Elvis Merzlikins haluaa voittaa Vezinan - Mitä tekee Joonas Korpisalo?

Elvis Merzlikins haluaa voittaa Vezinan - Mitä tekee Joonas Korpisalo?
Columbus Blue Jacketsin maalivahti Elvis Merzlikins on asettanut itselleen tavoitteen NHL-kaudelle 2021-22 ja se on ei enempää eikä vähempää kuin Vezina Trophyn voittaminen Matiss Kivlenieksin muistolle.

NHL-kausi 2021/22 starttailee lokakuun puolivälissä ja yksi suomalaisittain mielenkiintoinen seura ensi kaudella on Columbus Blue Jackets. Jacketsin GM:n pestiä hoitelee tunnetusti Jarmo Kekäläinen, kun taas niin sanottu ”elefantti huoneessa” on hyökkääjä Patrik Laine, jolta on lupa odottaa joko urotekoja tai floppikautta. Puolustukseen seuralla on heittää suomalaisväriä Mikko Lehtosen muodossa.

Seuran neljäs suomalaislenkki on maalivahti Joonas Korpisalo, joka alkaa olla siinä pisteessä urallaan, että nyt pitäisi ottaa haltuun NHL:n seuran ehdoton ykköstorjujan paikka. Korpisalo joutuu kuitenkin taistelemaan alkavalla kaudella peliajastaan latvialaisen Elvis Merzlikinsin kanssa, joka vaikuttaa kauden alla ehkä koko sarjan määrätietoisimmalta maalivahdilta…

Merzlikins haluaa voittaa Vezina Trophyn


Viime kesän yksi surullisimmista ja koko NHL-yhteisöä järkyttäneimmistä tapahtumista oli Columbuksen organisaatioon kuuluneen nuoren Merzlikinsin maamiehen Matiss Kivlenieksin kuolema. Surulliset kuolemaan johtaneet tapahtumat tapahtuivat 4. heinäkuuta Yhdysvaltain Itsenäisyyspäivän juhlissa, kun ilotulitusraketti osui 24-vuotiasta latvialaista johtaen miehen kuolemaan.

Tapahtumat olivat erittäin raskaita Kivlenieksin ”isoveljelle” Merzlikinsille joka on sanonut että Kivlenieks pelasti hänen henkensä. Merzly avasikin tuntemuksiaan The Athletic lehden haastattelussa kauden alla. ”Kaiken kaikkiaan minulla on rauha asian suhteen koska olin sanonut Matissikselle kaiken, paitsi etten ehtinyt pyytää häntä poikani Knoxin kummisedäksi. Tämä on ainoa asia mikä minua häiritsee, ei kaduta mutta harmittaa etten ehtinyt esittää toivettani. Vähintä mitä saatoin tehdä oli nimitä poikani Matissin mukaan Knox Matiss Merzlikinsiksi”.Vaikka Elvis antoikin kuolleen ystävänsä nimen pojalleen niin maalivahdilla on myös suunnitelmia, miten osoittaa kunniaan Kivlenieksille - ja näitä suunnitelmia Joonas Korpisalo joutuu kuuntelemaan korvat punaisena. ”Se ettei Matiss voi enää pelata ja kehittyä motivoi minua, haluan loistaa koska Matiss ei voi. Tulen voittamaan v*#un Vezina palkinnon hänelle!” Merzlikin uhoaa. Mies kuitenkin ymmärtää realiteetit jatkaessaan ”Emme tietysti voi luvata asioita 100% varmuudella koska jääkiekko on arvaamatonta emmekä tiedä miten kausi menee mutta Vezina on minun tavoitteeni. Uskon että pystyn siihen, minulla ei ole rajoja, isken kaiken peliin.”.

Uudessa maskissa tribuutti Kivi:lle


Sanojensa painoksi ja Kivlenieksin muiston hengissä pitämiseksi Merzlikinsin uusi maski sisältää hienon tribuutin hänen rakkaalle ystävälleen. Columbus-vahdin maskiin on tyylitelty Kivi:n vanha pelinumero #80 sekä enkelinsiivet. Lisäksi kypärän taakse on kirjailtu ”You saved the last puck, little brotherVedonlyöntisivustot eivät usko Merzlikiniin


Uskotko sinä, että Elvis Merzlikins voidaan palkita ensi kauden pääteeksi NHL:n parhaan maalivahdin tittelillä? Columbuksen puolustuslinja ei ehkä ole se NHL:n vahvin, joten Vezinan pokkaaminen vaatisi aivan maagista kautta. Alla lueteltuna muutaman vedonlyöntisivuston kertoimet Merzlikin Vezina voitolle: