UMK 2020 - Kuka voittaa Uuden Musiikin Kilpailun?


UMK eli Uuden Musiikin Kilpailu ratkaisee jälleen Suomen edustajan euroviisuihin. Kisa ratkeaa maaliskuun 7. päivä. Katso ketkä artistit ovat mukana kilpailussa ja mitkä ovat heidän mahdollisuutensa voittoon!

Uuden Musiikin Kilpailu 2020


Uuden Musiikin Kilpailu on jälleen täällä! Tampereen Mediapoliksessa järjestettävä UMK käydään 7. maaliskuuta, jolloin Suomen euroviisuedustaja on selvillä. Aikaisempina vuosina YLE on valinnut edustajan suoraan ja kilpailussa on äänestetty vain viisukappale, mutta tänä vuonna jälleen yleisö saa valita Suomen edustajan. Mukana on kuusi mielenkiintoista artistia.

Kilpailun juontavat Krista Siegfrids ja Mikko Silvennoinen sekä Juuso Kallio ja Ville Eerikkilä, jotka toimivat haastattelijoina Green Roomissa.

Uuden Musiikin Kilpailu 2020 - Finalistit


Kilpailussa on mukana kuusi artistia, joista valitaan Suomelle edustaja Euroviisut 2020 laulukilpailuun. Lue alta lyhyet esittelyt jokaisesta artistista.

Erika Vikman - Cicciolina


UMK:n ennakkosuosikkina on Erika Vikman kappaleellan Cicciolina. Kappale on saanut paljon huomiota, sillä siinä viitataan Cicciolina-nimiseen unkarilais-italaiseen pornotähteen. Erika Vikman on vuoden 2016 tangokuningatar ja ainoa tämän vuoden kilpailussa, joka laulaa kappaleensa suomeksi.

Korkeimman kertoimen Erika Vikmanille antaa Unibet @ 1,50.
UMK 2020 - Kuka voittaa Uuden Musiikin Kilpailun?


Aksel Kankaanranta - Looking Back


Aksel Kankaanranta on tullut tunnetuksi vuoden 2017 Voice of Finlandista sekä Pyhimyksen jättihitistä Jättiläinen, jossa Aksel oli mukana. UMK:hon Aksel osallistuu kappaleellaan Looking Back.

Korkeimman kertoimen Aksel Kankaanrannalle antaa Coolbet @ 4.00
UMK 2020 - Kuka voittaa Uuden Musiikin Kilpailun?


Tika - I Let My Heart Break


Tika tunnetaan vuoden 2018 X-Factor voittajana ja hän osallistuu Uuden musiikin kilpailuun kappaleellaan I Let My Heart Break. Voimakasääninen Tika on osallistunut aiemmin mm. Ruotsin Idolsiin sekä Suomen Voice of Finlandiin.

Korkeimman kertoimen Tikalle antaa NordicBet @ 6.50
UMK 2020 - Kuka voittaa Uuden Musiikin Kilpailun?


Catharina Zühlke - Eternity


Viimeisenä, mutta ei vähäisimpänä on Catharina Zühlke, jonka kappaleena kuullaan Eternity. Catharina on aiemminkin osallistunut kilpailuun, sillä vuonna 2017 hän sijoittui UMK:ssa toiseksi. Tuolloin kuitenkin Norma John vei voiton kappaleella Blackbird.

Korkeimman kertoimen Catharina Zühlkelle antaa NordicBet @ 7.00
UMK 2020 - Kuka voittaa Uuden Musiikin Kilpailun?


F3M - Bananas


Finaalin ainut yhtye, jonka muodostavat naislaulajat Viv, Baby O ja Miara. Energinen yhtye on kertonut tähtäävänsä olla 2020-luvun Spice Girls. Kappale Bananas ei kuitenkaan ole vedonlyöntisivustojen suosikki ja saa voitolle jopa kertoimen 18,00 Coolbet sivustolta.
UMK 2020 - Kuka voittaa Uuden Musiikin Kilpailun?


Sansa - Lower View


Sansa on jo pitkän linjan muusikko ja hän osallistuu tämän vuoden UMK:hon kappaleella Lower View. Ajattoman kuuloinen pop-kappale on kuitenkin liian geneerinen, eikä ole ennakoissa saanut kovinkaan kummoista suosiota. Vedonlyönnissä Sansan kappale on sijoitettu kilpailun viimeiseksi.

Korkeimman kertoimen Sansalle antaa Coolbet @ 50,00
UMK 2020 - Kuka voittaa Uuden Musiikin Kilpailun?


Vedonlyönti Uuden Musiikin Kilpailusta


Vedonlyöntisivustot ovat avanneet pelikohteen UMK:n voittajasta hyvissä ajoin. Ennakkosuosikiksi kappaleiden julkistuksen jälkeen nousi heti Erika Vikman. Tällä hetkellä vedonlyöntimahdollisuuden kilpailuun antaa mm. Coolbet sekä Unibet sekä NordicBet.

Coolbet tarjoaa myös kaikille uusille pelaajille hyvän tarjouksen, sillä jos pelaat sivustolla ensimmäistä kertaa, saat 10€ talletuksella jopa 50€ pelirahaa.UMK äänestys


Äänestys tapahtuu lähetyksen aikana heti finaalistien esitysten jälkeen. Voittaja valitaan yleisöäänestyksen ja kansainvälisten raatien yhteistuloksella. Yleisöäänestys tapahtuu Yle.fi mobiilisovelluksella tai perinteisellä puhelinäänestyksellä. Puhelinäänestyksen tuotot lahjoitetaan Nenäpäivälle maailman lasten hyväksi.Uuden Musiikin Kilpailu tuomarit


UMK:n tuomaroinnista vastaa ammattilaisraati. Kyseinen raati koostuu useista musiikkialan toimijoista ja raadin johtajana tänä vuonna on YleX:n musiikkipäällikkö Tapio Hakanen. Raatiin kuuluu Hakasen lisäksi UMK-tuottaja Anssi Autio, TV-ohjaaja Juha-Matti Valtonen, koreografi Reija Wäre, Spotify Suomen soittolistavastaava Samuli Väänänen, Etenee Recordsin A&R Perttu Mäkelä, YleX:n musiikkitoimittajat Ida Karimaa sekä Katri Norrlin, Radio Suomen musiikkipäällikkö Johan Lindroos sekä Radio X3M:n musiikkipäällikkö Amie Borgar.

UMK voittajat


ArtistiKappaleEdustusvuosiSijoitus
Pernilla KarlssonNär Jag blundar2012Semifinaali sija 12
Krista SiegfridsMarry me2013Finaali sija 24
SoftengineSomething better2014Finaali sija 11
Pertti Kurikan nimipäivätAina mun pitää2015Semifinaali sija 13
SandhjaSing it away2016Semifinaali sija 15
Norma JohnBlackbird2017Semifinaali sija 12
Saara AaltoMonsters2018Finaali sija 25
Darude Ft. Sebastian RejmanLook away2019Semifinaali sija 17