vuonna 1989 jenkkifutiksen loppuottelussa.

Tiukasta ottelusta huolimatta Rams oli selkeä suosikki ottelulle myös ennakkoon. Sen kertoimet pyörivät 1,50 tasolla, kun taas kauden mustalle hevoselle, vierasjoukkue Bengalsille sai noin 2,70 kerrointa.

Lue myös: Pelaa ilmaista Super Bowl -visaa FansBetillä ja voita 25 000 euroa!

Tilanne runkosarjan jälkeen


Runkosarjan jälkeen suurin Super Bowlin voittajasuosikki oli Green Bay Packers, jonka mestaruuskerroin oli ollut parhaimmillaan hivenen alle viiden. Viime vuoden finaalin hävinnyt Kansas City Chiefs oli noussut hyvän loppukauden ansiosta kakkossuosikiksi. Viime kauden mestari Tampa Bay Buccaneers sekä Buffalo Bills olivat suurin piirtein tasoissa kolmossuosikkina. Kaikista suurin yllätys olisi ennen pudotuspelien alkua ollut pienen ihmeen kautta play offseihin nousseen Pittsburgh Steelersin Super Bowl -voitto.

Viime kauden Super Bowlissa Kansas City Chiefs lähti etukäteen otteluun pienenä suosikkina, mutta lopulta Buccaneers voitti Super Bowlin selkeästi numeroin 31-9. Ottelun arvokkaimmaksi pelaajaksi valittiin Bucsin Tom Brady, joka voitti näin jo seitsemännen Super Bowlinsa. Valinta loppuottelun arvokkaimmaksi pelaajaksi oli Bradyn uralla viides.

Super Bowl 2022: Joukkueet


Tässä kärkikandidaatit ennen pudotuspelien alkua

Green Bay Packers

Packers on NFL:n kestomenestyjä. Se on nyt voittanut kolmena viime kautena 13 ottelua. Kahdella viime kaudella Packers putosi kisasta NFC:n finaaliottelussa. Kaikesta menestyksestä huolimatta Packers on ollut QB Aaron Rodgersin kanssa Super Bowlissa vain yhden kerran.
Tällä kaudella 13 matsin voitto takaa sille kotikenttäedun Lambeau Fieldillä aina NFC:n finaaleihin asti. Ja se todellakin on etu joukkueelle. Green Bayssa on tammikuussa kylmä, eikä etelän joukkue välttämättä ole sellaiseen tottunut.

Kansas City Chiefs

Chiefs on nyt pudotuspeleissä seitsemännen kerran peräkkäin. Joukkue on hallinnut AFC:n länsilohkoa viimeiset kuusi kautta.
Puolen miljardin dollarin sopimuksella pelaava QB Patrick Mahomes oli alkukaudella usein heikko. Samaten joukkueen puolustus oli alkukaudesta umpikehno. Kauden edetessä Mahomes ja puolustus ovat petranneet huimasti.

Tampa Bay Buccaneers

Buccaneers pelasi paremman runkosarjan kuin viime kaudella, jolloin se oli lopulta vei mestaruuden. Buccaneersilla on ongelmansa. Tom Brady on toki edelleen hyvä pelinrakentajan paikallaan, mutta nyt laituri Goodwin on loppukauden sivussa ja Brown lähti kävelemään suurieleisesti kesken ottelun. Viime runkosarjan ottelussa Bucs pelasi ilman kahta parasta keskushyökkääjäänsä Fournettea ja Jonesia, ja vielä puolustuksen tukimiehet Barrett ja Pierre-Paul olivat myös sivussa.

Los Angeles Rams

Rams putosi runkosarjan viimeisellä kierroksella NFC:n nelospaikalle, ja nyt se joutuu pelaamaan heti ensimmäisellä kierroksella Arizona Cardinalsia vastaan. Ramsilla on tällä kaudella uusi pelinrakentaja, kun veteraani Matt Stafford tuli joukkueeseen Detroitista. Ajoittain Stafford on ollut mainio, ja sitten taas ajoittain heikko paiskoen syötönkatkoja. Rams tarvitsee ehdottomasti parasta peliään pelaavan Staffordin.

Buffalo Bills

Bills aloittaa pudotuspelit pelaamalla kauden kolmannen ottelunsa New England Patriotsia vastaan. Ensimmäisessä ottelussa Patriots juoksi Billsin nurin, mutta jälkimmäisessä Buffalo dominoi matsia.
Buffalo on monipuolinen joukkue, vahva kummallakin puolella palloa. QB Josh Allenista tuli NFL-historian ensimmäinen pelaaja, joka heitti 4000 jaardia ja juoksi 750 jaardia. Hyvistä tilastolukemista huolimatta Allenin kausi oli ylä- ja alamäkeä.

Super Bowl vedonlyönti


NFL:n loppuottelu Super Bowl on yksi maailman suosituimmista vedonlyöntitapahtumista. Pelkästään Yhdysvalloissa lyötiin Super Bowlista vetoa viime vuonna lähes seitsemän miljardin dollarin edestä. Myös kansainvälinen kiinnostus Super Bowlia kohtaan on vedonlyöjien keskuudessa kasvanut viime vuosina huimasti.
Super Bowl kertoimet tarjoavat runsaasti viihdettä pelaajille!


Super Bowlin vedonlyönnissä on normaaliin otteluun verrattuna valtava määrä pelikohteita itse ottelusta, mutta viime vuosina ovat yleistyneet myös viihdekohteet itse tapahtumasta ja muun muassa puoliaikashowsta.

Super Bowlin vedonlyöntiin suosittelemme hyödyntämään parhaat vedonlyöntibonukset. Vedonlyöntiyhtiöt antavat pelaajille runsaasti ilmaista pelirahaa, jolla pääsee lyömään vetoa vaikka itse talletus ei olisikaan kovin iso. Monilla vedonlyöntisivustoilla on tänäkin vuonna myös erilaisia kampanjoita Super Bowliin liittyen, jolloin ottelusta pääsee lyömään vetoa muun muassa ilmaisvedoilla.

Arvostelu

Bonus

Kierrätys

Pelaa

1.Fansbet100% bonus 100€ asti2x (T)Pelaa nyt
STS Bet100% bonus 100€ asti5x (T+B)Pelaa nyt
3.Mr Green100€ ilmaisvetoEi kierrätystä!Pelaa nyt
4.Lapilanders100% bonus 100€ asti7x (T+B)Pelaa nyt
5.TonyBet100% / 100€ ilmaisveto5x talletusPelaa nyt
6.William Hill100€ ilmaisvetoEi kierrätystäPelaa nyt
Neo.bet200%/50€ tai 100%/100€5x (T+B)Pelaa nyt
8.Campobet100% bonus 200€ asti5x Pelaa nyt
9.Bethard100% bonus 100€ asti4x (T+B)Pelaa nyt


Super Bowl 2022 - Kertoimet


Kuten todettua, Super Bowlin kohdevalikoima ei todellakaan rajoitu vain ottelun voittajaan. Yksi Super Bowlin suosituimmista pelikohteista voittajan tai matsin pistemäärän lisäksi on ottelun arvokkaimman pelaajan (MVP) valinta. Usein palkinnon pokkaa voittavan joukkueen pelinrakentaja, mutta yllätyksiäkin nähdään säännöllisesti. Pelinrakentajien ulkopuolella myös kertoimet ovat kohdallaan!

Edit: Super Bowliin päässeet Cincinnati Bengals 21.00 ja Los Angeles Rams 11.00 löytyvät listalta melkoisen isoilla kertoimilla.Super Bowl LVI - Vihjeet


Veikkausbonukset.com tarjoaa tämänkin kauden Super Bowliin vihjeet ja näkemykset. Kertoimet sekä vihjeet päivitetään, kun tuleva Super Bowl lähestyy. Tarjoamme normaalien otteluvetojen lisäksi myös pelaajaerikoisvetoja, jotka ovat aiempina vuosina olleet Super Bowl-vedoista tuottoisimpia.


Super Bowl LVI tarjoukset & edut


Muista hyödyntää myös vedonlyöntisivustojen tarjoamat erikoistarjoukset ja kampanjat Super Bowliin! Löydät kaikki ajankohtaiset Super Bowl-kampanjat alapuolelta lähempänä tapahtumaa!Super Bowl LVI - Televisiointi ja live stream


Super Bowlin televisioinnista ja live streameista kerrotaan lähempänä ottelua.

Super Bowl LV puoliaikashow sekä oheistapahtumat


Yksi Super Bowlin kiinnostavista oheisjuonteista liittyy aina puoliaikashowhun ja sen esiintyjiin. NFL on myös myynyt shown nimen sponsorilleen, joten puoliaikashow tunnetaan virallisesti Pepsi Super Bowl LV Haltime Showna.

Super Bowlin puoliaikashowsta on vuosien saatossa kehittynyt myös valtavan suosittu tv-tapahtuma. Viime vuonna pääesiintyjänä oli kanadalaisartisti The Weeknd.

Normaalioloissa Super Bowlista puhuttaessa on aina syytä myös muistaa, että itse ottelu huipentaa lähes viikon kestävän fiestan, joka tapahtuman ympärille on rakennettu. Tänä vuonna kaikki on kuitenkin tältäkin osin toisin. Tiukat koronarajoitukset tietävät sitä, että normaalit juhlallisuudet, mediapäivät ja muut joukkueiden ympärille normaalisti rakennetut tapahtumat jäävät väliin. Super Bowl LV keskittyykin tiukasti siihen tärkeimpään eli itse peliin.

Super Bowl LVI liput & hinnat


Super Bowl on maailman seuratuimpia yksittäisiä urheilutapahtumia. Tämä näkyy myös lippujen hinnoissa. Perinteisesti yli puolet tapahtuman lipuista menee NFL:n yhteistyökumppaneille, medialle sekä seuroille. Vapaaseen myyntiin päätyy siis alle puolet lipuista, mikä osaltaan nostaa lippujen hintoja. Alle tuhannen dollarin onkin perinteisesti hyvin hankala pilettiä tapahtumaan haalia. Tapahtumaa lähestyttäessä hinnat ovat tästä vielä moninkertaiset.

Super Bowl 2022 (LVI)