Huuhkajien EM-leiriryhmään muutoksia

Huuhkajien EM-leiriryhmään muutoksia
Suomen jalkapallomaajoukkueen EM-leiriryhmään on tullut muutoksia. Ruotsi-maaotteluun on muutama päivä aikaa.
(Photo by Antti Yrjonen/NurPhoto via Getty Images)
Suomen futismaajoukkue leireilee ennen kuun vaihteen harjoitusotteluita Ruotsia ja Viroa vastaan. Lopullinen joukkue julkaistaan 1.6., joten 29.5. pelattava Ruotsi-ottelu on se matsi, jossa voi annetaan viimeiset näytöt.

Alkuperäiseen Huuhkajien leiriryhmään on tullut matkan varrella muutoksia. HJK:n kärkipelaaja Roope Riski sekä Mjällbyn maalivahti Carljohan Eriksson tulivat mukaan myöhemmin.Alkuperäisestä ryhmästä jättäytyivät ainakin hetkeksi pois Joel Pohjanpalo, Glen Kamara ja Marcus Forss. Pohjanpalolla on polvivamma, Kamara sai muutaman päivän huilin raskaan kauden jälkeen ja Forssin sarjakausi jatkuu Englannissa nousufinaalissa Wembleyllä. Teemu Pukki parantelee vielä omaa vammaansa, mutta hän on ryhmän mukana.

Brescian maalivahti Jesse Joronen liittyy leiriryhmään hieman muiden mukana. Jokunen pelaajista on leirillä sairastuvan puolella. Rasmus Schuller loukkasi Allsvenskanin ottelussa reitensä, eikä pysty hetkeen pelaamaan. Albin Granlund taas istuu koronakaranteenissa.

Aapo Halmekin nostettu mukaan


Uutena pelaajana leiriryhmään on viimeksi tullut mukaan Barnsleyn puolustaja Aapo Halme. Halme on aikaisemmin ollut Pikkuhuuhkajien joukkueen kapteeni, nyt kutsu A-maajoukkueeseen on Halmeelle ensimmäinen. Halme pelasi päättyneellä kaudella Barnsleyn Championship -joukkueessa 18 ottelua.
Leo ”Saulin veli” Väisänen on myös nimetty mukana leiriporukkaan, mutta hän ei vielä päässyt flunssan vuoksi matkustamaan paikalle.Lopullisessa EM-kisojen joukkueessa on 26 pelaajaa, joten paljon Markku Kanerva joutuu pudottamaan leiriryhmästä pelaajia pois.

Tulevasta Ruotsi-ottelusta ovat näillä näkymin sivussa ilmeisesti seuraavat: Kamara, Pukki, Pohjanpalo, Schüller, Forss, Toivio, Raitala, Lod, Tuominen, Karjalainen, Skrabb ja Taylor.

Markku Kanervan tuleva avauskokoonpano on hyvin kokeellinen. Ykköshyökkäys menee kokonaan uusiksi, ja keskikentälläkin tulee olemaan kokeellinen ryhmä. Jos Schullerin reisivamma osoittautuu vakavaksi, niin sitten Suomi tarvitsee keskikentällä uusia pelaajia. Jos leiriltä ei kukaan nouse yllättäen esille, niin ottaisiko Rive Kanerva puhelimen käteen ja pyytäisi Perpa Hetemajn vielä joukkueeseen. Perpa on kunnossa, ja varmasti takuuvarma pelaaja ja taistelija, jos sellaista tarvittaisiin.

Jolle Pohjanpalon polvivammakin on huolen paikka. Tällä hetkellä näyttää siltä, että Pohjanpalo ehtii kuntoutua vammastaan, mutta miehen pitkä loukkaantumishistoria hieman arveluttaa. Jos hän joutuisi jäämään sivuun, niin sitten kärjessäkin olisi yksi paikka vapaana. Forss nousisi kakkoskärjeksi Pukin jälkeen.Lue lisää Huuhkaja-uutisia:
Huuhkajille EM-kisabiisi!
EM-kisojen sääntöuudistukset