Jalkapallon EM-kisat - Loukkaantumiset ja pelikiellot

Jalkapallon EM-kisat - Loukkaantumiset ja pelikiellot
EM-kisat ovat kääntymässä ratkaisupelien puolelle, mutta useilla joukkueilla on huolia loukkaantumisten kanssa. Katso eri joukkueiden ajantasainen tilanne. Päivitetty 7.7.2021 (Photo by Martin Meissner - Pool/Getty Images)

EM-kisat 2021 – Loukkaantumiset ja pelikiellot


Jalkapallon EM-turnauksessa pelataan ratkaisupelejä. Loukkaantumiset ja pelikiellot ovat koetelleet lähes jokaista kisajoukkuetta turnauksen aikana, mutta mikä on tilanne juuri nyt? Löydät joukkueiden ajantasaiset loukkaantumis- ja pelikieltotilanteet alta.

Italia ilman Spinazzolaa


Päivitys 7.7. EM-turnauksen finaaliin ensimmäisenä joukkueena tiensä raivannut Italia joutuu tulemaan toimeen myös turnauksen viimeisen matsin ilman mainiota laituria Leonardo Spinazzolaa. Loistavan turnauksen pelannut Spinazzola on sivussa pitkälle syksyyn akillesvamman vuoksi.

Toinen välieräpari puolestaan pääsee hyvistä asemista keskiviikon matsiin. Englanti on loukkaantumisensa ja koronakaranteenit selättänyt, Tanskalta puolestaan Christian Erikseniä lukuunottamatta miehistö on kunnossa.EM 2021 Loukkaantumiset ja pelikiellot – Ajantasainen lista


Tanska
Christian Eriksen - Sydänvaivat (turnaus ohi)

Italia
Leonardo Spinazzola - Akillesvamma (turnaus ohi)

Huuhkajien turnaus sujui terveissä merkeissä


Suomen EM-joukkueen osalta päävalmentaja Markku Kanervan tilanne oli läpi turnauksen erinomainen. Ykköshyökkääjä Teemu Pukki näytti turnauksessa että nilkka on ainakin lähes 100% kunnossa. Pukki sai EM-turnauksessa erikoisvartiointia ja jäi vähille paikoille, mutta fyysisesti kärkimies vaikuttaa olevan kunnossa.

Pukin ohella myös toinen hienosti Huuhkajissa onnistunut hyökkääjä Joel Pohjanpalo on toipunut täyteen pelikuntoon. Pohjanpalo on ollut Huuhkajien ykköshyökkääjä turnauksessa ja vastasi myös joukkueen ainoasta maalista avausottelussa Tanskaa vastaan.Hankalin tilanne Huuhkajien osalta on edelleen keskikentän soturi Tim Sparvilla. Maaliskuussa leikattu polvi on vaatinut pitkää kuntoutusta ja Sparv huilasikin turnauksen toisen ottelun Venäjää vastaan. Jo etukäteen ennakoitiin, että Sparv tuskin pystyy joka matsissa pelaamaan.

De Bruyne, Verratti – Mikä on supertähtien pelikunto?


Loukkaantumishuolia on ollut myös 2021 EM-turnauksen suurimmilla suosikeilla. Nimekkäin kysymysmerkki oli pitkään Belgian Kevin De Bruyne, joka sai melkoisen tällin kasvoihinsa Mestarien liigan finaalissa. Murtunut nenä ja muut ruhjeet pitivät taiturin sivussa kontaktitilanteista ainakin kesäkuun alkupuolelle saakka. Paluu tositoimiin oli kuitenkin komea ja tällä hetkellä keskikentän maestro on ainakin lähellä huippuvirettään.

Roberto Mancinin valmentamalla Italialla ainoa huoli oli pitkään keskikentän Marco Verrattin pelikunto. Verrattin polvivamma on kuitenkin selätetty ja toppari Giorgio Chielliniä lukuunottamatta Mancinilla on käytännössä täysi paikka käytössään

Myös koronapandemia on aiheuttanut ongelmia parille joukkueelle. Avausmatsissaan maalittomaan tasuriin päätyneet Espanja ja Ruotsi kärsivät edelleen ennen turnausta ilmenneistä tartunnoista. Ruotsi sai jobinpostia myös avausmatsista, kun Mikael Lustig loukkaantui. Espanjalta sivussa oli kokenut Sergio Busquets. Viimeisimpänä koronahuhut ovat osuneet Skotlannin joukkueeseen.

Jalkapallon EM-kisat - Loukkaantumiset ja pelikiellot
(Copyright : Oleksandr Prykhodko)