Super Bowl 2019 (LIII)


Super Bowl LIII, eli järjestyksessään 53. NFL:n finaaliottelu pelataan Atlantassa 3. helmikuuta 2019!


Legendaarinen Super Bowl eli NFL:n finaali pelataan tällä kaudella Atlantassa, Mercedes-Benz Stadiumilla historian 53:n kerran. Viime kaudella Philadelphia Eagles kruunattiin mestariksi, mutta kenen vuoro on 2019?

Super Bowl on kaksi kertaa aikaisemmin pelattu Atlantassa vuonna 1994 ja vuonna 2000.

Super Bowl 2019: Joukkueet


Super Bowlissa kohtaa kahden konferenssin, NFC:n ja AFC:n mestarit. Viime vuonna finaalissa kohtasivat Philadelphia Eagles ja New England Patriots.

Road to Super Bowl 2018


Philadelphia Eagles


Philadelphia Eagles sijoittui NFC-konferenssissa runkosarjassa ykköseksi, voittaen 16:sta ottelusta 13. Eagles sai suoran puolivälieräpaikan, jossa päihitti viime vuoden Super Bowl-joukkueen Atlanta Falconsin.

Philadelphia Eagles - Atlanta Falcons 15-10
Philadelphia Eagles - Minnesota Vikings 38-7

New England Patriots


Patriots sai myös suoran puolivälieräpaikan voittamalla runkosarjan AFC-konferenssissa. Patriots sijoittui ensimmäiseksi voittaen 16:st ottelusta 13.

New England Patriots - Tennesee Titans 35-14
New England Patriots - Jacksonville Jaguars 24-20

Super Bowl: 4. helmikuuta 2018

New England Patriots - Philadelphia Eagles

Super Bowl 2018: Ennakko


Vuosi 2005. Eagles ja Patriots kohtaavat Super Bowlissa. Patriots hallitsi ottelua ja johti ottelun loppuun asti. Nyt kolmetoista vuotta myöhemmin samat joukkueet kohtaavat ja Tom Brady on edelleen New England Patriotsin QB. Eaglesilla ei pitänyt asiantuntijoiden mukaan olla mitään asiaa Super Bowliin, sillä joukkueen aloittava QB Carson Wentz loukkaantui kauden lopussa ja Eaglesin Super Bowl-haaveet pitivät olleet mennyttä. Asiantuntijat eivät kuitenkaan ottaneet huomiota Eaglesia joukkueena ja sitä, kuinka hyvä Nick Foles on oikeasti. Eaglesilla on NFL:n paras juoksupuolustus, paras hyökkäyksen linja, sekä tasapainoisin hyökkäys. Tähän kun lisätään Nick Folesin loistavat onnistumiset playoffeissa, on Eagles todella lähellä Super Bowlin voittoa.

Kauden puoliväliin mennessä Patriotsin puolustus oli koko NFL:n surkein. Sen jälkeen joukkue toki paransi menoaan, mutta vastustajat olivatkin koko NFL:n pohjasakkaa. Lisäksi Patriotsilla kävi parhaat mahdolliset arvat, sillä se kohtasi vain Tennessee Titansin ja Jacksonville Jaguarsin playoffeissa. Jo Jaguarsia vastaan Patriots oli täysin helisemässä, mutta onnistui ottelun loppuhetkillä kääntämään ottelun voitoksi. Eagles vastaavasti pelasi loistavasti molemmat playoff-ottelunsa. Toki se päästi Falconsin lopussa kahden jaardin linjalle, mutta puolustus pelasti Eaglesin. Minnesotaa vastaan taasen Eagles näytti millainen joukkue se oikeasti on. 38 pistettä yhtä koko NFL:n parasta puolustusta vastaan ja Nick Foles heitti tuossa ottelussa vaatimattoman 346 jaardia. Running back-osasto onnistui myös, sillä maitse joukkue eteni yli 100 jaardia. Nyt vastassa on selkeästi surkeampi puolustus ja yli 500 hyökkäysjaardia tässä ottelussa ei olisi Eaglesilta mikään yllätys.

Tom Brady ja New England Patriots ovat tottuneet voittamaan isoja pelejä. Toki heidän viime vuotisia mestaruuksia ovat varjostaneet erilaiset tapahtumat. On vakoiltu vastustajan harjoituksia droneilla, on tyhjennette kylmässä säässä palloja ja on vastustaja onnistunut lahjoittamaankin voiton Patriotsille. Kuka oikeasti heittää yhden jaardin linjalta palloa, kun running backina on Marshawn Lynch?

Eaglesin GM Howie Roseman valittiin epävirallisessa äänestyksessä muutama vuosi sitten koko NFL:n surkeimmaksi GM:ksi. Tämä johtui siitä, että hän antoi entiselle valmentajalle Chip Kellylle joukkueen ohjat käsiin. Kelly onneksi sai kenkää ja nyt uusi valmennusporukka on tuonut Eaglesin Super Bowliin. Lisäksi joukkueeseen on tehty täsmähankintoja offseasoneilla ja Eaglesilla on jalkeilla yksi parhaista joukkueista organisaation historiassa.

Ottelu tulee ratkeamaan Eaglesin puolustuksen onnistumiseen. Fletcher Coxin johdolla Patriotsin hyökkäyksen linja tulee olemaan todellisissa ongelmissa. Täysin Blitz-painotteista puolustusta joukkue ei kuitenkaan voi pelata, sillä Brady pääsee nopeastikin pallosta eroon. Puolustuksen onnistuessa Eaglesin hyökkäyksen tehtäväksi tulee pitää hyökkäykset pitkinä. Vaikka Patriotsin puolustus on päästänyt NFL:n toiseksi eniten jaardeja, pystyy se lähes joka kerta pakottamaan vastustajan aloittamaan omalta 25 jaardin linjalta. Myös redzonella joukkueen puolustus on ollut parhaimmillaan. Eaglesin hyökkäyksen pelikirja on täynnä niin erilaisia variaatiotia, että Patriotsin puolustus saa olla jatkuvasti varpaillaan. Liigan paras hyökkäksen linja RB Jay Ajayin ja LeGarrette Blountin kanssa pystyvät pelkästään juoksemalla ottamaan uusia yrityksiä toisen perään. Lisäksi QB Nick Foles pystyy heittämään 60 jaardisia heittoja käytännössä roskakorin kokoiseen tilaan.

Tosiasia on se, että Eagles on nauttinut koko playoffit altavastaajan asemasta. Eaglesin kerroin on viimeisen kahden viikon aikana tullut alaspäin. Super Bowl-voiton kerroin aukesi 3.00, mutta nyt kertoimet pyörivät parhaillaan vain 2.75 pinnassa. Eagles on niin monella osa-alueella Patriotsia parempi joukkue, että altavastaajan pelaamista ei kannata jättää väliin tällä kertaa.

Super Bowl 2019: Vedonlyönti & Vihjeet


Super Bowl on maailman suosituin yksittäinen ottelu/urheilutapahtuma vedonlyönnin näkökulmasta. Super Bowliin kohdistuva pelivaihto on jättimäinen ja kasvaa joka kerta.

Vihjeet


Veikkausbonukset.com tarjoaa tämän kauden Super Bowliin vihjeet ja näkemykset. Alla on viime vuoden kertoimia, kertoimet sekä vihjeet päivitetään, kun tuleva Super Bowl lähestyy. Muista hyödyntää myös vedonlyöntisivustojen tarjoamat erikoistarjoukset vedonlyöntiin!


Scandibet tarjoaa yhtä markkinoiden korkeinta kerrointa ottelun voittajasta. Eagles on turhaan tässä ottelussa näin suuri altavastaaja!


Eagles tuhosi Minnesotan puolustuksen ja voitti ottelun yli 30 pisteellä. Nyt vastassa on reilusti heikompi ottelu. Eaglesilla on täysi potentiaali voittaa tämä ottelu suuripisteisesti. Lähivuosina on nähty Super Bowleja, jotka ovat olleet täysin yksipuoleisia.


Viimeiseen viiteen vuoteen, kaksi kertaa voittavan joukkueen puolustaja on ollut ottelun MVP. Fletcher Cox on Eaglesin puolustuksen johtohahmo ja hän on yksi koko NFL:n kovapalkkaisimmista puolustajista. Coxilla on kahdesta edellisestä ottelusta saldona kahdeksan taklausta, kaksi avustettua ja yksi säkki. Muualla Coxin MVP:lle tarjoillaan noin 51 kerrointa, joten Scandibetin tarjous on äärimmäisen kova!


Kuten edellisessä mainittua, Cox on ottanut keskimäärin viisi taklausta kahdessa playoff-ottelussa, kun avustetut lasketaan mukaan.


Ennakossa huomioitin Patriotsin hyökkäyksen linjan ja Eaglesin puolustuslinjan tasoero. Tom Brady ei ole nopeakinttuisin QB, joten hänellä tulee olemaan todella vaikeaa päästä karkuun, kun heittotasku lahoaa ympäriltä.


Foles heitti Vikingsia vastaan mm. 41- ja 53-jaardiset TD:t. Vastaavasti Titansia vastaan Patriots ei tehnyt 6 jaardia kauempaa TD:tä Divisional-kierroksella. Jaguarsiakin vastaan pisin TD oli yhdeksän jaardia. Näin ollen Patriots ei ole tehnyt yhtäkään TD:tä yli 10 jaardin takaa koko playoffeissa.


Ertz on Eaglesin ykkös-Tight End ja mies on pelannut elämänsä kauden. Ertz on varsinkin redzonella yksi QB-pari Wentzin ja Folesin lempikohteista. Ertz ei pudottele palloja ja hän on entisenä koripalloilijana erittäin vaikea puolustettava maalialueella.


Gronkowski on se pelaaja, jota Eaglesin puolustus vartioi eniten. Edellisessä ottelussa Gronk jäi totaalisesti varjoon ja lopulta hän kärsi ottelussa aivotärähdyksen. Vaikka Brady tulee heittämään Gronkille paljon palloa, ei hän tule jokaista näistä saamaan kiinni.

Super Bowl tarjoukset & edut


Muista hyödyntää myös vedonvälittäjien tarjoamat kampanjat ja bonukset. Löydät kaikki ajankohtaiset Super Bowl-kampanjat alapuolelta lähempänä tapahtumaa!


ScandiBetMr Green
BetserExpekt


Super Bowl 2019: Televisiointi & Livelähetykset


Suomessa Super Bowl on useana vuonna näkynyt televisiosta. Tänäkin vuonna Super Bowl on katseltavissa ilmaiseksi Viasatin kanavilta! NFL-pelit eivät muuten näy suomalaisten televisioissa muuten, kuin maksullisten kanavapakettien tai suoratoistopalveluiden kautta. Viaplay näyttää jälleen tällä kaudella kaikki NFL:n ottelut suorina lähetyksinä suomalaisille.


Super Bowl 2019 (LIII)

Super Bowl liput & hinnat


Super Bowl on maailman seuratuin yksittäinen urheilutapahtuma ja lippujen hinnat paikan päällä ovat myös sen mukaiset. Tammikuussa 2018 halvin saatava lippu ylimmälle kulmapaikalle Minneapolisin U.S Bank stadionille maksoi Stubhub-lipunmyyntisivuston kautta $3500. Kalleimmat liput parhaille paikoille on jo myyty lähes loppuun hyvissä ajoin ja jämäpaikatkin näihin katsomoihin maksaa useita kymmeniä tuhansia.

Super Bowl 2019 (LIII)
Super Bowl 2019 (LIII)