Olympialaiset 2018

Olympialaiset 2018 -sivultamme löydät kaiken tarpeellisen tiedon talviolympialaisista. Katso ohjelma, televisiointi, aikataulu, lajit & vedonlyönti kisaoppaastamme.Olympialaiset järjestetään joka toinen vuosi, kun joka neljäs vuosi järjestetään talviolympialaiset ja joka neljäs vuosi kesäolympialaiset. Seuraavat olympialaiset (talvi) järjestetään Pyeongchangissa helmikuussa 2018 ja tulevat (kesä) olympialaiset Tokiossa 2020.

Talviolympialaiset 2018 - Pyeongchang


Katso myös lajikohtaiset sivut:Tulevat olympialaiset käydään Etelä-Koreassa, Pyeongchangissa 9.2 - 25.2 välisenä aikana. Kisat myönnettiin Etelä-Korealle vuonna 2011, kun Pyeongchang, Munchen sekä Ranskan Annecy olivat ehdokkaana.

Pyeongchang voitti äänestyksen ja olympialaiset järjestetään täten Koreassa toisen kerran historiassa. Tätä kesäolympialaiset järjestettiin Korean pääkaupungissa, Soulissa 1988. Talvikisat ovat kuitenkin ensimmäiset muotoaan Korean niemimaalla.

Olympialaiset 2018 - ohjelma & aikataulu


Talviolympialaisten avajaiset järjestetään perjantaina 9. helmikuuta. Kaksi lajia aloittavat jo urakan edellisenä päivänä, kun curlingin ja mäkihypyn ensimmäisiä kierroksia käydään. Avajaispäivänä vuoron saa myös freestyle-hiihto ja taitoluistelu.

Aikataulu


Alppihiihto 11. - 24.2
Ampumahiihto 10. - 23.2
Curling 8. - 25.2
Freestylehiihto 9. - 23.2
Jääkiekko 10. - 25.2
Kaukaloluistelu 10. - 23.2
Lumilautailu 10. - 24.2
Ohjaskelkkailu 10. - 15.2
Pikaluistelu 10. - 24.2
Maastohiihto 10. - 25.2
Mäkihyppy 8. - 19.2
Yhdistetty 14. - 22.2
Rattikelkkailu 18. - 25.2
Skeleton 15. - 17.2
Taitoluistelu 9. - 23.2Kisaohjelma


Tarkemmat päivittäiset aikataulut kellonaikoineen julkaistaan myöhemmin.

Olympialaiset 2018 - Televisiointi


Televisiointi vuoden 2018 talviolympialaisissa tulee menemään täysin uudelle tasolle. Suomessa YLE on näyttänyt kaikki olympialaiset vuodesta 1960 saakka, sekä kesä- että talvikisojen ajalta. Vuosille 2018-2024 TV-oikeudet osti kuitenkin Discovery.

Vuonna 2016 Discovery ja YLE tekivät kuitenkin sopimuksen, minkä mukaan myös YLE saa lähettää lähetyksiä Olympialaisista sekä talvikisoista 2018 että kesäkisoista 2020.

Uuden sopimuksen mukaan YLE:llä on kattavat oikeudet Olympialaisten lähetyksiin, mutta Discovery pitää itsellään oikeudet 100-prosenttisesti muun muassa Olympialaisten jääkiekkoon. Suomen ottelut Discovery näyttää vapaalla TV5-kanavalla, mutta muut ottelut ovat katsottavissa vain maksullisella Eurosport -kanavalla.

On mielenkiintoista nähdä, miten uusi yhteissopimus tulee muokkaamaan olympialaisten lähetyksiä. Esimerkiksi hiihto ja ampumahiihto tulevat luultavasti osittain sekä YLE:ltä että Eurosportilta. Päivitämme tähän lopullisen ja täydellisen TV-ohjelman kisoista, kun Olympialaiset 2018 lähestyvät.

Olympialaiset: Lajit talviolympialaisissa 2018


Talviolympialaisissa kisataan yhteensä 15 eri lajissa ja 102 eri kilpailussa. Lajien sisällä, kuten esimerkiksi hiihdossa tai luistelussa kisataan useilla eri matkoilla. Lajien määrä olympialaisissa vaihteleekin vuosittain, kun uusia lajeja tulee mukaan ja joskus myös vanhoja lajeja poistetaan.

Alppihiihto
Ampumahiihto
Curling
Freestylehiihto
Jääkiekko
Kaukalopikaluistelu
Lumilautailu
Ohjaskelkkailu
Pikaluistelu
Pohjoismaiset hiihtolajit
- maastohiihto
- mäkihyppy
- yhdistetty
Rattikelkkailu
Skeleton
TaitoluisteluJääkiekko, hiihto ja ampumahiihto suosituimmat


Suomalaisittain katsotuimmat ja seuratuimmat lajit olympialaisissa ovat jääkiekko, hiihto ja ampumahiihto. Tämän vuoksi olemme tehneet näille lajeille myös omat kisasivut, missä voit tutustua lajeihin tarkemmin.


Siirry alta tarkemmille kisasivuille ja lue kaikki tiedot lajikohtaisilta sivuilta.


Olympialajit: jääkiekko on suosituimpia

Vedonlyönti Olympialaiset


Vedonlyönti olympialaisten aikaan on äärimmäisen suosittua. Talviolympialaisissa vedonlyönti on suosituinta jääkiekon, hiihdon ja ampumahiihdon tapahtumiin.

Meidän sivustoltamme löydät myös veikkausvihjeet olympialaisiin sekä erilaisia tarjouksia, mitä vedonlyöntisivustot tarjoavat pelaajilleen.

Kannattaa myös hyödyntää maittavat vedonlyöntibonukset olympialaisten aikaan. Saat rahanarvoisia etuja pelaamiseen, kuten täysin ilmaisia vetoja, riskittömiä vetoja tai talletusbonuksia.

Olympialaiset suomalaiset


Tähän päivitetään kaikki suomalaiset ketkä ovat mukana olympialaisissa, kunhan Suomen olympiajoukkue on julkistettu.

Kisapaikat


Alpensia Sports Park

Kisojen päänäyttämönä toimii Alpensia Resort, jossa järjestetään suurin osa talviolympialaisten lajeista. Kisojen avajaiset pidetään PyeongChangin olympiastadionilla ja lähes kaikki hiihtolajit järjestetään Alpensian alueella.

Gangneung olympiapuisto

Kisojen jääkiekko, curling sekä luistelukilpailut järjestetään Etelä-Korean rannikolla Gangneungissa.

Muut kisapaikat

Freestyle-lasku sekä lumilautailu järjestetään erikseen Bokwang Snow Parkissa. Osa alppihiihdosta, kuten Super G ja syöksylasku järjestetään myös omalla kisapaikallaan Jeongseon Alpine Centressä.

olympialaiset kisapaikat

Maskotti kisojen suojelijana


Kisojen maskottina toimii valkotiikeri Soohorang, jonka esittelyvideoon voit tutustua alta. Valkotiikeriä pidetään Etelä-Korean suojeluseläimenä ja myös nimen alkuosa “Sooho” tarkoittaa suojaa, kun taas loppuosa “rang” viittaa tiikeriin.Tulevat Olympialaiset


Seuraavat talviolympialaiset järjestetään siis Etelä-Koreassa 2018 ja seuraavat kesäolympialaiset Tokiossa 2020. Alla lueteltuna kaikki tulevat olympialaiset.

Tulevat olympialaiset painottuvat paljon Aasiaan, sillä Etelä-Korean jälkeen kisataan Tokiossa sekä Pekingissä. Vuonna 2024 olympiakisat palaavat länteen ja Ranskan Pariisiin. Myös sitä seuraavat Olympialaiset pidetään lännessä, kun Los Angeles valittiin Olympiaisännäksi.

Talviolympialaiset 2018Pyoenchang, Etelä-Korea
Kesäolympialaiset 2020Tokio, Japani
Talviolympialaiset 2022Peking, Kiina
Kesäolympialaiset 2024Pariisi, Ranska
Talviolympialaiset 2024Ei tiedossa
Kesäolympialaiset 2028Los Angeles, USA


Kesäolympialaiset 2020 - Tokio, Japani


Seuraavat kesäolympialaiset 2020 järjestetään Tokiossa, Japanissa. Japani päihitti viimeisessä äänestyksessä Istanbulin äänin 60-36. Kisojen ohjelmaan kuuluu 33 eri urheilumuotoa, joista uusia lajeja ovat kiipeily, karate, lainelautailu ja rullalautailu. Lisäksi vanhoista lajeista palaa kisaohjelmaan sekä baseball että softball.

IOC (International Olympic Committee) ilmoitti kesäkuussa 2017 myös uusista lajimuodoista kesäolympialaisiin. Mielenkiintoisia uudistuksia ovat muun muassa 3vs3 pelattava katukoripallo, trap-ammunan sekajoukkuekilpailu, 4x400m sekajoukkuekilpailu ja nyrkkeilyn 57 ja 69 kilon sarjat.

Muutosten myötä kilpailtavia lajeja on peräti 321. Kesäolympialaisten avajaiset pidetään 24. heinäkuuta ja päättäjäiset 9. elokuuta 2020.

Urheilulajit kesäolympialaisissa 2020


AmmuntaLainelautailuPurjehdusTennis
BaseballLentopalloPyöräilyTriathlon
GolfMaahockeyPöytätennisUimahypyt
JalkapalloMelontaRatsastusUinti
JousiammuntaMiekkailuRugbyVesipallo
JudoNykyaikainen viisiotteluRullalautailuVoimistelu
KarateNyrkkeilySoftballYleisurheilu
KiipeilyPainonnostoSoutu 
KoripalloPainiSulkapallo 
KäsipalloTaekwondoTaitouinti 
Olympialaiset 2018


Taulukossa kymmenen parasta maata.