Ennuste Leijonien MM-kisojen kokoonpanosta!

Ennuste Leijonien MM-kisojen kokoonpanosta!
Slovakiassa pelattavat jääkiekon MM-kisat lähestyvät kovaa vauhtia. Minkäläisen leijonaryhmän Jukka Jalonen saa jalkeille?
Ennuste Leijonien MM-kisojen kokoonpanosta!

NHL suuri kysymys jälleen


Slovakian MM jääkiekko 2019 lähestyy vinhaa vauhtia ja jokakeväinen spekulointi Leijonien MM-joukkueen suhteen on alkamassa. Tilanne onkin jälleen varsin mielenkiintoinen ja joukkueen lopullinen koostumus selviää vasta kisojen alla sekä jopa niiden aikana, riippuen NHL:n pudotuspelien tapahtumista.

Suomen päävalmentaja Jukka Jalonen on kauden mittaan pyörittänyt vinhaa pelaajarulettia EHT-turnauksissa. Lopulta kuitenkin joukkueen runko lienee varsin odotettu. Marinoituja europelaajia, NHL-vahvistukset sekä pari huippukauden pelannutta nuorta yllättäjää SM-liigasta.

NHL:n osalta oman hankaluutensa tuo se seikka, että monella potentiaalisella kisapelaajalla on sopimus katkolla. Kesään asti venyvät sopimusneuvottelut tietävät lähes varmuudella MM-kisojen jättämistä väliin. Tämä koskee pitkää listaa mahdollisia leijonapelaajia, mukaan lukien Sebastian Aho, Mikko Rantanen, Esa Lindell, Joonas Donskoi, Kasperi Kapanen, Artturi Lehkonen, Joel Armia sekä Markus Granlund.

Maalivahdit


Suomen menestys tuskin tänäkään vuonna jää kiinni maalivahtipelistä. NHL:stä on ykkösvahdiksi tyrkyllä vastikään ison jatkopaperin tehnyt Mikko Koskinen, joka on noussut Edmonton Oilersin ykkösvahdiksi. Koskinen on ykkösvahdin roolin saadessaan viihtynyt mainiosti Leijonissa ja voisi kuvitella kisamatkan kiinnostavan tälläkin kertaa.Kärppien nuori Veini Vehviläinen on pelannut mahtikauden niin seurajoukkueessa kuin EHT-otteluissakin ja saanee palkinnoksi paikan myös MM-kisoihin. Kun rapakon takaa on tarjolla myös Ville Husso ja Harri Säteri sekä KHL:n puolelta kovia tekijöitä, voi huoletta ennustaa Suomen olevan tärkeimmällä pelipaikalla jälleen todella vahva.

Puolustajat


Myös alakertaan Leijonat on kaikella todennäköisyydellä saamassa varsin vahvan rungon. Dallas Stars taistelee viimeisistä pudotuspelipaikoista, mutta Miro Heiskaselle on taatusti paikka auki myös kesken kisojen. New Jerseyn Sami Vatanen on varmuudella ulkona jatkopeleista ja täten hyvin potentiaalinen kärkipakki Leijoniin. Myös Chicagon Henri Jokiharju saapunee kisoihin ja on hieno lisä alakertaan.
Liittyykö Miro Heiskanen Leijoniin MM-kisoja varten?Muita mahdollisia vahvistuksia NHL:n suunnalta ovat ainakin Markus Nutivaara ja Rasmus Ristolainen, joista jälkimmäistä ei tosin koskaan ole aikuisten maajoukkue pitkän kauden päälle isommin kiinnostanut. Myös Urho Vaakanainen, Juuso Välimäki, Julius Honka sekä Sami Niku ovat potentiaalisia nimiä.

Euroopasta kisakoneeseen tyrkyllä on jälleen tuttuja nimiä. KHL-pelaajista Ville Pokka, Juuso Hietanen, Sami Lepistö, Jyrki Jokipakka ja Miika Koivisto saavat ainakin näyttöpaikan. Kun tarjolla on vielä laatupelaajia kuten Mikko Lehtonen, Atte Ohtamaa, Jani Hakanpää tai vaikkapa superkautta pelaava Oliwer Kaski, Leijonat tuskin myöskään puolustukseen tulee kisoissa kaatumaan.

Hyökkääjät


Isoimmat kysymykset Leijonien osalta ennen kisoja kohdistuvat joukkueen hyökkäyskalustoon. Floridan todennäköinen putoaminen NHL:n pudotuspeleistä olisi Suomelle melkoinen siunaus, sillä Alexander Barkov on tässä tapauksessa joukkueen itseoikeutettu johtaja ja ykkössentteri. Leijonien keskikaista ei muutenkaan ole erityisen vakuuttava, joten myös nuorelle Henrik Borgströmille olisi hyvinkin käyttöä.

Montreal taistelee paikasta pudotuspeleissä, mutta keväästä tuskin tulee kovin pitkä. Jesperi Kotkaniemi otettaisiin varmasti avosylin vastaan. Myös Minnesotan Mikko Koivulla on varmasti näin halutessaan paikka Jalosen joukkueessa. Jos näistä neljästä vaikkapa kolme saataisiin mukaan, tilanne olisikin yhtäkkiä paljon lupaavampi.


Myös muun hyökkäyskaluston osalta piisaa spekuloitavaa. Aiempien leijonasankareiden Ahon, Rantasen ja Mikael Granlundin jäädessä suurella todennäköisyydellä syrjään, uusia ratkaisijoita tarvitaan. Jättiluokan jatkopahvin tehnyt Teuvo Teräväinen saapunee kisoihin, mikäli Carolinan kausi loppuu kesken. Myös Dallasin Roope Hinz on mielenkiintoinen nimi.Suomen laituriosasto vaikuttaa etukäteen turhan vankasti siltä ”kolmosketjun työteliäältä laiturikaartilta”, josta kotimaista pelaajatuotantoa pitkään kritisoitiin. Joonas Kemppainen, Jesse Joensuu, Teemu Hartikainen, Iiro Pakarinen ja kumppanit tuovat luisteluvoimaa ja taitoakin alempien ketjujen laidoille, mutta ihan MM-tason kärkiketjuihin näistä miehistä ei taida olla.

Voisivatko vuoristoratamaisesta menosta viime aikoina kärsineet Eeli Tolvanen tai Kristian Vesalainen ottaa sen viimeisen askeleen kansainväliselle huipulle MM-kisoissa? Liigasta on niin ikään tarjolla nuorta taituruutta Rasmus Kuparin ja Aleksi Heponiemen muodossa. Eikä nuorta superlupausta Kaapo Kakkoakaan kannata laskea ulos lopullisesta kisajoukkueesta.

Niin tai näin, varmaa on ettö Leijonat elää jännittäviä aikoja vähintään toukokuun puoliväliin asti kun kiekko Slovakian MM-kisoissa putoaa jäähän.

Mahdollinen kokoonpano


Lopullisesta nimilistasta ei vielä luonnollisestakaan ole mitään varmaa tietoa. Voisiko Leijonien kokoonpano näyttää vaikkapa tältä? Liity keskustelemaan Leijonista ja vedonlyönnistä Veikkausbonukset.comin Telegram-ryhmässä - >> liity tästä <<

Maalivahti: M. Koskinen
Varamaalivahti: V. Vehviläinen

1. ketju

Teräväinen - Barkov - M. Aaltonen

Heiskanen - Jokiharju
2. ketju

Ma. Granlund - Kotkaniemi - Hinz

Nutivaara - Honka


3. ketju

Tolvanen - Borgström - Pakarinen

Lepistö - Honka
4. ketju

Kemppainen - Koskiranta - Hartikainen

Hakanpää


Ennuste Leijonien MM-kisojen kokoonpanosta!