Euroviisut peruttu! Aksel Kankaanranta ei edusta Suomea myöskään ensi vuonna!

Euroviisut peruttu! Aksel Kankaanranta ei edusta Suomea myöskään ensi vuonna!
Euroviisut Rotterdamissa on päätetty peruuttaa koronaviruksen vuoksi.

Euroviisut Hollannin Rotterdamissa on päätetty peruuttaa! Kilpailu perutaan koronaviruksen vuoksi. Euroopan yleisradioyhtiö EBU tutkii järjestämisen mahdollisuutta Rotterdamissa tulevana vuonna mutta haasteet järjestämiselle on suuret. Suomen edustajaksi valittiin Uuden musiikin kilpailun kautta Aksel Kankaanranta herkällä kappaleellaan Looking Back. Kappaletta ei seuraavissakaan kilpailuissa vuonna 2021 kuulla, sanoo Ruotsin euroviisujohtaja Christer Björkman Aftonbladetille.

"Ensi vuonna mailla on uudet edustajat ja kappaleet. Euroviisujen säännöt sanovat, että viisukappaleet pitää julkaista vasta syyskuun ensimmäisen päivän jälkeen. Toisin sanoen, nämä kaikki täksi vuodeksi valitut kappaleet ovat edustuskelvottomia ensi vuonna kun ne on nyt jo julkaistu. Voisi sanoa, että ikään kuin hyppäämme tämän vuoden yli ja keskitymme ensi vuoteen" Björkman kommentoi.Viisut oIi määrä järjestää Rotterdamissa toukokuussa. Aksel Kankaanranta kommentoi Euroviisuedustajuuden peruuntumista haikeasti "Harmittaa!".
UMK tuottajana toimivan Anssi Aution mukaan päätökset on tekemättä, miten UMK kilpailun ensi vuonna kokonaisuudessaan käy. Vaihtoehtona on myös olla järjestämättä koko kilpailua. "Totta kai Suomen viisudelegaatio ja koko euroviisumaailma toivoi, että saisimme viisukevään tavalla tai toisella, joka on monelle vuoden kohokohta. Kuitenkin nykytilanteen huomioon ottaen tämä oli hyvä ja järkevä päätös. Kerromme lähiviikkojen aikana miten Uuden musiikin kilpailu jatkuu" kommentoi Anssi Autio UMK:n tuotannosta Ylen tiedotteessa.