Snooker - Vedonlyöntiopas

Snooker tarjoaa vedonlyöjille erilaisen, mutta upean tavan nauttia perinteikkäästä ja valtavaa suosiota nauttivasta lajista. Sekä lajin hyvin tuntevat että ensi kertaa lajiin tutustuvat voivat viettää kihelmöivän jännittäviä hetkiä snookerin parissa.

Lue artikkelimme ja ymmärrät miten hyödyntää erityyppisiä vetovaihtoehtoja, sekä kasvattaa mahdollisuuksiasi pelata snooker-vetoja voitollisesti. Katso sivultamme myös snooker-kalenteri kaudelle 2021-2022.


Snooker noussut vedonlyöjien suosikkilajiksi


Snooker on lajina ollut pitkään Suomessa erittäin suosittua, mutta viime aikoina myös snooker vedonlyönti on kasvanut räjähdysmäisesti. Uudet TV-sopimukset sekä laadukkaat ja usein ilmaiset snooker live streamit ovat tehneet myös lajin seuraamisen helpoksi. Suurimman huomion kerää vuosittain snookerin MM-kisat, joka on massiivinen tapahtuma myös vedonlyöntimielessä.

Snooker sopii lajina loistavasti vedonlyöntiin. Ottelut ovat intensiivisiä ja erittäin katsojaystävällisiä ja isoja turnauksia pelataan kisakaudella lähes viikottain. Tarkkaavainen betsaaja voi myös tarkasti lajia ja pelaajien virettä seuraamalla löytää hyviä pelikohteita lähes päivittäin. Snooker-vedonlyönnissäkin aktiivisuus palkitaan!

Kuva: Getty Images


Snooker vedonlyönti


Snookerin suosion kasvun myötä myös kohdevalikoima on snooker-matseissa kasvanut huomattavasti. Aiemmin saattoi joutua tyytymään pelkästään ottelun voittajan veikkaamiseen tai kenties matsissa pelattavien framejen eli erien määrään. Nykyisin tarjolla on paljon enemmän kohteita, kuten vaikkapa erilaiset tasoitusvedot, eräkohtaiset voittajavedot, suurimman breikin tekevä pelaaja ja niin edelleen.

Listaamme alle muutamia mielenkiintoisimpia pelikohteita snooker otteluihin sekä turnauksiin.

Voittajavedot / moneyline


Pelimuoto on suosituin ja ehdottomasti helpoin ymmärtää. Lyöt rahasi sen puolesta, kumpi ottelun voittaa. Usein suosikkien kertoimet markkinoilla ovat liian alhaisia - altavastaajilla on viimeiset vuodet tehnyt parempaa tiliä. Tärkeintä on kuitenkin arvioida päivän kuntoa!

Tasoitus


Tasoitusvedossa altavastaajalle annetaan bookerin puolesta tasoitusluku, esimerkiksi +1,5 freimiä. Jos pelaat suosikkia, tulee suosikin voittaa ottelu siis vähintään kahden erän erolla, jotta pelivalintasi tuo voiton. Vastaavasti altavastaajaa pelatessa riittäisi tässä tapauksessa yhden erän tappio ja kaikki voitot.

Freimit: alle/yli


Mielenkiintoinen, mutta haastava pelimuoto. Snooker-ottelun kulkua on äärimmäisen hankala ennustaa etukäteen - ainakin aloittelijan.

Ideana on veikata, montako freimiä ottelussa tullaan pelaamaan. Peliyhtiö antaa ennalta määritellyn rajan (esim. 8,5 freimiä) ja sinun tulee veikata nähdäänkö ottelussa yli vai alle tuo määrä (8,5) freimejä.

Turnausvedot


Turnausvedoissa veikataan yksinkertaisesti ennen turnausta, kuka sen voittaa. Vastaavia vetoja voi olla myös “TOP2” tai “Name the finalists”, missä veikataan pääseekö valitsemasi pelaaja/pelaajat finaaliin. Lisäksi voi olla vetoja, missä veikkaat, missä vaiheessa turnausta pelaajasi putoaa.

Turnausvedoissa yllättäjien kertoimet nousevat usein varsin korkeiksi. Kannattaa kuitenkin miettiä kahdesti ennen kaikista suurimpiin yllättäjiin tarttumista. Myös huippusnookerissa yllätyksille on toki silloin tällöin sijansa, mutta varsin usein snooker kisan voitosta taistelevat lopussa tutut huippunimet.

Korkein breikki


Yksi suosittu pelimuoto on veikata, kumpi pelaajista tekee korkeimman breikin, eli pistesarjan ottelussa. Tämä on ollut vuosien varrella äärimmäisen maksava vetomuoto, mutta se vaatii vedonlyöjältä tarkkaa paneutumista lajiin. Ja eri pelaajien erilaisiin ominaisuuksiin.

Kaikki lähtee pelaajien tuntemisesta. Kärjistettynä voidaan sanoa, että toiset pelaajat ovat parempia breikintekijöitä (break-builder) kuin toiset. Hyvä esimerkki on Mark Williams, joka harvoin tekee otteluissa korkeita breikkejä, vaikka muuten menestyisikin otteluissa. Vastaavasti Judd Trump ja Ronnie O’Sullivan ovat esimerkkejä pelaajista, jotka tunnetaan ilmiömäisistä break building-taidoistaan.

Snookerin live-vedonlyönti - loistava valinta!


Snooker on ennen kaikkea live-vedonlyöjälle loistava lajivalinta. Hitaalla tempolla etenevä laji antaa oivia mahdollisuuksia päästä mukaan vedonlyöntiin, vaikka ottelu olisi jo alkanut. Lähes kaikki ottelut on myös mahdollista seurata joko tv-lähetyksinä tai live streameina.
Snookeria voi seurata Eurosportilta


Pelinhallinta saattaa kääntyä nopeastikin puolelta toiselle, jos toisen pelaajan henkinen ote herpaantuu. Tällaisissa tilanteissa vedonvälittäjät eivät reagoi niin nopeasti kertoimiin, ettetkö aktiivinen seuraaja ehtisi tehdä hyvää tiliä.

Televisiointi ja live stream


Yksi syy live-vetojen pelaamiseen on myös nykyisten vedonlyöntisivustojen tarjoamat livestream-palvelut. Lähes kaikki snookerin Main Tourin ottelut ovat nimittäin katsottavissa ilmaisina livestream -lähetyksinä monilta vedonlyöntisivustoilta. Voit helposti seurata ottelua ja lyödä samalla sivustolla vetosi sisään. Snooker live vaihtoehtoja on tarjolla jo useita!

Tällä hetkellä ilmaisia snooker online livelähetyksiä tarjoavat muutamat sivustot. Voit lukea lisää snooker live seuranta -sivultamme!

Parhaat vedonlyöntisivustot snookeriin


Nykypäivänä snooker on hyvin edustettuna lähes jokaisen vedonlyöntisivuston valikoimissa. Omiksi työkaluikseen kannattaakin valita ne sivustot, jotka miellyttävät silmää ja tarjoavat parhaan käyttäjäkokemuksen. Kohdevalikoimassa ja kertoimissa on kuitenkin eroja sivustojen välillä, joten vertailu kannattaa.

Suuret perinteiset bookerit ovat takuuvarmoja laatusivustoja myös snookerin osalta. Omiin valikoimiin voi huoletta lisätä myös vaikkapa William Hillin ja Bet365:n. Nämä englantilaissivustot tulevat snookerin kotikonnuilta ja tarjoavat valtavan määrän snookerkohteita hyvillä kertoimilla.

Snooker - Vedonlyöntiopas

Hyödynnä myös bonukset!


Varsinkin pienemmällä pelikassalla pelaavalle aloittelevalle vedonlyöjälle vedonlyöntisivustojen tarjoamat avokätiset vedonlyöntibonukset ovat mukava lisä. Pienellä vaivalla ja avaamalla muutaman uuden tilin, voi omaa kassaa kartuttaa jopa sadoilla euroilla.

Vedonlyöntibonukset sisältävät lähes poikkeuksetta kierrätysvaatimuksia, mutta snookerbetsarille tämä ei ole mikään ongelma. Otteluita pelataan nykyisin niin paljon, että kierrätys sujuu nopeasti.

Snooker veikkausvihjeet


Löydät sivustoltamme myös vedonlyöntivihjeet jokaiselle päivälle. Veikkausvihjeitä tarjotaan säännöllisesti myös snookeriin - alla uusimpia vihjeitä.Kuinka voittaa snooker-vedonlyönnillä


Snooker on laji, mistä on hankala lyödä voitollisesti vetoa, ellei katso otteluita. Tilastointi toki on kehittynyt, mutta se ei anna oikeaa kuvaa pelaajien voimasuhteista, jotka saattavat vaihdella hyvin paljon kauden aikana. Otteluita tulee TV:stä nykyään paljon, mikä helpottaa onneksi paljon kilpailukauden seuraamista.

Rankingin avulla voi toki tehdä nopean kartoituksen pelaajien voimasuhteista, mutta koko kuvaa se ei kerro. Ranking-taulukossa otetaan huomioon pelaajan kahden kauden keräämät pisteet. Se antaa siis vain hyvin ylimalkaisen kuvan siitä, miten pelaaja on kahden vuoden aikana pärjännyt - ei tarkkaa kuvaa nykykunnosta. Rankingit, ottelut ja paljon muuta tilastointia sekä tietoja löytää viralliselta World Snooker -sivustolta.

Keskinäisten otteluiden tulokset, tulevat kamppailut ja edelliset ottelut näkee kätevästi esimerkiksi snooker-org -sivustolta. Näitä voi käyttää vedonlyönnin apuna, mutta liikaa niitä ei tule tuijottaa.

Snooker-uutisia


Gilbert avauskisan ykkönen!


15.8.2021 Kauden 2021-22 ensimmäisen ranking-kilpailun Championship Leaguen vei nimiinsä David Gilbert. Voitto oli Gilbertin pitkän ja komean uran ensimmäinen. Finaalissa Gilbert kaatoi Mark Allenin lukemin 3-1 ja varmisti samalla paikkansa myös tämän kauden Champion of Champions-turnaukseen.

Kauden 2021-2022 kalenteriin muutoksia


11.8.2021 Alkaneen snookerkauden kisakalenteriin tuli heti alkumetreillä muutoksia, kun uusi kilpailu Turkish Open siirrettiin syksyltä maaliskuulle 2022. Voit katsoa kauden 2021-22 snookerin kilpailukalenterin kokonaisuudessaan täältä >>

Selby vuoden 2021 maailmanmestari!


4.5.2021 Mark "Jester" Selby kruunattiin myöhään maanantaina 3. toukokuuta vuoden 2021 snookerin maailmanmestariksi. Mestaruus oli Selbylle jo uran neljäs ja viimeistään tämä saavutus nostaa Selbyn myös lajin kaikkien aikojen suurten joukkoon. MM-turnauksen ja koko kauden viimeisessä matsissa Selby päihitti Shaun Murphyn lukemin 18-15.Välieräparit selvillä


29.4.2021 Snookerin vuoden 2021 MM-kisoissa on jäljellä neljä parasta pelaajaa. Torstaina alkavissa välierissä kohtaavat Stuart Bignham ja Mark Selby, sekä iltaottelussa Shaun Murphy ja Kyren Wilson. Snooker on täten jälleen näyttänyt todellisen luonteensa, sillä ainoastaan Selby oli tästä nelikosta etukäteen suosikkien joukossa.O'Sullivan ulkona!


24.4.2021 Hallitsevan maailmanmestarin Ronnie O'Sullivan perjantai oli tuskien taival. Skottipelaaja Anthony McGill passitti kuusinkertaisen Cruciblen valtiaan katsomoon äärimmäisen niukasti 13-12. Trillerimäisen tappion myötä O'Sullivanin haaveet historiallisesta seitsemännestä maailmanmestaruudesta haudattiin ainakin tämän vuoden osalta.

Avauskierros pelattu - suosikit vahvoilla


22.4.2021 Snookerin vuoden 2021 MM-turnaus on alkanut suosikkien osalta suotuisissa merkeissä. Maailman ykköspelaajista Judd Trump, Ronnie O'Sullivan, Neil Robertson ja kumppanit selvittivät tiensä vaivatta jatkoon. Normaalisti avauskierrosella on yksi tai kaksi suurempaa yllätystä nähty, mutta tällä kertaa vahvat olivat vahvoja heti alusta.

MM-kisat käynnissä - O'Sullivan ensimmäisenä jatkoon


18.4.2021 Vuoden 2021 MM-turnaus on käynnissä! Avauskierroksen ottelunsa nopeimmin selvitti hallitseva maailmanmestari Ronnie O'Sullivan, joka kaatoi maanmiehensä Mark Joycen selkein lukemin 10-4. O'Sullivan selvitti näin ensimmäisenä pelaajana tiensä toiselle kierrokselle. Ottelussa nähtiin ensimmäistä kertaa pitkään aikaan myös yleisöä lehtereillä, sillä MM-turnaukseen päästetään alusta asti rajoitettu määrä katsojia.Snooker - Vedonlyöntiopas

Snooker kilpailukalenteri 2021-2022


Mitkä ovat suosituimmat snooker turnaukset? Alta näet snooker-kausi 2021-2022 kalenterin. Täydellinen snookerin kilpailukalenteri sisältää kaikki kansainväliset isot ja pienet turnaukset. Kolme kauden isointa turnausta ovat tuttuun tapaan Triple Crown -turnaukset, eli joulukuussa pelattava UK Championships, tammikuussa pelattava The Masters ja huhti-toukokuussa pelattavat MM-kisat.

Kauden 2021-22 kalenteri palaa koronapandemian muokkaamien kausien jälkeen jälleen "normaaliin päiväjärjestykseen". Myös pelipaikkojen suhteen palattaneen arkeen, joskin suurin osa turnausten areenoista on vielä vahvistamatta.

Snooker turnaukset 2021-2022


Heinäkuu:
18. - 23.7.2021 Championship League (Vaihe 1), Leicester, Englanti
26. - 30.7.2021 Championship League (Vaihe 1), Leicester, Englanti

Elokuu:
2. - 6.8.2021 Championship League (Vaihe 1), Leicester, Englanti
9. - 13.8.2021 Championship League (Vaihe 2&3), Leicester, Englanti
16. - 22.8.2021 British Open, Leicester, Englanti

Syyskuu:
-

Lokakuu:
10. - 17.10.2021 Northern Ireland Open, Belfast, Pohjois-Irlanti

Marraskuu:
1. - 7.11.2021 English Open, Milton Keynes, Englanti
15. - 21.11.2021 Champion of Champions, Bolton, Englanti
23.11. - 5.12.2021 UK Championship, Barbican Theatre York, Englanti

Joulukuu:
6. - 12.12.2021 Scottish Open, Llandudno, Skotlanti
13. - 19.12.2021 World Grand Prix, Coventry, Englanti

Tammikuu:
9. - 16.1.2022 The Masters, Alexandra Palace Lontoo, Englanti
20. - 23.1.2022 Shoot Out, Leicester, Englanti
26. - 30.1.2022 German Masters, Berliini, Saksa

Helmikuu:
7. - 13.2.2022 Players Championship, Wolverhampton, Englanti
22. - 27.2.2022 European Masters, Fürth, Saksa
28.2. - 6.3.2022 Welsh Open, Newport, Wales

Maaliskuu:
7. - 13.3.2022 Ranking-turnaus (varmistuu myöhemmin)
14. - 20.10.2022 Turkish Masters, Antalya, Turkki
24. - 26.3.2022 Gibraltar Open, Gibraltar
28.2. - 3.4.2022 Tour Championship, Llandudno, Skotlanti

Huhtikuu:
4. - 13.4.2022 Snookerin MM-kisojen karsinnat, Sheffield, Englanti
16.4. - 2.5.2022 Snookerin MM-kisat, Sheffield, Englanti

Suurimmat Snooker-turnaukset


Maailman kolme suurinta snooker-turnausta, niin sanotut Triple Crown -turnaukset, ovat Snookerin MM-kisat, UK Championship ja The Masters. Näissä turnauksissa pelaajien pääkoppa on huomattavasti kovemmalla koetuksella ja motivaatio aina 100-prosenttinen.

Snookerin MM-kisat


Snookerin MM-kisat pelataan joka vuosi huhti-toukokuun taitteessa Sheffieldissä, Englannissa. Kisoihin pääsee 16 rankingin parasta pelaajaa suoraan ja 16 karsintojen kautta.

The Masters


The Masters on vuosittain tammikuussa pelattava kutsuturnaus, mihin pääsee vain ja ainoastaan rankingin 16 parasta pelaajaa. Ohipeleihin ei siis ole varaa, sillä heti avauskierroksesta lähtien taso on kovin mahdollinen.

UK Championship


UK Championship on The Mastersin ohella arvostetuin turnaus MM-kisojen jälkeen. Kalenterivuoden lopulla pelattavaan turnaukseen pääsee mukaan 128 pelaajaa, jotka tavoittelevat himoittua ykköspystiä.

Usein kysytyt kysymykset / FAQ


+1. Millä vedonlyöntisivustoilla voin lyödä vetoa snookerista?

Lähes kaikki vedonlyöntisivustot tarjoavat pelikohteita snookeriin. Kohdevalikoimassa ja kertoimisissa on kuitenkin eroja, joten kannattaa valita useampia sivustoja joita hyödyntää. Näin varmistat parhaiden kertoimien lisäksi myös mukavasti lisäetua, kuten eri sivustojen talletusbonukset.

+2. Mistä kohteista snookerissa voi lyödä vetoa?

Suosituimpia pelikohteita ovat ottelun voittajavedot sekä ottelussa pelattavien erien määrä. Lisäksi vetoa voi lyödä monesta muustakin asiasta ottelun sisällä, kuten eräkohtaisista voittajavedoista, korkeimman breikin tekijästä ja ottelussa tehtävien sadan pisteen lyöntisarjojen määrästä.

+3. Mitä snookerturnauksia on mahdollista veikata?

Kaikki ranking-tason turnaukset löytyvät vedonlyöntisivustojen kohdevalikoimasta. Parhaiten pelikohteita löytyy kevään huipentavaan MM-turnaukseen sekä isoihin turnauksiin kuten UK Championship ja The Masters.

+4. Onko snookervedonlyönti vaikeaa?

Ei lainkaan. Snookerista voit lyödä vetoa helposti ja nopeasti niin ennen otteluita kuin ottelun aikanakin. Live-vedonlyönti onkin yksi nopeimmin kasvavista snooker-veikkaamisen muodoista.