Jalkapallon EM-kisojen nuoret lupaukset

Jalkapallon EM-kisojen nuoret lupaukset
EM-kisoissa pelaa vajaa parikymmentä alle 20-vuotiasta pelaajaa. Heistä löytyy tulevaisuuden supertähtiä.
Jalkapallon EM-kisoissa pelaa 17 alle 20-vuotiasta pelaajaa. Joku heistä voi olla tulevaisuuden supertähti. Tässä katsaus nuorista lahjakkaimpiin.

Jude Bellingham, keskikenttä, Englanti
18-vuotias Bellingham on poikkeuksellinen lahjakkuus. Hän debytoi Birminghamin miesten joukkueessa ollessaan 16 vuotta ja 38 päivää vanha. Siirtyi 17-vuotiaana Dortmundiin ikäluokkansa siirtosummien ennätyksellä 26 miljoonaa puntaa.
Bellingham oli jo viime kaudella Dortmundin joukkueen avainpelaajia Mestareiden liigan loppuvaiheessa. Bellingham ei omien sanojensa mukaan lapsena oikein edes pitänyt jalkapallosta.
Viime kaudella Bundesliigassa Bellingham teki 29 ottelussa yhden maalin.

Jalkapallon EM-kisojen nuoret lupaukset

(Photo by Visionhaus/Getty Images)

Bukayo Saka, keskikenttä, Englanti
19-vuotias Saka oli Arsenalin vaisun kauden ilon aiheita. Saka nousi miesten joukkueeseen Arsenalin akatemian kautta. Saka myös ehkä hieman poikkeuksellisesti brittifutareille menestyi koulussa erinomaisen hyvin.
Viime kauden Valioliigassa Saka pelasi Arsenalissa 32 ottelua, joissa hän teki viisi maalia. Maaliskuussa hänelle tuli jo 50 liigaottelua täyteen toiseksi nuorimpana Arsenalin pelaajana.Jeremy Doku, hyökkääjä, Belgia
19-vuotias Doku pelaa Ranskan liigaa Rennesin joukkueessa. Pelasi ensimmäisen aikuisten maaottelunsa viime vuonna, ja toisessa ottelussaan teki maalin Islantia vastaan.
Nuorena Doku melkein teki sopimuksen Liverpoolin kanssa, mutta nyt Ranskassa pelaaminen on ollut kovin epätasaista. Dokua ollaan verrattu Eden Hazardiin kikkailunsa puolesta.
Viime kaudella Doku teki Ranskan liigassa kaksi maalia ja samaten Belgian liigassa kaksi maalia.

Ryan Gravenberch, keskikenttä, Hollanti
Ajaxin 19-vuotias Gravenberch oli lapsena tunnettu siitä, että peli ei aina kiinnostanut. Tarinan mukaan hän näki pelin aikana veljensä syövän ranskalaisia perunoita kentän reunalla ja Gravenberch oli mennyt kysymään äidiltään, että saisiko hänkin? 2018 hänestä sitten tuli virallisessa ottelussa Ajaxin kaikkien aikojen nuorin pelaaja. Edellinen ennätys oli Clarence Seedorfilla.
Viime kaudella Hollannin Eredivisiessä Gravenberch teki kolme maalia 32 ottelussa.

Pedri (Pedro González López), keskikenttä, Espanja
Onko tässä Espanjan uusi Andres Iniesta? 18-vuotias Pedri oli jo viime vuonna niin hyvä, että futislehti Marca kutsui häntä vuosikymmenen signaukseksi, kun Barcelona hankki nuorukaisen Las Palmasista. Pedri on Barcelonan seurahistorian toiseksi nuorin pelaaja, jolla on pelattuna 50 ottelua ykkösjoukkueen kanssa. Pedri oli tässä nopeampi kuin Leo Messi.Jamal Musiala, keskikenttä, Saksa
18-vuotias Musiala on yksi superlupauksista, jotka Chelsea on päästänyt käsistään. Musiala syntyi Saksassa, mutta hän muutti Englantiin 7-vuotiaana. Musiala pelasi kahdeksan vuoden ajan Chelsean akatemiassa, kunnes lähti kaksi vuotta sitten Bayern Muncheniin.
Musialalla oli vaihtoehtoja, että mitä maata edustaa. Sydän sykkii Musialan mukaan sekä Englannille että Saksalle. Helmikuussa hän ilmoitti valinneensa Saksan.

Nuno Mendes, puolustaja, Portugali
19-vuotias Mendes on Portugalin seuraava superpelaaja, sanotaan. Sporting Lisbonin pelaajan sopimuksessa on ulosostohintana 70 miljoonaa euroa. Mendes teki debyyttinsä Sportingin ykkösjoukkueessa 17-vuotiaana.
Portugalin Primera -liigassa Mendes teki viime kaudella yhden maalinkin.

Kacper Kozlowski, keskikenttä, Puola
Kozlowski oli auto-onnettomuudessa alkuvuodesta 2020, mutta hän kuntoutui niin hyvin, että pelasi viime kaudella jo 20 Puolan liigan ottelua Pogon Szczecinin joukkueessa. 17-vuotias Kozlowski on nuorin puolalainen maajoukkueessa sitten legendaarisen Wlodzimierz Lubanskin avausmatsin vuonna 1963.

EM-lopputurnauksen joukkueiden esittely löytyy tämän linkin takaa!Uutinen suomalaisista faneista EM-kisoissa löytyy tästä linkistä!