Eurooppa on saanut tarpeekseen, FIFA:a uhataan erolla

Eurooppa on saanut tarpeekseen, FIFA:a uhataan erolla
Contributor: PA Images / Alamy Stock Photo

Tanska, Saksa ja Englanti muiden muassa ovat jo keskustelleet eroamisesta kattojärjestö FIFA:sta

Kapinaliike kytee FIFA:ssa


Uutisten mukaan useampi Euroopan maa jo pohtii eroamista lajin kattojärjestöstä Qatarin MM-kisojen mielipiteenvapausrikkomusten vuoksi. Tanska on uutisten mukaan kapinaliikkeen johdossa, ja mukana olisivat ainakin Saksa ja Englanti.

FIFA:n puheenjohtaja sveitsiläis-italialainen Gianni Infantino on saanut rajusti eurooppalaisilta kritiikkiä puheistaan ja FIFA:n teoista.
Vanha totuus pitää paikkansa. Kun kumartaa jollekin, niin pyllistää toiselle. Nyt Infantino on kumartanut arabirahalle ja samalla pyllistänyt Euroopalle.

Ennen MM-turnausta seitsemän maata kirjoitti FIFA:lle ilmoittaen halukkuudesta pitää ”One Love” -käsinauhaa kapteeneillaan. Näitä nauhoja on pidetty jo ennen MM-turnausta, ja niiden tarkoitus on osoittaa tukea vähemmistöille. FIFA ei vastannut kirjeeseen millään tavalla ennen MM-kisoja, mutta aivan otteluiden alla joukkueille sitten ilmoitettiin, että jos nauhaa pidetään, niin siitä tulee vähintään varoitus, ehkä jopa ulosajo.
Englannin kapteeni Harry Kane ei sitten pitänyt nauhaa, ja tätä päätöstä kritisoi muun muassa television asiantuntija Roy Keane. Futistoimittaja Alex Scott piti nauhaa kentän reunalla raportoidessaan. Myös saksalaispoliitikko Nancy Faeser piti nauhaa istuessaan Saksan avausmatsissa Infantinon vieressä.Infantinolle ei ole löytynyt vastaehdokasta


Tanskan jalkapalloliiton puheenjohtaja Jesper Moller on paljastanut, että hän on valmis 55 muun UEFA:n jäsenen kanssa keskustelemaan eroamista FIFA:sta. Moller kertoi, että tästä on puhuttu jo viime elokuusta lähtien. Tyytymättömyys Infantinon linjaan taitaa olla aika syvää Euroopassa.

FIFA:n tilanne on kieltämättä surkea. Infantino tuli puheenjohtajaksi umpikorruptoituneen Sepp Blatterin tilalle. Toiveet olivat korkealla, että ilmapiiri tervehtyisi, mutta näin ei ole käynyt. Eikä muutosta ole näkyvillä. Seuraaviin FIFA:n puheenjohtajavaaleihin ei olla saatu Infantinolle vastaehdokasta. Hänellä on ilmeisen kova kannatus pienemmissä futismaissa.
Tanskalaiset ovat jo ilmoittaneet, että he eivät kannata Infantinon jatkokautta.
”FIFA:ssa on 211 jäsentä ja käsittääkseni Infantino on jo saanut tukilauselman 207 maalta”, Tanskan Moller sanoi.

Saksan jalkapalloliiton puheenjohtaja Bernd Neuendorf on myös ilmoittanut, että Saksa ei tue Infantinoa.Kapina FIFA:a ja Infantinoa vastaan ei tietenkään johdu pelkästään käsinauhoista, vaan kyse on paljon syvemmällä olevista ongelmista. Qatarin kisat on todettu virheeksi, ja nyt Saudi-Arabia on mukana vuoden 2030 kisahaussa.
Eurooppalainen seurafutis jo pyörii miljardöörien rahoilla ja hyvin paljon tästä rahasta tulee ökyrikkaista öljymaista. Nämä maat eivät jaa eurooppalaisten arvomaailman kanssa juuri mitään. Jos maajoukkuefutiskin on ostettavissa, niin se vie pohjan koko lajin yli satavuotiselta eurooppalaiselta perinteeltä.

Artikkelit MM-turnauksesta:
Jalkapallon MM 2022 on ovella – Nämä ovat kisojen erikoisimmat vetomarkkinat!
Erling Håland: Nämä 5 MM-pelaajaa ovat minua parempia!
Mamma Mia! MM-Qatarin viisi ovelle kolkuttajaa.
Kovan onnen futarit: Katso nimekkäimmät pelaajat, jotka ovat missaamassa jalkapallon MM-kisat!
Yllätyksiä MM-kisoissa? Tässä neljä mustaa hevosta!
Argentiina ja Saksa hävisivät avausmatsin, siihenkö suosikkien kisat jäivät?