Jääkiekko Olympialaiset 2022

Vuoden 2022 olympiakiekko pelataan Kiinan Pekingissä, missä järjestetään seuraavat olympialaiset. Jääkiekko on suomalaissilmin olympialaisten suosituimpia lajeja. Täältä löydät kaiken tarvittavan tiedon jääkiekon olympialaisista.


Leijonat kohti Pekingin olympialaisten jääkiekkoturnausta - Mitä uutta?


Päivitetty 7.10.2021 Leijonien ensimmäiset valinnat tehty! Ensimmäisen kunnian Leijonien olympiajoukkueeseen liittymisestä saivat hyökkääjät Mikko Rantanen, Aleksander Barkov ja Sebastian Aho. Valinnat olivat osa Kansainvälisen jääkiekkoliiton IIHF:n protokollaa, jossa ensi vaiheessa maiden tulee ilmoittaa antidopingjärjestö WADA:lle kolmen pelaajan nimet.

Myös Venäjä ilmoitti kolme ensimmäistä pelaajaansa Pekingiin. Kunnian saivat hyökkääjät Alexander Ovechkin ja Nikita Kutserov sekä maalivahti Andrei Vasilevski.

Lokakuun puolivälissä liittojen tulee ilmoittaa myös ns "pitkä lista" eli kaikki ne pelaajat, joista lopullinen kisajoukkue valitaan. Koska NHL-pelaajien osallistumisesta ei ennen tammikuuta ole täysin 100% vamuutta, Leijonien pitkältä listalta löytyy yli sata nimeä. Mukana on siis myös paljon Euroopassa pelaavia pelaajia.Peking Jääkiekko 2022


Katso myös pääsivu ja muut lajikohtaiset sivut:
Miesten jääkiekkoturnaus pelataan Pekingin talviolympialaisissa 12 maan turnauksena, johon Kiinan maajoukkue saa suoran osallistumispaikan. Olympialaisten jääkiekkoturnaus pelataan 4.-20.2.2022.

Ottelut pelataan Wukesong Sports Centressä (kapasiteetti 14 000 katsojaa) ja National Indoor Stadiumilla (kapasiteetti 18 000 katsojaa). Lopullista otteluohjelmaa ei vielä ole julkaistu. Seuraamalla tätä sivua pysyt kuitenkin aina ajan tasalla, päivitämme sivua välittömästi kun kisojen ohjelma julkaistaan.

NHL-pelaajien osallistuminen turnaukseen varmistui virallisesti syyskuussa, mikä tietää lähes kaikkien maailman parhaiden jääkiekkoilijoiden esiintymistä kisoissa. Tilanne on herkullinen toki myös Leijonien osalta, sillä päävalmentaja Jukka Jalonen esikuntineen pääsee pitkästä aikaa valitsemaan joukkueensa kaikista maamme ykköspelaajista.

Jääkiekko Olympialaiset 2022
(Kuva: Bruce Bennett/Getty Images)

Lohkot & sarjajärjestelmä


Olympialaisten 12 joukkuetta on jaettu kolmeen neljän joukkueen lohkoon. Suomi pelaa samassa lohkossa yhdessä Ruotsin sekä kahden myöhemmin karsinnoista mukaan selviävän maan kanssa.

Jokaisen lohkon voittajat etenevät suoraan puolivälieriin. Lisäksi suoraan puolivälieriin pääsee paras lohkokakkonen. Loput kahdeksan joukkuetta etenevät karsintakierrokselle, minkä neljä voittajaa pääsevät puolivälieriin. Puolivälierien voittajat etenevät välieriin, mistä voittajat etenevät finaaliin ja tappion kokeneet pronssiotteluun.

Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että vaikka häviäisi kaikki alkulohkon ottelunsa, on edelleen mahdollisuudet voittaa olympiakultaa.

Lohko A
Kanada
USA
Saksa
Kiina
Lohko B
ROC (Venäjä)
Tshekki
Sveitsi
Tanska
Lohko C
Ruotsi
Suomi
Slovakia
LatviaAlta voit katsoa vuoden 2018 PyeongChangin olympiajääkiekon huippuhetket.Otteluohjelma & tulokset


Alkusarjat


Keskiviikko 9. helmikuuta 2022
Klo 10:40 Venäjän olympiaurheilijat – Sveitsi
Klo 15:10 Tshekki–Tanska

Torstai 10. helmikuuta 2022
Klo 06:10 Ruotsi–Latvia
Klo 10:40 Suomi–Slovakia
Klo 15:10 Yhdysvallat–Kiina
Klo 15:10 Kanada–Saksa

Perjantai 11. helmikuuta 2022
Klo 06:10 Tanska – Venäjän olympiaurheilijat
Klo 10:40 Tshekki–Sveitsi
Klo 10:40 Ruotsi–Slovakia
Klo 15:10 Latvia–Suomi

Lauantai 12. helmikuuta 2022
Klo 06:10 Kanada–Yhdysvallat
Klo 10:40 Saksa–Kiina
Klo 15:10 Venäjän olympiaurheilijat – Tshekki
Klo 15:10 Sveitsi–Tanska

Sunnuntai 13. helmikuuta 2022
Klo 06:10 Slovakia–Latvia
Klo 10:40 Suomi–Ruotsi
Klo 15:10 Kiina–Kanada
Klo 15:10 Yhdysvallat–Saksa

Puolivälieräkarsinnat


Tiistai 15. helmikuuta 2022
Klo 06:10
Klo 06:10
Klo 10:40
Klo 15:10

Puolivälierät


Keskiviikko 16. helmikuuta 2022
Klo 06:10
Klo 08:00
Klo 10:40
Klo 15:30

Välierät


Perjantai 18. helmikuuta 2022
Klo 06:10
Klo 15:10

Pronssiottelu


Lauantai 19. helmikuuta 2022
Klo 15:10

Loppuottelu


Sunnuntai 20. helmikuuta 2022


Joukkueet & kokoonpanot


Joukkueet Pekingiin julkaistaan joko myöhään vuonna 2021 tai heti alkuvuonna 2022. Lisäämme lopulliset kisajoukkueet sivuillemme sitä mukaa, kun niitä julkistetaan.

Suomen jääkiekkojoukkue olympialaisissa


Leijonien osalta kyseessä lienee kokonaisuutena Suomen jääkiekkohistorian tärkein kausi. Olympialaisten huipputurnauksen lisäksi kausi 2021-22 tarjoilee myös jääkiekon MM-kotikisat 2022.

Suomi lähtee olympiakauteen noin 50 pelaajan rungolla, josta myös lopullinen Pekingin olympialaisten leijonamiehistö valitaan. Päävalmentaja Jalonen tekee lopulliset valinnat todennäköisesti vasta vuodenvaihteen tienoilla. Suurin osa Leijonien potentiaalisista kisapelaajista tulee NHL:stä.

Hyökkäyksen osalta Leijonien joukkueeseen on melkoista tunkua. Legendaarinen The Athletic-verkkolehti listasi artikkelissaan Leijonien unelmakokoonpanon Pekingiin:

Maalivahdit
Tuukka Rask
Juuse Saros
Joonas Korpisalo

Puolustajaparit
Esa Lindell – Miro Heiskanen
Markus Nutivaara – Rasmus Ristolainen
Juuso Välimäki – Sami Vatanen
Ville Heinola - Jani Hakanpää

Hyökkäysketjut
Kasperi Kapanen – Aleksander Barkov – Mikko Rantanen
Teuvo Teräväinen – Sebastian Aho – Patrik Laine
Joel Kiviranta – Roope Hintz – Joonas Donskoi
Mikael Granlund – Jesperi Kotkaniemi – Joel Armia

Vedonlyönti Peking 2022


Vedonlyönti on olympialaisten aikaan äärimmäisen suosittua. Jääkiekon osalta kyseessä on suurella todennäköisyydellä pitkästä aikaa turnaus, jossa kaikki maailman parhaat pelaajat ovat mukana. Tämä nostanee Pekingin turnauksen myös kaikkien aikojen suosituimmaksi vedonlyöntitapahtumaksi jääkiekon osalta.

Olympialaisissa kannattaa ehdottomasti hyödyntää myös eri vedonlyöntisivustojen parhaat kertoimet. "Shoppaimella" parhaat kertoimet useammalta sivustolta parannat pelimenestystäsi oleellisesti niin ennen kisoja kuin niiden aikanakin. Voit myös lyödä jo nyt vetoa Olympialaisten voittajajoukkueesta. Katso alta kertoimet superturnaukseen!
Vihjeet:


Veikkausbonukset tarjoaa kisoihin veikkausvihjeet jokaiseen jääkiekon otteluun, kun kisat alkavat. Lisäksi poimimme parhaita vetoideoita jo ennen kisoja.


Tarjoukset


Kannattaa käyttää hyväkseen myös vedonlyöntiyhtiöiden tarjoamat vedonlyöntibonukset ja -tarjoukset. Tarjouksia hyödyntämällä voit saada selkeää etua pelaamiseen ja voittaa ylimääräistä rahaa.

Televisiointi


YLE on näyttänyt Olympialaiset Suomessa aina vuoden 1960 kisoista lähtien. Discovery osti kuitenkin Euroopan TV-oikeudet Olympialaisiin, joten myös olympialaisten jääkiekko näkyy Discoveryn kanavilla. YLE ja Discovery neuvottelivat pitkään oikeuksista ja lopulta sopu syntyi, mutta jääkiekkoa YLE:n kanavilla ei nähdä.

Suomen miesten ja naisten jääkiekko-ottelut Pekingissä näkyvät ilmaiseksi TV5-kanavalla. Kaikki ottelut ja muutkin kisatapahtumat on mahdollista katsoa maksullisessa Discovery+ suoratoistopalvelussa.

Discovery ei ole vielä julkistanut lopullista televisiointiohjelmaansa, joten lisätietoa Pekingin jääkiekkoturnauksen televisionnista saadaan myöhemmin.

Usein kysytyt kysymykset / FAQ


+1. Milloin pelataan Pekingin olympialaisten jääkiekkoturnaus?

Vuoden 2022 olympialaisten jääkiekkoturnaus pelataan reilun kahden viikon aikavälillä 4.-20.2.2022.

+2. Nähdäänkö olympialaisissa NHL-pelaajia?

Todennäköisesti Pekingin olympialaisissa nähdään tauon jälkeen myös NHL-pelaajia. Virallista päätöstä asiasta ei ole vielä tehty, mutta se lienee vain ajan kysymys.

+3. Mistä näkee talviolympialaisten jääkiekko-ottelut?

Olympialaisten televisiointioikeudet omistaa suomessa Discovery. Olympialaisten jääkiekkoa voi siten katsoa niin TV5-kanavalta kuin suoratoistopalvelusta Discovery+. Kaikki leijonien ottelut näytetään TV5-kanavalla.

+4. Voinko lyödä vetoa olympiajääkiekosta?

Tottahan toki. Olympiaturnaus on kauden 2021-22 kohokohta jääkiekon saralla. Kaikki vedonlyöntisivustot tarjoavat valtavan määrän kohteita olympialaisiin. Tarjolla on myös rahanarvoisia etuja ja bonuksia. Löydät parhaat vedonlyöntisivustot Pekingin olympialaisiin 2022 sivuiltamme.