Harry Kane haluaa siirron - Tottenham ahtaalla

Harry Kane haluaa siirron - Tottenham ahtaalla
Jalkapallokesän 2021 kuumin peruna on case Harry Kane. Onko Tottenham Hotspur pakotettu myymään suurin tähtensä Manchester Cityn riveihin? Lue lisää tulehtuneesta tilanteesta.
Englannin Valioliigakausi 2021-22 on jo aivan ovella mutta siitä huolimatta siirtohuhut jylläävät erittäin kovina muutamien seurojen ja pelaajien kohdalla. Tämän hetken kolme kovinta nimeä markkinoilla ovat Harry Kane, Jack Grealish sekä Romelu Lukaku. Missä näiden pelaajien kohdalla nyt mennään? Tässä artikkelissa pureudutaan Harry Kanen ja Tottenhamin tilanteeseen.

Harry Kane haluaa lähteä Tottenhamista


Englannin maajoukkueen ja Tottenhamin oman akatemian kasvatti Harry Kane on ilmoittanut haluavansa lähteä Tottenhamista tänä kesänä, kolme vuotta ennen kuin miehen nykyinen sopimus loppuu. Kane haluaa saavuttaa menestystä ja päästä pelaaman jälleen Mestarien liiga jalkapalloa, joka jää Spursilta ainakin alkavan kauden osalta haaveksi.

Manchester City on ollut erittäin pitkään kiinnostunut Harry Kanesta ja City teki kesäkuussa 2021 100£ miljoonan punnan tarjouksen Tottenhamille. Spurs kuitenkin hylkäsi tarjouksen suoralta kädeltä, sillä joukkueenjohto on yksimielinen siitä, että Kanea ei myydä kilpailevalla Valioliigajoukkueelle. Ja tässä on koko siirtosaagaan isoin ongelma. Tottenham voisi kaupata Kanen mutta ostajan pitäisi löytyä Englannin ulkopuolelta kuten Luka Modricin ja Gareth Balen tapauksissa. Käytännössä tämä tarkoittaisi, että ostajan pitäisi olla joko FC Barcelona, Real Madrid tai PSG mutta mikään edellä mainituista joukkueista ei ole osoittanut kiinnostusta Kanea kohtaan viime aikoina.

Kane painostaa mutta syventääkö se vain miehen omaa kuoppaa?


Kanen mielestä hänellä on Tottenhamin seurapomo David Levyn kanssa herrasmiessopimus, että hän saa lähteä sopivan tarjouksen tulle, Levy kiistää tämän. Tämän seurauksena 28-vuotias hyökkääjä on ottanut omat kovat keinot käyttöönsä ja kieltäytynyt saapumasta Tottenhamin harjoituksiin. Mies on tiettävästi jutellut City-pelaajien kanssa ja kertonut haluavansa siirtyä Manchesteriin sekä kertonut heillekin, ettei hän aio enää näyttäytä Hotspur Wayn harkkakentällä. Tämän tuloksena seura aikoo sakottaa Kanea ja asettaa omat kurinpitotoimensa tähtipelaajalle.Tottenham ei myy Citylle – vai?


Tällä hetkellä kaikki merkit viittaavat siihen, että Tottenham ei suostu myymään Harry Kanea Manchester Citylle. Tottenhamin johto pitää kynsin hampain kiinni siitä periaatteesta, että joukkue ei myy tähtiään muille Valioliigaseuroille ja niin kauan kuin tämä lupaus pitää niin edes Cityn kaavailema uusi 130£ miljoonan punnan tarjous ei muuta tilannetta.

Tottenham on muodostunut yhdeksi Valioliigan suurimmaksi vitsiksi joukkueena, joka ei voita muuta kuin Audi Cupin. Tämä tietysti rassaa niin Harry Kanea kuin joukkueen nokkamiestä David Levyä. Kanen myyminen Cityyn olisikin Levylle henkilökohtaisesti todella iso epäonnistuminen ja mies saisi luultavasti fanien vihat niskaansa todella isosti – siitäkin huolimatta, että fanit eivät myöskään arvosta Kanen nykyistä käyttäytymistä.Tottenham tavoittelee edelleen tosissaan menestymistä ja joukkue on käynnistänyt uudelleen rakennusprosessin Juventuksesta saapuneen urheilujohtajan Fabio Paraticin sekä Wolwesista napatun valmentajan Nuno Espirito Santon johdolla. Koko uusi projekti on kuitenkin leviämässä käsiin jo ennen kauden alkua Kanen tilanteen vuoksi. Spurs tarvitsee kipeämmin Harry Kanea kuin Harry Kane Spursia mutta mikä on se hinta, jonka joukkue on valmis maksamaan, mikäli se pakottaa motivaationsa täysin kadottaneen hyökkääjän pysymään seurassa?

Tottenham - Manchester City 15.08.2021


Valioliigan siirtoikkuna sulkeutuu tällä kaudella 31. elokuuta. Tottenham avaa sarjakautensa lauantaina 15.8.2021 klo 18:30 kotiottelulla Manchester Cityä vastaan. On hyvin epätodennäköistä, että Harry Kanea nähdään tuossa ottelussa kentällä kummakaan joukkueen riveissä. Missä mies sitten lopulta pelaa, se selviää tulevien viikkojen aikana.

Seuraavassa artikkelissa pureudutaan Chelsean kyltymättömään haluun ostaa Romelu Lukaku takaisin Stamford Bridgelle.