Champion of Champions 2018


Snookerin ammattilaisturnaus Champion of Champions 2018 pelataan 5-11. marraskuuta Englannissa, Coventryssä.
Kuusitoista maailman huippuluokan snooker-pelaajaa kisaavat jälleen 5.-11. marraskuuta Champion of Champions turnauksessa Ricoh Arenalla Coventryssa. Kisan hallitseva mestari on Shaun Murphy, joka peittosi viime vuoden finaalissa jännittävien vaiheiden jälkeen Ronnie O’Sullivanin framein 10-8.

Viikossa pelattavan turnauksen pelitahti on nykytyyliin tiivis ja ottelut ovat sähköisiä näytöksiä. Turnaus onkin yksi kisakalenterin viihdyttävimpiä ja vaikkei ranking-turnaus olekaan myös vahvasti pelaajien suosiossa. Kisan palkintopotti on kokonaisuudessaan £300 000.

Osallistujat & Otteluohjelma


Tämän vuoden turnaukseen pelaajat on valittu melko moniulotteisella tavalla. Viime ja tämän vuoden isojen turnauksen voitot avaavat ovet automaattisesti. Mikäli tällä perusteella ei kuudentoista pelaajan kaavio täyty, paikat täytetään maailmanrankingin perusteella. Tällä kriteerillä mukaan selvisivät Luca Brecel, Ding Junhui ja Barry Hawkins. Maailmanrankingin kärki on luonnollisesti vahvasti edustettuna tässä huipputurnauksessa.

Viimeisimmän rankkauksen neljätoista parasta pelaajaa on mukana ja ainoa isompi yllätysnimi on helmikuussa Coral Shoot-Outin voittanut Kyproksen Michael Georgiou, joka on maailmanlistalla sijalla 53.

Kaikki osallistujat:
Shaun Murphy (Englanti)
Ronnie O'Sullivan (Englanti)
Mark Allen (Pohjois-Irlanti)
Mark Williams (Wales)
John Higgins (Skotlanti)
Mark Selby (Englanti)
Jimmy Robertson (Englanti)
Neil Robertson (Australia)
Stuart Bingham (Englanti)
Ryan Day (Wales)
Kyren Wilson (Englanti)
Michael Georgiou (Kypros)
Judd Trump (Englanti)
Ding Junhui (Kiina)
Barry Hawkins (Englanti)
Luca Brecel (Belgia)


Otteluohjelma


Pelaajat on jaettu neljään neljän pelaajan lohkoon. Lohkoissa pelataan yhden pelipäivän aikana välierät (paras seitsemästä) ja finaali (paras yhdestätoista), jonka jälkeen lohkovoittajat etenevät perjantaina ja lauantaina pelattaviin koko turnauksen semi-finaaleihin (paras yhdestätoista). Sunnuntain finaali pelataan paras 19 systeemillä ja voittaja lähtee kotiin £100 000 rikkaampana.

Maanantai 5.11.2018
15:00 Shaun Murphy - Jimmy Robertson 4-2
16:00 Ding Junhui - Michael Georgiou 4-2
21:00 Shaun Murphy - Dinh Junhui 6-3

Tiistai 6.11.2018
15:00 Ronnie O'Sullivan - Stuart Bingham 4-2
16:00 John Higgins - Ryan Day 4-3
21:00 John Higgins - Ronnie O'Sullivan 3-6

Keskiviikko 7.11.2018
15:00 Mark Williams - Kyren Wilson 1-4
16:00 Judd Trump - Luca Brecel 4-1
21:00 Kyren Wilson - Judd Trump 6-1

Torstai 8.11.2018
16:00 Mark Selby - Neil Robertson 3-4
17:50 Barry Hawkins - Mark Allen 2-4
21:00 Mark Allen - Neil Robertson 6-1

Perjantai 9.11.2018
21:00 Shaun Murphy - Ronnie O'Sullivan 3-6

Lauantai 10.11.2018
21:00 Kyren Wilson - Mark Allen 6-5

Sunnuntai 11.11.2018
15:00 Ronnie O'Sullivan - Kyren Wilson 10-9


Kertoimet ja pelivihjeet


Suurimmat suosikit ovat tuttua kauraa. Yleisön ja vedonlyöjien ykkössuosikki on jälleen Ronnie O’Sullivan. ”Rocket” saa turnausvoitosta yleisesti kerrointa 3.50. Maailmanlistan ykkönen Mark Selby tulee hyvänä kakkosena tasan kuuden kertoimella. Tasaisen kovimpien haastajien ryhmän muodostavat Ding Junhui, John Higgins, Judd Trump sekä Neil Robertson, joiden kertoimet liikkuvat kymmenen molemmin puolin. Suurinta kerrointa tarjotaan Kyproksen Georgioulle, jonka voitto maksaisi takaisin esimerkiksi ComeOnilla muhkeasti 176 kertaa.Yksi mielenkiintoinen haku voisi olla Englannin 26-vuotias Kyren Wilson. Vasta pari kautta aivan terävimmällä huipulla kilpaillut nuorukainen voitti syksyllä uransa ensimmäisen ranking-turnauksen Paul Hunter Classicin. Heti perään pari viikkoa tämän jälkeen tuli toinen voitto Six-red World Championshipistä. Wilsonille on tarjolla varsin mukavaa kerrointa 17,00 Betssonilla.Toinen mielenkiintoinen pelaaja on Stuart Bingham. Kokenut ”Bingo” sai vuosi sitten kuuden kuukauden kilpailukiellon lyötyään vetoa omista ja kilpakumppaniensa otteluista, mikä on vahvasti vasten liittojen sääntöjä. Tämän kauden alku menikin Binghamilta siten täysin vihkoon, mutta viime aikoina taituri on jälleen näyttänyt tekevän paluuta parrasvaloihin. Tästä vahvin osoitus oli pari viikkoa sitten napattu English Openin voitto. Taidoista entisellä maailmanmestari Binghamilla ei ainakaan jää kiinni, joten mahtikerroin 41 ComeOnilla vaikuttaa varsin houkuttelevalta.Champion of Champions: Live stream & televisiointi


Snookeria ei Suomessa valitettavasti näytetä televisiosta, muuta kuin tietyillä maksukanavilla. Ratkaisuna kuitenkin on vedonlyöntisivustojen live streamit. Unibet TV näyttää kaikki Champion of Champions-turnauksen ottelut suorina lähetyksinä.

Ottelut nähdäksesi sinulla tulee olla voimassa oleva pelitili sekä tililläsi tulee olla vähintään 0,01€ rahaa. Otteluiden katsominen vaatii siis talletuksen, mutta ei vaadi rahapelaamista. Voit siirtää talletuksesi jälkeenpäin pois, joten otteluiden katsominen on käytännössä ilmaista.


Turnauksen historia


Alun perin vuonna 1978 luotu formaatti oli vuosikymmenet unohduksissa. Vuonna 2013 kisa herätettiin kuitenkin uudelleen henkiin kulttipromoottori Barry Hearnin toimesta ja tiivistahtisesta ja yleisöystävällisestä tapahtumasta on tullut yksi snooker-vuoden odotetuimmista kilpailuista. Ensimmäisessä vuoden 1978 turnauksessa Lontoon Wembley Conference Centerissä mukana oli neljä pelaajaa ja voittajaksi itsensä pelasi maailmanmestari Ray Reardon.

Seuraavan kerran kilpailu järjestettiin kaksi vuotta myöhemmin kymmenen pelaajan voimin ja voittajaksi selvisi Doug Mountjoy. Tämän jälkeen pillit laitettiin pussiin, koska kisa ei kiinnostanut yleisöä. Jo pitkään varsin konservatiivisen lajin modernisointia ajanut Hearn kuitenkin uskoi tämänkaltaisella formaatilla olevan jälleen arvoa ja puhalsi uutta henkeä tapahtumaan reilut viisi vuotta sitten.

Turnauksen aiemmat voittajat ovat olleet poikkeuksetta lajin kirkkaimpia tähtiä:

  • 2013 Ronnie O’Sullivan
  • 2014 Ronnie O’Sullivan
  • 2015 Neil Robertson
  • 2016 John Higgins
  • 2017 Shaun Murphy