UMK 2021 - Kuka voittaa Uuden Musiikin Kilpailun?


UMK eli Uuden Musiikin Kilpailu ratkaisee jälleen Suomen edustajan euroviisuihin. Kisa ratkeaa keväällä 2021. Katso ketkä artistit ovat mukana kilpailussa ja mitkä ovat heidän mahdollisuutensa voittoon!

Uuden Musiikin Kilpailu 2021


Uuden Musiikin Kilpailu on pian täällä taas. Vuoden 2021 kappalehaku on avoinna 01.09 – 07.09.2020 joten nyt on aika hioa kappaleet kuntoon! UMK21 finaalibiisit julkaistaan tammikuussa 2021. Päätökset UMK-finalisteista tekee asiantuntijaraati YleX:n musiikkipäällikkö Tapio Hakasen johdolla, joka toimii UMK-raadin puheenjohtajana.

Vuoden 2020 Uuden Musiikin Kilpailuun keräsi yli 400 biisihakemusta ja odotukset ovat valtavat myös tulevan kilpailun suhteen. UMK-tuottaja Anssi Aution mukaan vuoden 2020 kisa keräsi vilkkaimman yleisöäänestyksen sitten vuoden 2015 ja finaalilähetystä seurasi enemmän ihmisiä kuin vuosiin. Vuoden 2021 UMK on jo kymmenes Uuden Musiikin Kilpailu ja kisan odotetaan olevan suurempi kuin koskaan aikaisemmin!

Uuden Musiikin Kilpailu 2021 - Finalistit


UMK-finaalissa on ollut mukana perinteisesti kuusi artistia, joista valitaan Suomelle edustaja Euroviisut laulukilpailuun. Esittelemme UMK21-finalistit heti niiden julkaisun jälkeen. Alta voit lukea lyhyet esittelyt jokaisesta vuoden 2020 UMK-finaali artistista.

Erika Vikman - Cicciolina


UMK:n ennakkosuosikkina vuonna 2020 oli Erika Vikman kappaleellan Cicciolina. Kappale sai paljon huomiota, sillä siinä viitataan Cicciolina-nimiseen unkarilais-italaiseen pornotähteen. Erika Vikman on vuoden 2016 tangokuningatar ja ainoa artisti viime vuoden kilpailussa, joka lauloi kappaleensa suomeksi.

Erika Vikman jäi vuoden 2020 UMK-kilpailussa hieman yllättäen sijalle 2.
UMK 2021 - Kuka voittaa Uuden Musiikin Kilpailun?


Aksel Kankaanranta - Looking Back


Aksel Kankaanranta on tullut tunnetuksi vuoden 2017 Voice of Finlandista sekä Pyhimyksen jättihitistä Jättiläinen, jossa Aksel oli mukana. UMK:hon Aksel osallistui kappaleellaan Looking Back.

Aksel Kankaanranta voitti UMK:n ja hänen piti edustaa Suomea Euroviisuissa mutta kuten tiedämme niin tapahtuma peruutettiin koronaviruksen vuoksi
UMK 2021 - Kuka voittaa Uuden Musiikin Kilpailun?


Tika - I Let My Heart Break


Tika tunnetaan vuoden 2018 X-Factor voittajana ja hän osallistui Uuden musiikin kilpailuun kappaleellaan I Let My Heart Break. Voimakasääninen Tika on osallistunut aiemmin mm. Ruotsin Idolsiin sekä Suomen Voice of Finlandiin.

Tika sijoittui kovatasoisessa finaalissa lopulta sijalle 3.
UMK 2021 - Kuka voittaa Uuden Musiikin Kilpailun?


Catharina Zühlke - Eternity


Catharina Zühlke osallistui vuoden 2020 UMK-finaaliin kappaleella Eternity. Catharina oli aiemminkin osallistunut kilpailuun, sillä vuonna 2017 hän sijoittui UMK:ssa toiseksi. Tuolloin kuitenkin Norma John vei voiton kappaleella Blackbird.

Catharina Zühlke sijoittui kisassa viidenneksi
UMK 2021 - Kuka voittaa Uuden Musiikin Kilpailun?


F3M - Bananas


Viime vuoden finaalin ainut yhtye oli F3M, jonka muodostivat naislaulajat Viv, Baby O ja Miara. Energinen yhtye on kertonut tähtäävänsä olla 2020-luvun Spice Girls. Kappale Bananas ei kuitenkaan ollut vedonlyöntisivustojen eikä yleisön suosikki ja kappale äänestettiin kisassa sijalle 4.
UMK 2021 - Kuka voittaa Uuden Musiikin Kilpailun?


Sansa - Lower View


Sansa on jo pitkän linjan muusikko ja hän osallistui viime vuoden UMK:hon kappaleella Lower View. Ajattoman kuuloinen pop-kappale oli kuitenkin liian geneerinen, eikä se saanut ennakoissa kovinkaan kummoista suosiota. Vedonlyönnissä Sansan kappale oli sijoitettu kilpailun viimeiseksi.

Sansa sijoittui kisassa, ennakkoarvioiden mukaisesti, viimeiseksi
UMK 2021 - Kuka voittaa Uuden Musiikin Kilpailun?


Vedonlyönti Uuden Musiikin Kilpailusta


Vedonlyöntisivustot avaavat vuosittain pelikohteet UMK:n voittajasta hyvissä ajoin. Vuosittain yhdellä artistilla on ollut tapana nousta selväksi ennakkosuosikiksi. Parhaat vedonlyöntimahdollisuudet kilpailuun antavat mm. Coolbet, Unibet sekä NordicBet.

Coolbet tarjoaa myös kaikille uusille pelaajille hyvän tarjouksen, sillä jos pelaat sivustolla ensimmäistä kertaa, saat 10€ talletuksella jopa 50€ pelirahaa.UMK äänestys


Äänestys tapahtuu lähetyksen aikana heti finaalistien esitysten jälkeen. Voittaja valitaan yleisöäänestyksen ja kansainvälisten raatien yhteistuloksella. Yleisöäänestys tapahtuu Yle.fi mobiilisovelluksella tai perinteisellä puhelinäänestyksellä. Puhelinäänestyksen tuotot lahjoitetaan Nenäpäivälle maailman lasten hyväksi.Uuden Musiikin Kilpailu tuomarit


UMK:n tuomaroinnista vastaa ammattilaisraati. Kyseinen raati koostuu useista musiikkialan toimijoista ja raadin johtajana tänä vuonna on YleX:n musiikkipäällikkö Tapio Hakanen. Raatiin kuuluu Hakasen lisäksi UMK-tuottaja Anssi Autio, TV-ohjaaja Juha-Matti Valtonen, koreografi Reija Wäre, Spotify Suomen soittolistavastaava Samuli Väänänen, Etenee Recordsin A&R Perttu Mäkelä, YleX:n musiikkitoimittajat Ida Karimaa sekä Katri Norrlin, Radio Suomen musiikkipäällikkö Johan Lindroos sekä Radio X3M:n musiikkipäällikkö Amie Borgar.

UMK voittajat


ArtistiKappaleEdustusvuosiSijoitus
Pernilla KarlssonNär Jag blundar2012Semifinaali sija 12
Krista SiegfridsMarry me2013Finaali sija 24
SoftengineSomething better2014Finaali sija 11
Pertti Kurikan nimipäivätAina mun pitää2015Semifinaali sija 13
SandhjaSing it away2016Semifinaali sija 15
Norma JohnBlackbird2017Semifinaali sija 12
Saara AaltoMonsters2018Finaali sija 25
Darude Ft. Sebastian RejmanLook away2019Semifinaali sija 17
Aksel KankaanrantaLooking Back2020Euroviisut peruttu