Näin jalkapallon EM-kisat tulevat jatkumaan, rohkeahko ennustus

Näin jalkapallon EM-kisat tulevat jatkumaan, rohkeahko ennustus
Jalkapallon EM-turnauksessa on pelattu ensimmäinen kierros. Nyt on aika tehdä arvioita siitä, miten turnaus tulee jatkumaan.
EM-jalkapallon ensimmäinen kierros on pelattu. Kaikki joukkueet on nyt nähty. On aika tehdä ennustuksia siitä, mitä lopputurnauksen aikana tulee tapahtumaan.

1. Harry Kane ei voita maalikuninkuutta


Tämä on helppo ennustus, kun Kane on ensimmäisen pelikierroksen jälkeen kaksi maalia perässä Portugalin Ronaldoa, Belgian Lukakua ja Tsekin Schickiä. Englannin peli kertoi toisenkin syyn, miksi tämän voi nostaa esille.

Kane pelaa nyt huomattavasti laajemmalla säteellä kuin vielä Venäjän MM-kisoissa. Jose Mourinhon Tottenham -kaudella Kane peli monipuolistui huomattavasti, ja näyttää siltä, että maajoukkueessakin Kanen rooli on nyt samanlainen. Kun hän ennen oli tiukasti boksissa maalipaikkoja kärkkyvä kärki, niin nyt Kane hakee palloa alhaalta. Hänellä saattaa hyvinkin olla enemmän maalisyöttöjä tässä turnauksessa kuin maaleja.Vai onko Ronaldo kisojen maalikuningas? Ainakin tulta on mukana Ronaldon pelaamisessa, uutinen Cristiano Ronaldon avausmatsista löytyy täältä!

2. Turnauksen yllätysjoukkue on Ruotsi


Ruotsi näytti Espanja-ottelussa, miksi arvoturnausfutis on pahimmillaan kiduttavaa katsottavaa. Ruotsi puolusti koko matsin koko joukkueella eikä edes yrittänyt ottaa pienintäkään riskiä. Muutaman vaarallisen paikan se sai vastaiskuillaan luotua.

Arvoturnauksessa voi menestyä hyvinkin, kun osaa puolustaa tiukasti ja hyökkäyspäässä on joku ase, jolla maalin saa aikaan. Ruotsilla ei ole supertähtiä, kun Zlatan jäi pois, mutta se on aina erinomaisesti organisoitu joukkue. Missään vaiheessa Espanjaa vastaan pakka ei hajonnut. Ja Alexander Isak on hyvä kärki hakemaan ne muutamat maalipaikat.

Ruotsi menee lohkostaan kakkosena jatkoon, ja ensimmäisellä pudotuspelikierroksella se saanee vastaansa D-lohkon kakkosen, eli luultavimmin sukupolvenvaihdostaan kipuilevan Kroatian. Svea-mamman pojat menevät vielä pitkälle.Uutissivu EM-kisojen loukkaantumisista löytyy täältä!

3. Ensimmäinen suurmaa, joka putoaa, on Portugali


Portugali jää kuolemanlohko F:n kolmoseksi, eikä pääse jatkoon. Portugali voitti omassa avauksessaan heikon Unkarin 3-0, mutta kovin tiukille se meni. Ottelun ensimmäinen maali tehtiin vasta 84. minuutilla. Ronaldo kävi sitten vielä pieksemässä maassa makaavaa tekemällä lopussa pari kassia.
Unkari sai ensimmäisenä ottelussa pallon maaliin, mutta tilanne lähti liikkeelle paitsiosta.

Lohkon toisessa ottelussa Ranska ja Saksa näyttivät, miksi ne ovat Portugalia parempia. Ranskan puolustus oli erinomainen ja vastaiskut todella vaarallisia. Saksa loi matsissa enemmän paikkoja ja maaliodottamaa, mutta nyt ei ketsuppipullon korkkia saatu auki. Saksa ja Ranska voittavat molemmat Portugalin, ja hallitseva mestari lähtee aikaisin kotiin.4. Suomi menee jatkoon alkulohkosta


Suomen peleistä on Tanska-ottelun dramaattisen sairaskohtauksen jälkeen hieman hankala sanoa mitään, mutta jos unohtaa hetkeksi kuvat Christian Eriksenistä makaamassa nurmella, voi todeta Suomen menevän jatkoon.

Venäjä oli todella heikko Belgiaa vastaan. Tanska-matsissa Suomi ei saanut ollenkaan tilaa rakentaa peliä, mutta ei Venäjä pysty vastaavaan prässiin. Jos Markku Kanervan orkestroima puolustus pysyy kasassa, niin Venäjä turhautuu ja Suomi saa paikkoja vastaiskuihin. Pukki ja Pohjanpalo ovat venäläisille liian nopeita.

Ja käy Venäjä-ottelussa kuinka vain, niin luultavimmin Belgia on lohkon viimeisessä ottelussa jo varmistanut jatkopaikan ja pelaa kakkosketjulla. Toki Belgian kakkosryhmäkin on huiman kova, mutta jos Lukaku ja muut starat ovat sivussa, niin on se Suomelle tasoitusta.Missä se on paras suomalainen kisakatsomo? Lue tästä täältä!
Entä missä sitten on parhaat kisaeväät? Lue siitä täältä!

5. Englanti maksaa kalavelkoja Saksalle


Turnauskaavio menee niin, että hyvin todennäköisesti Englanti ja Saksa kohtaavat jo ensimmäisellä pudotuspelikierroksella. Englannilla on Saksan kanssa paljon hampaankolossa. Vuoden 1996, kun jalkapallon piti palata kotiin, Saksa pudotti mainiot kisat pelanneen Englannin semifinaaleissa rankkarikisan jälkeen. Englannin epäonnistuja oli nykyinen maajoukkuevalmentaja Gareth Southgate.

Saksan ja Englannin matsista tulee valtaisa koitos, ja tällä hetkellä Englanti on parempi joukkue. Päävalmentaja Southgate on selvästi parempi valmentajana kuin rankkarien laukojana. Suuri osa Englannista älähti, kun joukkueen avaus julkistettiin ennen Kroatia-matsia. Ottelun jälkeen kaikki olivat yhtä mieltä siitä, että Southgate ratkaisut olivat nerokkaita. Jopa Piers Morgan myönsi tämän.6. Loppuottelu on Italia vastaan Englanti


Italia oli mainio avauksessa Turkkia vastaan. Se tulee pudotuspelikaaviosta, joka näyttää tämän hetken arvion mukaan tältä: voitto Itävallasta, voitto Belgiasta ja voitto Ranskasta. Kova homma, mutta ei Italia yhtään heikommalta näyttänyt avausmatsissa.

Englanti taas menee finaaliin voittamalla ensin Saksan, sitten Espanjan ja lopulta Hollannin. Kivinen tie sekin, mutta miksi ei onnistuisi?Lue lisää EM-uutisia! Nuorten EM-lupausten esittely löytyy täältä!
Suomalaisfanit ovat saaneet jo ylistystä! Uutinen suomalaisista EM-kisareissulla löytyy täältä!