Huuhkajille EM-kisabiisi!

Huuhkajille EM-kisabiisi!
Suomen jalkapallomaajoukkueelle pitää saada kisaviisu EM-lopputurnaukseen. Ehdokkaat ovat kuultavissa YLE:n sivuilla

Tulospäivitys, voittaja on selvillä!


Suomi on saanut EM-kisabiisin! Huuhkajaviisujen voittaja on maajoukkueen topparin Paulus Arajuuren velipoika Niila Arajuuri kappaleellaan Sukupolvien unelma. Mukana fiittaamassa Niila Arajuuren kappaleella on Arajuuren veljesten lapsuudenystävä Reima ”Repliikki” Rinta-Seppälä.
Sukupolvien unelma oli kisan selvä voittaja. Se sai eniten ääniä niin raadilta kuin yleisöltäkin.
Image from Getty images - Credit: Valerio Pennicino / Stringer Editorial #: 1132324200Huuhkajaviisuihin osallistui yhteensä lähes 3000 Yle Urheilun nettisivujen kävijää.

Huuhkajaviisut ensimmäistä kertaa koskaan!


Kun Suomi vihdoin pääsee mukaan jalkapallon arvoturnaukseen, niin pitäähän joukkueelle saada kisabiisi.

EM-kisojen Huuhkajaviisuista tuli valtaisan suosittu kisa. Kaiken kaikkiaan 200 biisiä lähti mukaan, ja nyt YLE:n sivuilla on suuresta joukosta valittu kaksitoista finalistia, joista futiskansa saa äänestää mieleistään. Voittaja ratkaistaan yleisöäänten ja raadin tuomion perusteella Yle Puheen suorassa lähetyksessä 15.5. klo 16.15 – 19.00. Huuhkajien viisufinaalin kolme parasta pääsevät mukaan Ylen EM-kisalähetyksiin.

Musamaailman suuret ja tunnetut puuttuvat joukosta, mutta kun tarkemmin finalistien listaa katselee, niin kyllä sieltä jokunen tuttu nimi löytyy. ”Uskon Huuhkajiin” -nimisen biisin on tehnyt Talmud Beach -bändin sekä Räjäyttäjien basisti Mikko ”Rock” Siltanen. Ultrasubin biisillä ”Lennä Huuhkaja Lennä (Huuhkajamania)” fiittaa Antti Holma. Biisillä ”Sukupolvien Unelma” kisaan osallistuu yhdessä Repliikin kanssa Suomen maajoukkueen topparin Paulus Arajuuren muusikkoveli Niila Arajuuri.Kappaleen "Puhjetkoon Taiva" taas on syntynyt Euroviisuissakin esiintyneen Teräsbetonin biisinikkarin Vili Rantasen kynästä.

Tässä koko Huuhkajien viisufinaalin osallistujalista:

PSB - Kisahuumaan
Niila feat. Repliikki - Sukupolvien unelma
Leeko Norsu - Altavastaaja
Teemu Kostiainen - Kirjaimet
Ultrasub feat Antti Holma - Lennä Huuhkaja Lennä (Huuhkajamania)
Vili Rantanen - Puhjetkoon taivas
Jeijjo, Micco ja SenseiNahka - Pohjoiskaartees Pukkiparteis
Kari Nurmi feat. Pasi Ketola – Palloa verkkoon
Skål Kosmonautit! – Huuhkajarock
Van Dammes - (It’s time for) Rivelution
Maya Paakkari - Varkaita Euroopassa
Rock Siltanen - Uskon Huuhkajiin


Biisit voi kuunnella tältä Ylen sivulta: yle.fi/urheilu/3-11916533 Samalla sivulla voi myös jättää äänensä.

Football's Coming Home oli sinkkulistan ykkönen


Kisabiiseillä on jo pitkä perinne, ja varsinkin musiikin sekä jalkapallon suurmaa Englanti on tässä kunnostautunut. Englannin EM-kotikisoihin vuonna 1996 Lighting Seeds -bändin nokkamies Ian Broudie teki musiikin ja koomikot David Baddiel sekä Frank Skinner sanat. Syntyi mainio ”Three Lions (Football’s Coming Home”) -biisi. Ja sitä slogania jalkapallon kotiinpaluusta sai sitten kuulla ja paljon. Ranskan EM-turnaukseen 1998 biisi päivitettiin ”Lions -98” -biisiksi. Ja vielä 2010 tehtiin uusi versio.

Biisin alkuperäinen versio on ollut vuodesta 1996 lähtien Englannin maajoukkuefutiksen varsinainen tunnusbiisi. Se nousi luonnollisesti ilmestymisvuotenaan Englannin single-listan ykköseksi.

Tykättiin biisistä muuallakin. Saksa pudotti Englannin jatkosta vuoden 1996 -kisoissa välierien rankkarikisassa, ja Saksan kärkimies Jurgen Klinsmann kertoi kuulleensa kuinka saksalaiset fanitkin lauloivat stadionille tullessaan ”Three Lions” -biisiä.

Vuoden 2004 EM-turnaukseen tehtiin uusi versio liverpoolilaisen The Farm -bändin biisistä ”All Together Now”.