Skotlannin suurseurat mukaan Valioliigaan?

Skotlannin suurseurat mukaan Valioliigaan?
Huhut: Kabineteissa puuhattu Englannin Superliigaa yhdessä skotlantilaisten kanssa.
Jalkapallomaailma kohisi viime sunnuntaina ja alkuviikosta jalkapallon Superliigasta. 12 eurooppalaista suurseuraa tuli ulos ajatuksen kanssa, jossa heidän mielestään parhaista parhaimmat pelaisivat vuosittain samassa liigassa toisiaan vastaan. Tämä ajatus kuitenkin kuoli ja kuopattiin muutamassa päivässä, kun jalkapalloliitot, fanit ja jopa poliitikot tuomitsivat sen.

Ei kansainväliselle Superliigalla mutta entä Englannin Superliiga?


Superliiga on kuitenkin aiheuttanut pohdintaa siitä, että jalkapallosarjat tarvitsivat uudistusta yleisen mielenkiinnon säilymisen ja tasaisten rahavirtojen ylläpitämiseksi. UEFA ilmoittikin jo alkuviikosta, että Mestarien liiga tulee muuttumaan kaudesta 2023/24 alkaen. Toinen mielenkiintoinen päänavaus on tullut nyt Englannista, jossa pohditaan perinteisen Valioliigan muuttamista.

Yksi seikka, josta Valioliigassa on puhuttu jo vuosia, on että sarjaan päästettäisiin mukaan Skotlannin suurseurat Celtic sekä Rangers. Glasgowin jättiläiset ovat vieneet joka ainoan Skotlannin mestaruuden kaudesta 1985/86 alkaen ja näiden kahden seuran liittymisellä Valioliigan uskotaan olevan hyötyä sekä molemmin puolin rajaa. Toisaalta Skotlannin sarjassa avautuisi menestymismahdollisuudet myös muille seuroille, kun taas Old Firm joukkueet itse pääsivät mittaamaan tasoaan maailman kovimmassa sarjassa. Lisäksi joukkueiden valtavat fanimassat nähdään erityisesti Valioliigassa isoina tulonlähteinä niin sponsoridiilien kuin televisio-oikeuksien suhteen.

Brittitabloideissa onkin kerrottu torstaina 22. huhtikuuta huhuista, joiden mukaan Valioliigaseurat, UEFA, FIFA sekä Iso-Britannian olisi valmis hyväksymään Celticin sekä Rangersin tulevaisuudessa Valioliigaan. Korkea-arvoisen ”lähteen” kerrotaan sanoneen ” Olisi Superliiga tullut toteutumaan tai ei niin seuroilla on yhteinen halu uudistaa Valioliigaa. Sarjan avaaminen Rangersin sekä Celticille olisi helppo ja järkevä ratkaisu, jonka kaikki hyväksyisivät.”

Skottiseurojen mukaan tulon lisäksi osana uudistus strategiaa on pohdittu neljän parhaan joukkueen pudotuspelejä kuten Rugby liigassa sekä joukkuemäärän vähentämistä kahdeksaantoista. Joukkueiden määrän vähentäminen samaan aikaan mahdollisen kahden uuden tulijan kanssa on varmasti mielipiteet jakava kysymys.

Tässä The Sun lehden näkemys uudistuneesta Valioliigasta

Celtic-kapteeni valmis Valioliigan valloitukseen


Celticin pitkäaikainen kapteeni Scott Brown olisi valmis muutokseen. Vuodesta 2010 alkaen Celticin kipparina toiminut pelaaja hehkutti jo vuonna 2019 kuinka ”meidän fanimme valtaisivat Valioliigan.” Brown kertoo kuinka Celticillä on valtava fanipohja ympärimaailman ja se tulisi varmasti pitämään isoa meteliä Valioliigastadioneilla: ”Meidän fanit osoittavat rakkautta pelaajille, he laulavat, he hurraavat ja pitävät tunnelman korkealla. Erityisesti Mestarien liigassa tunnelma on huumaava. Olemme fanien tuella pelanneet huippujoukkueita vastaan UCL:ssä ja pelanneet muun muassa kaksi tasapeliä Manchester Cityä vastaan. Pystyisimme haastamaan kenet tahansa Valioliigassa.”

Valitettavasti Brown itse ei pääsee Celtic-pelaajana kokemaan mahdollista superliigaa kokemaan sillä mies on siirtymässä pois Glasgowista Aberdeenpelaaja-valmentajaksi kesällä 2021.

Mitä mieltä sinä olet ajatuksesta jossa Celtic sekä Rangers pelaisivat Valioliigassa? Haluaisitko nähdä esimerkiksi EM-kisoihin valmistautuvan Glenn Kamaran Rangers-paidassa Valioliigakentillä? Osallistu keskusteluun Facebook-ryhmässämme.