Liigakeväässä mahdollisuuksia moniin historiallisuuksiin

Liigakeväässä mahdollisuuksia moniin historiallisuuksiin
Jääkiekon miesten Liigan voimasuhteet ovat tällä kaudella muuttuneet merkittävästi totutusta. Käydäänpä läpi, mitä kaikkea täysin uutta tai hyvin harvinaislaatuista voi kevään pudotuspeleissä tapahtua.
Jo viime kaudella jääkiekon miesten Liigassa siirryttiin Kärppien ja Tapparan hallintavuosien jälkeen jossain määrin uuteen aikaan. Rauman Lukon mestaruus oli seurahistorian toinen ja vuoden 1963 jälkeen ensimmäinen.

Lukko selviytyi ensimmäisen pudotuspelivaiheen kautta puolivälieriin, ja sikäli joukkueella on mahdollisuus uusia mestaruutensa. Siihen pystyivät Kärpät kausina 2014 ja 2015 sekä Tappara 2016 ja 2017. Sitä ennen vastaava tapahtui edellisen kerran 2007 ja 2008 jälleen Kärppien tekemänä.

Mitä kaikkea joukkueet voivat takavuosiin peilattuna saavuttaa?

Tappara


Jos dynastian määritelmään riittäisi voitetut mitalit, olisi Tappara ollut 2010-luvun dynastia. Saavutti vuosina 2013-2019 seitsemän peräkkäistä mitalia. Samalla ajanjaksolla Kärpät pystyi kolmen joukkoon viidesti, mikään muu joukkue ei kolmea kertaa useammin.

Mestaruuksia Tapparalla on kaikkiaan 17 ja SM-liigan aikakaudella kymmenen, mikä on TPS:n ohella eniten.Jukurit


Tarinana Jukurien mestaruus olisi hienoin kaikista. Ensimmäistä kertaa liigaan kabineteissa kaudeksi 2016-2017 noussut mikkeliläisseura on ollut parhaimmillaankin vasta 11:s. Sijoitus paranee varmuudella vähintään kuudenneksi.

Mestaruus olisi varmasti yksi liigahistorian kaikkien aikojen sensaatioista, vaikka tällaisia luonnehdintoja nykyisin käytetäänkin varsin kevyin perustein.Ilves


Ilves putosi ikuiselta näyttäneeltä miesten SM-historian mestaruustilaston ykköspaikalta muutama vuosi sitten toiseksi paikalliskilpailija Tapparan taakse. Nyt olisi mahdollisuus tasoittaa voitot 17-17:ään.

Ilveksen viimeisin titteli on vuodelta 1985 ja sitä edellinen SM-sarjan ajalta tasan 50 vuoden takaa. Edellisestä mitalistakin on jo 24 vuotta.TPS


Turkulaisseura sai 11 vuoden mitalittoman putkensa poikki viime keväänä. Vuoden 2010 mestaruutta oli puolestaan edeltänyt viisi mitalitonta kautta.

Siitäkin huolimatta TPS:llä on siis mahdollisuus nousta Tapparan edelle eniten SM-liigamestaruuksia voittaneeksi yksiköksi.HIFK


Pitkään uinunut jättiläinen on vuoden 1998 jälkeen voittanut tasan yhden mestaruuden. 2010-luvun puolivälistä lähtien taso on kuitenkin noussut siinä määrin, että HIFK on yltänyt välieriin joka kerta viitenä edelliskautena. Nyt kyseisen tavoitteen edessä on TPS.Kärpät


Jäi viime ja toissa vuonna puolivälieriin. Kun muistaa niitä edeltäneen sijoitussarjan 1-1-3-10-1-2-1, oivaltaa miten pitkä oululaisten menestysjakso oli.

Nyt menestystä joudutaan hakemaan vieraskentiltä startaten, ensin Ilvestä vastaan.KooKoo


Kouvolassa on noustu Mestis-tason joukkueesta vähitellen ylemmäs. Neljä ensimmäistä liigakautta veivät vielä pudotuspelien ulkopuolelle, mutta koronan takia keskeytyneellä kaudella 2019-2020 olisivat olleet edessä jo puolivälierät.

Nyt joukkue pääsee ensimmäistä kertaa koskaan puolivälieriin. Hyvin mielenkiintoisessa parissa on vastassa Jukurit.Lukko


Raumalaisten historiantekomahdollisuudet tuli käsiteltyä jo ylempänä.