F-Liigasta tulee uusi Salibandyliiga!

F-Liigasta tulee uusi Salibandyliiga!
Salibandyliiga koki brändiuudistuksen. Ensi kaudella salibandyä pelataan F-Liiga brändin alla.
Toukokuun 20. päivä alkoi Salibandyliigan niin kutsuttu NEW ERA, kun liiga koki valtavan brändiuudistuksen. Tästä hetkestä eteenpäin 26-reikäistä kuulaa lätkitään miesten sekä naisten ylimmällä pääsarjatasolla F-Liiga -nimen alla. F-Liigan alla pelaavat miesten 14 liigajoukkuetta ja naisten NLA- sekä NLB-liigan 16 joukkuetta. Yhteensä F-Liigassa pelaa siis 30 joukkuetta, eli lähes 900 pelaajaa.

Mikä ihmeen F-Liiga?


Ensimmäisenä jokaiselle heräsi varmaan kysymys, että mikä ihmeen F-Liiga, ja miten salibandy liittyy nimeen millään tavalla. Brändiuudistuksen suurin tavoite on kansainvälistyminen. Suomen salibandyliigasta, F-Liigasta, halutaan tehdä maailman arvokkain salibandytuote ja seuratuin salibandysarja vuoteen 2028 mennessä. Nimi muutettiin sen vuoksi, että sarja olisi helpommin löydettävissä ja seurattavissa ympäri maailman.

Moni varmasti miettii myös mistä nimi F-Liiga tulee. Nimessä "F" edustaa sanoja Finnish, fast, floorball ja Falcon. Liiga sai myös uuden logon, jossa F-kirjaimen lisäksi esiintyy muuttohaukka (eng. falcon). Muuttohaukan valintaa perusteltiin sillä että se on maailman nopein eläin, ja salibandy vuorostaan hyvin nopea peli.


Liigan uusi nimi aiheutti monissa hämmennystä. Tässä EräViikinkien pelaajan #29 Jani Kukkolan reaktio.

F-liigan toimitusjohtajan Kimmo Nurmisen mukaan tavoitteena on saada näkyvyyttä ja vaikuttaa myös ulkomailla. Siksi sarjalle on annettu kansainvälisestikin toimiva nimi.

– Salibandy on maailmalla vauhdikkaasti kasvava laji. Haluamme, että huippusalibandyn seuraaminen kohdistuu nimenomaan Suomen liigaan, Nurminen luonnehtii.Sarja sai myös uudet verkkosivut, www.fliiga.com, joka tarjoaa sekä suomen että englanninkielisen vaihtoehdon. Nopealla silmäyksellä uudet sivut vaikuttavat erittäin hyvältä, ja esimerkiksi tilastot ovat paljon helpommin saatavissa ja löydettävissä.

Brändiuudistus vaatii varmaan hetken aikaa sulattelua, mutta pelit jatkuvat kuitenkin vanhalla tutulla kaavalla. F-Liigan uusi kausi starttaa jälleen syyskuun loppupuolella.