Formula 1 kausi aloitetaan testisessiolla - joko nyt Bottas?

Formula 1 kausi aloitetaan testisessiolla - joko nyt Bottas?
Formula 1 kauden 2021 aloitusta on odotettu kuin kuuta nousevaa. Nyt on Valtteri Bottaksen viimeiset hetket näyttää osaamistaan. Onko tämä Valen kausi?
Formula 1 kausi 2021 on pyörähtämässä virallisesti käyntiin ihan pian. Ensi viikonloppuna (12.-14.3.) ajetaan testejä aamusta iltaan Bahrainissa. Tällä kertaa kauden avaus on myös samaisella, Bahrainin normaalilla radalla sitten tämän kuun lopussa. Kauden avaa virallisesti Bahrainin osakilpailu 28.3.2021!

Ennätyspitkä kausi, mutta ajetaanko se?


Tälle kaudelle on kaavailtu peräti 23 osakilpailua ja viimeiset muutokset Formula 1 -kalenteriin tehtiin äskettäin. Kausi tullaan aloittamaan siis Bahrainista ja sen jälkeen huhtikuun puolessa välissä olisi tarkoitus ajaa Italiassa, toukokuussa sitten Portugalissa, Espanjassa ja Monacossa. Välimeren maissa koronapandemia on riehunut pahemman kautta, pystyykö F1 -sirkus nyt pitämään oman kuplansa kunnossa?

Viisi ensimmäistä kisaa ovat:

  • Bahrainin GP 28.3.2021
  • Emilia Romagnan GP (Italia) 18.4.2021
  • Portugalin GP 2.5.2021
  • Espanjan GP 9.5.2021
  • Monacon GP 23.5.2021

Netflix on mukana tälläkin kaudella, luvassa on varmasti vauhtia ja vaarallisia tilanteita.


Bahrainin tärkeät testit


Formula 1 kaudella testaaminen on tätä nykyä erittäin rajoitettua, joten esimerkiksi rengastestit tulevana viikonloppuna moni talli ottaa ilolla vastaan. Etenkin tämän kauden tulokkaat, Nikita Mazepin, Yuki Tsunoda ja Mick Schumacher yrittävät imeä kaiken tiedon minkä saavat irti.

Bahrainissa kilpaillaan yleensä illalla, mutta kun testit kestävät aamusta iltaan, joutuu renkaatkin ihan erilaiseen testiin moottoreista puhumattakaan. Bahrainissa kun aurinko paistaa täydeltä terältään koko päivän. Voiko testien perusteella jo napata parhaat kertoimet kiinni koko kauden mestaruustaistoa ajatellen?

Ottaako Alonso rennosti Bahrainissa?