Snookerin MM-kisat 2021

Snookerin MM-kisat 2021, markkinointinimeltään Betfred World Snooker Championship, on snookerkauden tärkein tapahtuma ja yksi koko urheiluvuoden kohokohdista! Kilpailu käytiin jälleen keväällä huhti-toukokuun vaihteessa Sheffieldissä Iso-Britanniassa.


Snooker MM-kisat 2021


Vuoden 2021 snookerin MM-kisat pelattiin tuttuun tapaan keväällä, kun Sheffieldin Crucible-teatterissa kisattiin maailman parhaan snooker-pelaajan tittelistä 17.4 - 3.5.2021. Maailmanmestaruudesta on pelattu jo vuodesta 1927 saakka ja kyseessä on myös jo 45. perättäinen kerta, kun MM-turnaus järjestetään legendaarisessa Cruciblessa. MM-turnaus kuuluu yhdessä UK Championshipin ja Mastersin kanssa snookerin niin sanottuun pyhään kolmiyhteyteen, Triple Crown-turnauksiin.

Päivitys 4.5.2021 Selby maailmanmestari! Tämän vuoden snookerin MM-turnauksen vei nimiinsä Mark Selby. Selby kaatoi finaalissa maanmiehensä Shaun Murphyn ja nappasi näin jo neljännen maailmanmestaruutensa. Selbystä tuli vasta viides pelaaja lajin historiassa, joka on kyennyt vähintään neljään mestaruuteen legendaarisessa Crucible-teatterissa.Snooker MM 2021 - Ennakko


Hallitsevana mestarina vuoden 2021 MM-turnaukseen lähtee lajilegenda Ronnie O'Sullivan, joka voitti 2020 jo kuudennen maailmanmestaruutensa. Finaalissa kaatui Kyren Wilson selkein lukemin 18-8. Viime kauden MM-kisat olivat monella tapaa poikkeuksellinen tapaus, sillä kisat pelattiin pääosin ilman yleisöä ja vasta elokuun alkupuolella.

O'Sullivan kuuluu suosikkien joukkoon myös tämän vuoden MM-kilpailuissa. Huippukilpaillun lajin kärki on kuitenkin tällä hetkellä ennätyksellisen kovatasoinen ja laaja. Maailmanrankingin ylivoimainen ykköspelaaja Judd Trump on joka turnaukseen se ykkössuosikki, mutta O'Sullivan, Neil Robertson, Mark Selby sekä Wilson ovat tänäkin vuonna kivikovia haastajia, kuten myös kokeneet konkarit John Higgins, Mark Allen, Shaun Murphy ja Stuart Bingham.

Eikä ole syytä myöskään aliarvioida vuosi vuodelta kasvavaa aasialaispelaajien joukkoa, joka on täynnä superlahjakkaita taitureita. Joko nyt olisi jälleen aasialaispelaajan aika murtautua aivan snookerin absoluuttiselle huipulle? Näiden pelaajien menestyksellä olisi ainakin vielä toistaiseksi mahdollista tehdä iso tili myös snooker-vedonlyönnissä.

Kauden 2020-21 aikana Aasian kaikkien aikojen ykköspelaaja Ding Junhui on saanut jälleen lisää mitat täyttäviä haastajia. Nuoret Zhou Yelong ja Zhao Xintong vaikuttavat tulleen huipulle jäädäkseen, eikä Yan Bingtaoa tai Thaimaan rakettia Thepchaiya Un-Nooh'ta ole koskaan syytä aliarvioida.

Snookerin MM-kisat 2021

MM-kisat - Vedonlyönti & vihjeet


Snookerin MM-kisat ovat vedonlyöjän kannalta äärimmäisen kannattavaa aikaa! Usein paineiden alla kokemattomat pelurit romahtavat, kun taas senioripelaajat saattavat venyä yllättäviin suorituksiin. Kokemus tuo todellakin varmuutta snookerissa.

Julkaisemme vihjeitä lähes jokaiseen snookerin MM-turnauksen otteluun. Ottelun voittajan lisäksi vihjaamme ja pelaamme myös tasoitusvetoja, erävetoja, korkeimpia breikkejä ja muuta. Katso alta kaikki Snookerin MM-kisojen veikkausvihjeet. Löydät kaikki avoinna olevat vihjeet alapuolelta.

Snooker MM 2021 - Suosikit vertailussa


Vaikka snookerin yleinen taso on noussut ja varsinkin pelaajakanta laajentunut viime vuosina valtavasti, edelleen suosikit jokaiseen suureen turnaukseen löytyvät tutuista nimistä. Parin viime kauden aikana huipulle on syntynyt ns. Big Four, joka etukäteen on muita edellä myös tässä MM-turnauksessa. Ohessa pieni katsaus näihin supertähtiin.

1. Judd Trump


Maailman ylivoimainen ykköspelaaja Trump pisti viime kaudella ennätykset uusiksi voittamalla kuusi isoa turnausta. Tälläkin kaudella meno on jatkunut hengästyttävänä, kasassa on jälleen jo viisi pyttyä ranking-turnauksista.


Maailmanmestaruuden Trump on kuitenkin onnistunut valloittamaan vasta kerran, joten lajin isoimman palkinnon saalistaminen on varmasti jälleen kauden tärkein tavoite.

Arvio: Ykkössuosikki jokaisessa kisassa.

2. Ronnie O'Sullivan


Hallitseva maailmanmestari O'Sullivan lähtee jälleen suursuosikkien joukossa Crucibleen, mutta yhtäläillä jälleen myös kysymysmerkkejä piisaa. Yleisön- ja vedonlyöjien suosikki on esiintynyt neljä kertaa tämän kauden finaaleissa, mutta voittoa ei ole vielä tullut.


Seitsemällä maailmanmestaruudella The Rocket nousisi kaikkien aikojen kärkeen yhdessä Stephen Hendryn kanssa ja tämä on myös suurin motivaatio legendalle jatkaa komeaa uraansa.

Arvio: Parhaimmillaan pitelemätön, heikoimmillaan "neljästä suuresta" huonoin. Sytyttääkö MM-turnaus jälleen?

3. Neil Robertson


Lajin menestynein ei-iso-britannialainen pelaaja ja vuoden 2010 maailmanmestari Robertson oli pitkiä pätkiä viime kaudesta maailman paras pelaaja ja tälläkin kaudella on paikoin kulkenut hienosti. Muiden tähtien tavoin hieman Trumpin hirmuvireen varjoon jäänyt "Thunder from Down Under" kärsi helmikuussa ikävän silmävamman, mikä pakotti jättämään pari turnausta väliinkin.Kilpaillut alkuvuodesta kovimpia kilpakumppaneitaan säästeliäämmin, mikä voi olla etu. Toisaalta tuntuman kanssa voi ainakin turnauksen alussa olla hakemista.

Arvio: Huima breikintekijä pääsee tuoreena iskemään. Löytyykö huippuvire ajoissa?

4. Mark Selby


Kolminkertainen maailmanmestari on parin heikomman kauden jälkeen palannut viime ja tällä sesongilla jälleen absoluuttiselle huipulle. Neljä turnausvoittoa ja kasa välieräpaikkoja vajaaseen kahteen kauteen on todella kova suoritus.


Miehen pelityyli on kuin tehty MM-turnauksen hitaaseen formaattiin ja viime vuoden välierätappio kaivelee varmasti vieläkin.

Arvio: Jester is back! Majesteetillinen taistelija ei luovuta koskaan ja peli on kuin tehty tähän turnaukseen. Trumpin kovin haastaja etukäteen!

Potentiaaliset yllätysnimet


Yllätykset kuuluvat urheiluun ja sama pätee snookerin. MM-kisoissa yllätyksiä nähdään kuitenkin melko harvoin. Tämä johtuu pitkälti turnauksen rakenteesta, jossa ottelut pelataan alusta asti pitkän kaavan mukaan. Tämä vähentää yllätysten mahdollisuutta radikaalisti. Kuitenkin tälläkin vuosituhannella jo Shaun Murphy, Graeme Dott ja Stuart Bingham ovat näyttäneet että voittaja voi löytyä myös kuumimman kärjen takaa. Kuka voisi olla tämän vuoden musta hevonen?

1. Yan Bingtao


Viitisen vuotta snookerin Main Tourilla pelannut Yan voitti tällä kaudella ensimmäisen ison turnauksensa eli The Mastersin tammikuussa. Onkin välillä vaikea muistaa, että Kiinan ihmepoika on vasta 21-vuotias. Voittaminen ruokkii voittamista, voisiko kylmäverisestä taiturista olla uusimaan temppu Cruciblessa? Turvallinen veikkaus on, että vielä joskus Yan kruunataan myös maailmanmestariksi.

Arvio: Täysin hermoton kilpailija, jonka otteet ovat kuitenkin kauden mittaan ailahdelleet valtavasti.

2. Jack Lisowski


Entinen superlupaus Lisowski on hänkin vasta 29-vuotias, mutta kypsyminen huippupelaajaksi on ottanut yllättävän kauan aikaa. Haluaa seurata hyvän ystävänsä Trumpin jalanjälkiä ja on pelannut tällä kaudella uransa parasta snookeria. Taskussa on jo kolme finaalipaikkaa, tulisiko uran ensimmäinen iso voitto toukokuussa?

Arvio: Luontainen lahjakkuus, joka kypsyy huipulle hieman odotettua hitaammin. Peli riittää vaikka pyttyyn asti.

3. Mark Allen


Pitkän linjan ammattilainen, joka on viihtynyt ikuisuuden maailman huipulla. Isot voitot ovat kuitenkin karttaneet. Tällä kaudella tuli jo Champion of Championsin voitto ja jos hyvä henkinen vire jatkuu, pystyy kyllä haastamaan kenet tahansa.

Arvio: Henkisesti ailahteleva taiteilija, joka vaikuttaisi juuri nyt olevan hyvässä tasapainossa. Hyvänä päivänään aivan huipputekijä.

Snookerin MM-kisat 2021

Snookerin MM-kisat 2021 - Televisiointi ja live stream


Ottelut Britanniassa näyttää BBC ja Suomessa niitä voi katsoa Eurosportin sekä Eurosport Playerin kautta. Maailmanlaajuisesti turnausta katsoo vuosittain yli 400 miljoonaa silmäparia!

Lukuisat vedonlyöntisivustot tarjoavat snooker live stream-lähetyksiä kaikkiin otteluihin. Parhaan tarjonnan tällä hetkellä tuottavat Unibetin Unibet-TV sekä Bet365:n snooker live streamit. Molemmissa livestream-palveluissa näet ottelut ilmaiseksi. Useissa lähetyksissä on myös englanninkielinen selostus ja lähetykset toimivat myös mobiilissa, eli puhelimella sekä tabletilla.

Lisätietoa Unibetista voit lukea Unibet arvostelustamme --->>>>katso snooker live otteluita netissä

Snooker MM 2021 - Ohjelma & tulokset


Alta löydät vuoden 2021 snookerin MM-kisojen täydellisen otteluohjelman. Päivitämme tulokset ohjelmaan välittömästi otteluiden päätyttyä.

Ensimmäinen kierros:

17. - 21. huhtikuuta

Lauantai 17.4.2021
Klo 12:00 Ronnie O'Sullivan - Mark Joyce 10-4
Klo 12:00 Yan Bingtao - Martin Gould 10-6
Klo 16:30 Stephen Maguire - Jamie Jones 4-10
Klo 16:30 Neil Robertson - Liang Wenbo 10-3
Klo 21:00 David Gilbert - Chris Wakelin 10-4

Sunnuntai 18.4.2021
Klo 12:00 Anthony McGill - Ricky Walden 10-5
Klo 16:30 John Higgins - Tian Pengfei 10-7

Maanantai 19.4.2021
Klo 12:00 Ding Junhui - Stuart Bingham 9-10
Klo 12:00 Kyren Wilson - Gary Wilson 10-8
Klo 16:30 Jack Lisowski - Ali Carter 10-9

Tiistai 20.4.2021
Klo 12:00 Mark Allen - Lyu Haotian 10-2
Klo 16:30 Judd Trump - Liam Highfield 10-4
Klo 21:00 Barry Hawkins - Matthew Selt 10-5

Keskiviikko 21.4.2021
Klo 12:00 Shaun Murphy - Mark Davis 10-7
Klo 12:00 Mark Williams - Sam Craigie 10-4
Klo 16:30 Mark Selby - Kurt Maflin 10-1

Toinen kierros:

22. - 26. huhtikuuta

Torstai 22.4.2021
Klo 15:00 Ronnie O'Sullivan - Anthony McGill 12-13
Klo 21:00 Neil Robertson - Jack Lisowski 13-9

Perjantai 23.4.2021
Klo 12:00 Barry Hawkins - Kyren Wilson 10-13
Klo 16:30 John Higgins - Mark Williams 7-13

Lauantai 24.4.2021
Klo 16:30 Mark Allen - Mark Selby 7-13
Klo 21:00 Shaun Murphy - Yan Bingtao 13-7

Sunnuntai 25.4.2021
Klo 12:00 Stuart Bingham - Jamie Jones 13-6
Klo 12:00 David Gilbert - Judd Trump 8-13

Puolivälierät:

27. - 28. huhtikuuta

Tiistai 27.4.2021
Klo 12:00 Anthony McGill - Stuart Bingham 12-13
Klo 12:00 Neil Robertson - Kyren Wilson 8-13
Klo 16:30 Mark Williams - Mark Selby 3-13
Klo 16:30 Shaun Murphy - Judd Trump 13-11

Välierät:

29. huhtikuuta - 1. toukokuuta

Torstai 29.4.2021
Klo 15:00 Stuart Bingham - Mark Selby 15-17
Klo 21:00 Kyren Wilson - Shaun Murphy 12-17

MM-Finaali


Sunnuntai 2.5.2021
Klo 15:00 Mark Selby - Shaun Murphy 18-15

Snooker MM-Karsinnat 2021 - Ohjelma ja tulokset


Karsinnat tämän vuoden MM-turnaukseen pelataan 5.-14. huhtikuuta. Neljännen kierroksen ottelunsa voittaneet pelaavat selvittävät tiensä varsinaisiin MM-kisoihin. Löydät kaikki karsintatulokset alta.

Ensimmäinen kierros


Maanantai 5.4.2021
Klo 11:30 Zak Surety - Fan Zhengyi 4-6
Klo 11:30 Oliver Lines - Dylan Emery 6-1
Klo 11:30 Andy Hicks - Reanne Evans 6-2
Klo 11:30 Zhao Jianbo - Ross Muir 6-3
Klo 16:30 Fraser Patrick - Leo Fernandez 6-4
Klo 16:30 Barry Pinches - Jamie Wilson 0-6
Klo 16:30 Gao Yang - Paul Davison 6-3
Klo 16:30 Sohail Vahedi - Julien Leclerq 5-6
Klo 21:30 Billy Joe Castle - Connor Benzey 6-3
Klo 21:30 David Lilley - Amine Amiri (luov.)
Klo 21:30 Jimmy White - Stephen Hendry 3-6
Klo 21:30 James Cahill - Sean Maddocks 6-1

Tiistai 6.4.2021
Klo 11:30 Ken Doherty - Lee Walker 4-6
Klo 11:30 Rod Lawler - Alex Borg 6-1
Klo 11:30 Jamie Clarke - Iulian Boiko 6-4
Klo 11:30 Si Jiahui - Hamim Hussain 6-1
Klo 16:30 Igor Figueiredo - Farakh Ajaib 6-0
Klo 16:30 Rory McLeod - Brian Ochoiski 6-5
Klo 16:30 Ashley Carty - Michael White 6-4
Klo 16:30 Peter Lines - Mark Lloyd 6-5
Klo 21:30 Brandon Sargeant - Rebecca Kenna 6-4
Klo 21:30 Allan Taylor - Bai Langning 4-6
Klo 21:30 Duane Jones - Hayden Staniland 6-5
Klo 21:30 Steven Hallworth - Dean Young 6-2

Keskiviikko 7.4.2021
Klo 11:30 Fergal O'Brien - Fergal Quinn 6-3
Klo 11:30 Peter Devlin - Lukas Kleckers 1-6
Klo 11:30 Kacper Filipiak - Riley Parsons 6-4
Klo 11:30 Aaron Hill - Ashley Hugill 4-6
Klo 16:30 Lei Peifan - Ben Mertens 6-5
Klo 16:30 Simon Lichtenberg - Ivan Kakovskii 6-3
Klo 16:30 Ben Hancorn - Florian Nüßle 2-6
Klo 16:30 Mitchell Mann - Robbie McGuigan 6-5

Toinen kierros


Keskiviikko 7.4.2021
Klo 21:30 Xu Si - Stephen Hendry 6-1
Klo 21:30 Liam Highfield - Fan Zhengyi 6-5
Klo 21:30 Nigel Bond - Lee Walker 6-4
Klo 21:30 Dominic Dale - Oliver Lines 6-4

Torstai 8.4.2021
Klo 11:30 Joe O'Connor - Fraser Patrick 6-2
Klo 11:30 Jak Jones - Jamie Wilson 6-4
Klo 11:30 Lyu Haotian - Gao Yang 6-5
Klo 11:30 Chang Bingyu - Jacques Leclercq 6-2
Klo 16:30 Eden Sharav - Andy Hicks 6-1
Klo 16:30 Tian Pengfei - Billy Joe Castle 6-3
Klo 16:30 Jamie Jones - David Lilley 6-4
Klo 16:30 Andrew Higginson - Brandon Sargeant 6-3
Klo 21:30 Jimmy Robertson - Zhao Jianbo 6-5
Klo 21:30 Yuan Sijun - Rod Lawler 5-6
Klo 21:30 Stuart Carrington - Fergal O'Brien 6-2
Klo 21:30 Jamie O'Neill - Jamie Clarke 5-6

Perjantai 9.4.2021
Klo 11:30 Robbie Williams - Igor Figueiredo 5-6
Klo 11:30 Anthony Hamilton - Rory McLeod 6-1
Klo 11:30 Louis Heathcote - Ashley Carty 6-2
Klo 11:30 Luo Honghao - Peter Lines 3-3
Klo 16:30 Alan McManus - Bai Langning 3-6
Klo 16:30 Daniel Wells - Duane Jones 4-6
Klo 16:30 David Grace - Steven Hallworth 3-6
Klo 16:30 Gerard Greene - James Cahill 6-5
Klo 21:30 Pang Junxu - Si Jiahui 6-4
Klo 21:30 Alexander Ursenbacher - Lukas Kleckers 6-2
Klo 21:30 Jackson Page - Kacper Filipiak 5-6
Klo 21:30 Sam Craigie - Ashley Hugill 6-3

Lauantai 10.4.2021
Klo 11:30 Chris Wakelin - Lei Peifan 6-5
Klo 11:30 Ian Burns - Simon Lichtenberg 6-4
Klo 11:30 Mark King - Florian Nüßle 6-3
Klo 11:30 Chen Zifan - Mitchell Mann 6-5

Kolmas kierros


Lauantai 10.4.2021
Klo 16:30 Zhou Yelong - Xu Si 6-5
Klo 16:30 Elliot Slessor - Liam Highfield 5-6
Klo 16:30 Matthew Selt - Nigel Bond 6-5
Klo 16:30 Scott Donaldson - Dominic Dale 6-5
Klo 21:30 Robert Milkins - Joe O'Connor 6-5
Klo 21:30 Kurt Maflin - Jak Jones 6-4
Klo 21:30 Noppon Saengkham - Lyu Haotian (luov.)
Klo 21:30 Tom Ford - Chang Bingyu 4-6

Sunnuntai 11.4.2021
Klo 11:30 Graeme Dott - Eden Sharav 6-3
Klo 11:30 Sunny Akani - Tian Pengfei 4-6
Klo 11:30 Michael Holt - Jamie Jones 3-6
Klo 11:30 Li Hang - Andrew Higginson 6-2
Klo 16:30 Lu Ning - Jamie Robertson 6-5
Klo 16:30 Liang Wenbo - Rod Lawler 6-3
Klo 16:30 Mark Davis - Stuart Carrington 6-4
Klo 16:30 Joe Perry - Jamie Clarke 2-6
Klo 21:30 Thepchaiya Un-Nooh - Igor Figueiredo 5-6
Klo 21:30 Mark Joyce - Anthony Hamilton 6-3
Klo 21:30 Ryan Day - Louis Heathcote 6-5
Klo 21:30 Ricky Walden - Peter Lines 6-1

Maanantai 12.4.2021
Klo 11:30 Luca Brecel - Mark King 6-3
Klo 11:30 Ben Woollaston - Bai Langning 5-6
Klo 11:30 Martin Gould - Duane Jones 6-4
Klo 11:30 Jordan Brown - Steven Hallworth 5-6
Klo 16:30 Ali Carter - Pang Junxu 6-4
Klo 16:30 Martin O'Donnell - Alexander Ursenbacher 5-6
Klo 16:30 Zhao Xintong - Kacper Filipiak 6-3
Klo 16:30 Hossein Vafaei - Sam Craigie 0-6
Klo 21:30 Gary Wilson - Gerard Greene 6-4
Klo 21:30 Matthew Stevens - Chris Wakelin 3-6
Klo 21:30 Xiao Guodong - Ian Burns 6-1
Klo 21:30 Stuart Bingham - Chen Zifan 6-1

Neljäs kierros


Tiistai 13.4.2021
Klo 13:00 Lyu Haotian - Chang Bingyu 10-6
Klo 13:00 Robert Milkins - Kurt Maflin 4-10
Klo 13:00 Matthew Selt - Scott Donaldson 10-3
Klo 13:00 Zhou Yelong - Liam Highfield 7-10
Klo 13:00 Mark Davis - Jamie Clarke 10-8
Klo 13:00 Graeme Dott - Tian Pengfei 7-10
Klo 13:00 Lyu Haotian - Chang Bingyu 10-6
Klo 13:00 Jamie Jones - Li Hang 10-5

Keskiviikko 14.4.2021
Klo 13:00 Ryan Day - Ricky Walden 5-10
Klo 13:00 Igor Figueiredo - Mark Joyce 7-10
Klo 13:00 Luca Brecel - Stuart Bingham 5-10
Klo 13:00 Ali Carter - Alexander Ursenbacher 10-4
Klo 13:00 Zhao Xintong - Sam Craigie 9-10
Klo 13:00 Steven Hallworth - Gary Wilson
Klo 13:00 Bai Langning - Martin Gould 3-10
Klo 13:00 Chris Wakelin - Xiao Guodong 10-7

Snookerin MM-kisat 2021 - Miten turnaus pelataan?


MM-turnauksen pääsarjaan selviytyy vuosittain 32 pelaajaa. Maailmanrankingin kuusitoista parasta pääsevät kaavioon automaattisesti, muiden on haettava paikkaa karsintojen kautta. MM-karsinnat pelataan Sheffieldin English Institute of Sportissa ja mukana on 128 pelaajaa, niin ammattilaisia kuin mukaan kutsuttuja amatööripelaajiakin.

MM-karsinnoissa käytössä on vuonna 2020 lanseerattu täysin uusi formaatti. Maailmanlistalla sijoilla 81-144 olevat pelaajat avaavat karsinnat keskinäisillä otteluilla. Voittajat etenevät toiselle kierrokselle, jossa vastaan asettuvat maailmanlistan sijoilla 49-80 olevat pelurit. Näiden otteluparien voittajia odottaa kolmannella karsintakierroksella rankingin 17-48 sijoitetut pelaajat. Näiden otteluiden jälkeen jäljellä on 32 pelaajaa, joista otteluparien voittajat eli 16 parasta selviytyvät varsinaiseen MM-turnaukseen.

Toisin kuin monet muut turnaukset nykyisin, MM-kisat pelataan aina pitkän kaavan mukaan. Avauskierroksella ottelut pelataan paras 19:sta freimistä, eli ottelun voittoon vaaditaan kymmenen erävoittoa. Toisella ja kolmannella kierroksella formaatti on paras 25:stä. Välierät pelataan paras 33:sta ja finaali paras 35:stä.

Snookerin MM-kisat Crucible -teatterissa
(Kuva: Dan Mullan/Getty Images)

Snooker palkintorahat:


Kuten snooker-turnauksissa yleensä, voittorahaa pelaajat saavat sen mukaan, missä vaiheessa turnausta he putoavat. Itse MM-kisoihin otetaan mukaan 32 parasta pelaajaa, mutta MM-karsinnat mukaan laskettuna, mukana taistelee 128 (karsinnat) + 16 (suora päävaihe) = 144 pelaajaa, joista 80 parasta pääsee palkinnoille. Korkeimman breikin lyönyt pelaaja saa lisäksi 10 000 punnan extrapalkinnon.

Vuonna 2021 maailmanmestari tienaa turnauksesta huikeat £500 000 puntaa. Palkintopotti kohoaa muutenkin jälleen ennätyslukemiin. Yhteensä palkintorahaa jaetaan £2,395,000 eli reilusti yli 2 miljoonaa puntaa. Voittaja tulee lunastamaan £500 000 puntaa ja toiseksi sijoittunut £200 000.

  • Voittaja: £500 000

  • Finaali: £200 000
  • Välierät: £100 000

  • Puolivälierät: £50 000
  • 
TOP16: £30 500
  • TOP32: £20 000
  • TOP48: £15 000
  • TOP80: £10 000
Snookerin MM-kisat pokaaliHistoriaa


Turnaus on pelattu vuodesta 1927 lähtien ja peräti vuodesta 1977 aina Crucible -teatterissa Sheffieldissä. Turnausta tukee Sheffieldin kaupunki ja MM-kisat tulevat pysymään kaupungissa ainakin vuoteen 2027 saakka!

Snooker maailmanmestarit


Eniten mestaruuksia on Joe Davisilla - peräti 15. Voitot tulivat kuitenkin 1927-1946, jolloin laji oli vielä hyvin erilainen. Näitä mestaruuksia ei lasketakaan perinteisesti mukaan snookerin maailmanmestaruuksiin.

Snookerin moderni aika katsotaan alkaneeksi vuodesta 1969 ja Crucible -teatterissa mestaruuksia on ratkottu vuodesta 1977 lähtien. Nykypäivän snooker kilpailukalenteri on erittäin tiivis ja kiireinen, mutta juuri MM-turnaus sytyttää edelleen takuuvarmasti jokaisen ammattilaisen esittämään parastaan.

Erikoisin ja surullisin tilasto on Jimmy Whitella. Yksi maailman lahjakkaimmista ja pidetyimmistä pelaajista eteni urallaan kuusi kertaa MM-finaaliin, mutta hävisi niistä jokaisen!

Ensimmäinen mestari ja 1970-luku


Ensimmäisen snookerin maailmanmestaruuden voitti John Spencer vuonna 1969, mutta 1970-lukua hallitsi ennen kaikkea Ray Reardon. Reardon nappasi yhteensä kuusi mestaruutta vuosina 1970-1978.

1969John Spencer
1970Ray Reardon
1971John Spencer
1972Alex Higgins
1973Ray Reardon
1974Ray Reardon
1975Ray Reardon
1976Ray Reardon
1977John Spencer
1978Ray Reardon
1979Terry Griffiths


1980: Steve Davisin hallintaa


1980-luvulla Steve Davis oli pitelemätön Cruciblen vihreällä veralla, samalla kun snookerista tuli Britannian suosituimpia urheilulajeja. Davis oli lajin ensimmäinen supertähti yhdessä Alex "Hurricane" Higginsin kanssa.

1980Cliff Thorburn
1981Steve Davis
1982Alex Higgins
1983Steve Davis
1984Steve Davis
1985Dennis Taylor
1986Joe Johnson
1987Steve Davis
1988Steve Davis
1989Steve Davis


1990-luku: Stephen Hendry mullistaa lajin


1990-luvun tähdet Stephen Hendry ja Ronnie O’Sullivan nostivat suosion vielä täysin toiselle tasolle. Hendryn uusi aggressiivinen pelityyli sai massat seuraamaan lajia entistä enemmän ja samalla koko laji mullistui täysin. Hendry toi snookeriin pelitavan, missä lähdettiin heti alkuun rikkomaan aggressiivisesti pakkaa ja avaamaan peliä. Hendrylla on eniten nykyajan mestaruuksia: seitsemän.

1990Stephen Hendry
1991John Parrot
1992Stephen Hendry
1993Stephen Hendry
1994Stephen Hendry
1995Stephen Hendry
1996Stephen Hendry
1997Ken Doherty
1998John Higgins
1999Stephen Hendry


2000-luku: O'Sullivanin mestaruusvuodet


Hendryn hallittua 1990-lukua, oli vastaavasti O'Sullivan 2000-luvun valtias. The Rocket levitti lajin kaikkien tietoisuuteen ilmiömäisen nopealla pelityylillään. Yhtä kovaa personaa snooker-maailma tuskin tulee koskaan näkemään. O'Sullivan on voittanut yhteensä viisi MM-titteliä: 2001, 2004, 2008, 2012 ja 2013.

2000Mark Williams
2001Ronnie O'Sullivan
2002Peter Ebdon
2003Mark Williams
2004Ronnie O'Sullivan
2005Shaun Murphy
2006Graeme Dott
2007John Higgins
2008Ronnie O'Sullivan
2009John Higgins


2010-luku: Mark Selbyn nousu valtiaaksi


2010-luvun lopulla lajivaltikka on siirtynyt O'Sullivanilta Mark Selbylle. Selby on ollut ranking-listalla ylivoimainen jo vuosia ja voittanut MM-tittelin sekä 2014, 2016 että 2017. Kovasta kilpailuluonteestaan tunnettu Selby on aina isoissa kisoissa parhaimmillaan.

2010Neil Robertson
2011John Higgins
2012Ronnie O'Sullivan
2013Ronnie O'Sullivan
2014Mark Selby
2015Stuart Bingham
2016Mark Selby
2017Mark Selby
2018Mark Williams
2019Judd Trump
2020Ronnie O'Sullivan


Nimi ja sponsorit


Nykyisen nimensä kilpailu saa vedonlyöntisivusto Betfrediltä, joka sponsoroi jälleen kisoja. Tätä ennen kilpailua sponsoroi pitkään tupakkamerkki Embassy sekä toinen vedonlyöntiyhtiö www.888sport.com.Artikkelin kuvitus: World Snooker & The Telegraph

Usein kysytyt kysymykset / FAQ


+1. Missä snookerin MM-turnaus 2021 pelataan?

Snooker MM-kisat Sheffield 2021 pelataan legendaarisessa Crucible-teatterissa. Kyseessä on jo 45. perättäinen Cruciblessa pelattava MM-turnaus.

+2. Millä vedonlyöntisivustoilla voin lyödä vetoa snookerin MM-kisoista?

Käytännössä kaikki vedonlyöntisivustot tarjoavat kertoimet MM-turnaukseen karsinnoista alkaen. Sivustojen vetovalikoima ja kertoimet kuitenkin vaihtelevat, joten kannattaa hyödyntää useammankin sivuston tarjouksia.

+3. Mistä näen snooker MM kisat 2021 livestream lähetyksinä?

Suomessa snookerin MM-kisojen oikeudet omistaa Eurosport. Eurosportin kanavien ja Eurosport Playerin lisäksi snooker MM 2021 live lähetyksiä on mahdollista katsella lukuisten vedonlyöntisivustojen sivuilla ilmaiseksi.

+4. Ketkä ovat turnauksen suosikit?

Etukäteen suurimpina suosikkeina turnaukseen lähtevät maailman ykköspelaaja Judd Trump sekä hallitseva maailmanmestari Ronnie O'Sullivan. Tasaisessa lajissa nähdään kuitenkin usein yllätyksiä.

+5. Koska vuoden 2021 MM-kisat pelataan?

Vuoden 2021 MM-turnaus pelataan 17.4 - 3.5.2021 välisenä aikana. Turnauksen karsinnat alkavat 8.4.2021. Löydät sivuiltamme kaikki snooker tulokset 2021 MM-kisoihin.

Snookerin MM-kisat 2021

Taulukossa kaikki pelaajat, keillä on vähintään kaksi (2) mestaruutta.


Taulukossa kaikki "modernin ajan" MM-kisat.
Moderniaika katsotaan alkaneeksi 1969, jolloin MM-turnaus muokattiin nykyisen malliseksi turnaukseksi.