Awak Kuier tekee historiaa – tuleeko ykkösvaraus?

Julkaistu: 14.04.2021 12:45

Awak Kuier tekee historiaa – tuleeko ykkösvaraus?
Suomalainen koripallon ykkösvaraus Pohjois-Amerikkaan kuulostaa utopialta mutta nyt se on lähempänä kuin koskaan aiemmin!
Suomalaiskoripalloilija Awak Kuierin uskotaan yleisesti tekevän historiaa perjantain vastaisen yön jälkeen. Kuier tullaan varaamaan naisten NBA:han hyvin alhaisella varausnumerolla, mikä tietänee ennen pitkää myös peliminuutteja WNBA:ssa – ensimmäisenä suomalaisena koskaan.

Jos – ja kun – 19-vuotias Kuier varataan kärkiviisikossa, hän olisi ensimmäinen ei-yhdysvaltalainen varaus kymmeneen vuoteen näin matalalla varausnumerolla. Hyvin harvinaista olisi sekin, että Kuier astelisi Pohjois-Amerikkaan paikallisen yliopistosarjan ulkopuolelta.Italiasta jenkkeihin, luvassa palkan alennus


Parhaillaan kotkalaislähtöinen Kuier pelaa fyysisessä Italian liigassa, ja WNBA:han siirtyminen tietäisi hänelle merkittävää palkanalennusta – vielä. NBA:ssa naisen euro on vasta viiden sentin tienoilla, jos vertaa vaikkapa Kuierin tulevaa 70 000 dollarin vuosipalkkaa Lauri Markkasen tulokassopimukseen (3,8 miljoonaa).

Parhaatkin tienaavat naisten NBA:ssa vasta runsaat 200 000 euroa kaudessa, mutta laatusarjaksi kasvaneen WNBA:n pelaajapalkkioiden uskotaan kohoavan näkyvyytensä ansiosta ripeästi Euroopan sarjojen tasolle ja yli.

Peliyhtiö NordicBet arvioi kertoimissaan, että Kuier tullaan varaamaan toisena. Ykkössuosikki on kaksi vuotta Kuieria vanhempi Charli Collier. 19-vuotiaalla ja 194-senttisellä Kuierilla on siis kaikki mahdollisuudet ansaita pelaamalla hieno kasa menestystä ja dollareita, jos kaikki etenee toivotusti.

Lyö vetoa varausnumerosta!
Tekstin lähde: Betsson Group