MIten HJK pärjää Konferenssiliigassa? Lyö vetoa!

MIten HJK pärjää Konferenssiliigassa? Lyö vetoa!
HJK:n matka Konferenssiliigassa starttaa torstaina 16. syyskuuta. Miten suomalaiset pärjäävät ja nähdäänkö finaalissa suurseurat Tottenham sekä AS Roma?
Mestarien liiga lohkovaiheen avausottelut kaudella 2021-22 pelattiin tiistaina, leikin jatkuessa keskiviikkona ja torstaina saadaan käyntiin lohkovaihe myös Eurooppa-liigassa sekä uudessa Konferenssiliigassa, jonka lohkovaiheessa on mukana myös HJK.

Konferenssiliigan suurimmat mestarisuosikit ovat Valioliigakonkari Tottenham ja Serie A seura AS Roma, kun HJK:lle tarjotaan mestaruudesta kerrointa 150. Mestaruus olisi helsinkiläisille todella jymypaukku ja enemmänkin varmaan märkä päiväuni, mutta isoista asioista pelataan joka tapauksessa puhtaan taloudellisesti.

Jokainen voitto ja piste kuin lottovoitto HJK:lle


Lohkovaiheeseen pääsy merkitsee jo yksi HJK:lle liki kolmen miljoonan euron pottia ja lisää on tiedossa menestyksen mukaan. Lohkovaiheessa jokainen voitto tuo puoli miljoonaa ja jokainen piste 166 000 euroa. Lisäksi lohkovoittajat saavat 650 000 euron bonuksen ja lohkokakkoset 325 000 euron bonuksen.

HJK on nähty kaksi kertaa aiemmin eurocupien lohkovaiheessa. Kaudella 1998-99 Mestarien liigan lohkossa HJK kokosi viisi pistettä yhdellä voitolla ja kahdella tasapelillä, kaudella 2014-15 Eurooppa-liigan lohkovaiheessa pisteitä puolestaan irtosi kuusi kahdella voitolla. Vastaavat tulokset merkitsisivät nyt 832 000 euron ja miljoonan euron lisäpottia, vaikkei jatkopaikkaa irtoaisikaan.

Jatkopaikka lohkosta merkitsisi sitten yhä kasvavia mahdollisuuksia. Pudotuspelivaiheen playoffs-kierros toisi 300 000 euroa, pääsy 16 joukkoon 600 000, puolivälieräpaikka miljoonan, välieräpaikka kaksi miljoonaa ja finaalipaikka kolme miljoonaa ja mestarille vielä kaksi miljoonaa päälle.

Mikä joukkue nappaa mestaruuden ja isoimman rahapotin?HJK:n urakka alkaa torstaina


Kaikki summat ovat alustavia ja niihin saattaa tulla vielä muutoksia mikäli koronatilanne vaikuttaa otteluihin ja niiden pelaamiseen. Lisäksi päälle tulee vielä pieniä mutta merkittäviä eriä muun muassa ns. markkinointipoolin pohjalta. Joka tapauksessa HJK on kuitenkin kiinni rahoissa, jotka ovat suomalaisseuran kannalta erittäin merkittäviä. Mikäli HJK selvittäisi tiensä pudotuspeleihin, olisi seura siinä vaiheessa kuitannut noin tuplaten kausibudjettinsa verran palkintorahaa – toki on syytä huomioida, että europelien kulut HJK:n pitää maksaa itse.

Taistelu jatkopaikoista – ja palkintorahoista – alkaa HJK:n osalta torstaina kotiottelulla itävaltalaista LASK:ia vastaan. Lohkon kaksi muuta joukkuetta ovat israelilainen Maccabi Tel-Aviv ja armenialainen Alashkert FC, jotka ottivat varaslähdön lohkopeleihin jo tiistaina Maccabin voittaessa joukkueitten kohtaamisen maalein 4-1.Tekstin lähde: Betsson Group