Jalkapallon EM-kisat siirretty vuoteen 2021

Jalkapallon EM-kisat siirretty vuoteen 2021
UEFA päätti tiistaina 17. maaliskuuta jalkapallon EM-kisojen lykkäämisestä vuodella.
Jalkapallon EM-kisat olivat kenties suomalaisille se odotetuin urheilutapahtuma tänä vuonna, mutta käynnissä oleva koronaviruspandemia on tehnyt hallaa suomalaisten jalkapallounelmalle. Jalkapalloliitto UEFA piti tiistaina 17. maaliskuuta kokouksen, jonka jälkeen vahvistettiin jalkapallon EM-kisojen siirtymisestä vuodella.

Kisat pelataan vuoden 2021 kesäkuussa samaan aikaan milloin kisat piti järjestää tulevana kesänä. Avausottelut käynnistyvät keskäkuun 11. päivä ja finaali järjestetään Wembleyn stadionilla Lontoossa 11. heinäkuuta 2021.

Perumisesta viitteet jo aiemmin


Kisojen perumisesta tältä vuodelta on spekuloitu heti siitä lähtien, kun koronavirusepidempia alkoi levitä Euroopassa. Viikko sitten tanskalaislehti BT paljasti aiemmin, että UEFA:n varaamat kisahotellit on peruutettu Kööpenhaminasta.

UEFA oli varannut Kööpenhaminasta muun muassa CPH Hotel i DGI byenin huoneista 80%. Hotellin kaupallinen johtaja Kevin Helsinghof vahvisti tiedon lehdelle.

"Voin vahvistaa, että Booking.com on viime viikolla vapauttanut huoneet, jotka oli varattu EM-kisoja varten. Lähes koko hotelli – noin 80 prosenttia kapasiteetistamme – oli varattu Uefalle, hän sanoo ja kertoo tilanteen olevan sama koko kaupungissa."

"Varaus ovat olleet olemassa pitkään. He vapauttivat huoneet viime viikolla viimeisenä päivänä, jona varauksen voi perua ilman maksua." Helsinghof kertoo.