Jalkapallon EM-kisat lähestyvät: sääntöuudistuksia ja isäntäkaupunkeihin muutoksia

Jalkapallon EM-kisat lähestyvät: sääntöuudistuksia ja isäntäkaupunkeihin muutoksia
Jalkapallon EM-kisat alkavat reilun puolentoista kuukauden päästä. UEFA:lta on tullut viime hetken muutoksia kisakaupunkeihin, ja uudistuksia sääntöihin.
Jalkapallon EM-kisat lähestyvät. Uutisia kisajärjestelyistä alkaa putoilla tihenevään tahtiin. Lopputurnauksen järjestäminen koronapandemian vielä kestäessä tuo ongelmia, ja tietenkin kaikenlaisia uudistuksia näinä hektisinä aikoina tuodaan esille jatkuvasti.

UEFA on uutisten mukaan päättänyt nostaa EM-loopputurnauksen joukkueiden pelaajamäärää kolmella. Nyt miehistöön voidaan nimetä 26 pelaajaa. Noston taustalla on koronapandemian aikaan saama tiiviimpi ottelutahti. Maajoukkuevalmentajat ovat olleet huolissaan pelaajien kuormituksesta, ja tähän pyritään reagoimaan. Suomen maajoukkueen päävalmentaja Markku Kanerva totesi uudesta säännöstä, että ”se sopisi kyllä erinomaisesti”.

Sevilla korvaa Bilbaon


EM-lopputurnauksen isäntäkaupungeissa on muutoksia. UEFA uutisoi viime viikon lopulla, että Dublin ja Bilbao eivät ole enää kisakaupunkeja. Sevilla korvaa Bilbaon, ja Dublinin ottelut järjestetään Pietarissa ja Lontoossa. Viime viikolla myös varmistui, että Munchenissa pystytään pelaamaan otteluita 14 500 katsojan edessä.Suomen otteluihin muutokset kisapaikoissa eivät vaikuta. Huuhkajat pelaavat kaksi matsia Pietarissa ja yhden Kööpenhaminassa.

Koronapandemia on tuonut esteitä matkustamiseen. Nyt kun stadioneille päästetään kannattajia, niin tähän kehitetään poikkeuksia kisojen ajaksi. Pietariin päästetään ulkolaiset turistit, joilla on lippu EM-otteluun. UEFA:n FAN ID pitää edelleen olla jokaisella, joka haluaa Pietarin stadionille. FAN ID myös korvaa osaltaan turistiviisumin.

UEFA:n tämän hetken tietojen mukaan Tanska ei ota vastaan ulkomaisia futisfaneja. Koronaepidemian vuoksi tällä hetkellä Tanskaa voi päästä vain erityisen tärkeästä syystä, eivätkä futismatsit ole tämänhetkisen listauksen mukaan erityisen tärkeä syy. Tilanne saattaa muuttua kevään mittaan.

Giggs ei pääse kisoihin


Otteluihin tuodaan uusia sääntöjä EM 2020 -turnauksessa. Turnauksessa voivat valmentajatkin saada punaisia ja keltaisia kortteja. Punaisella kortilla valmentaja saa passituksen katsomiin. Aikaisemmin valmentajille on annettu ennen ulosajoa suullisia varoituksia.
EM 2020 -turnauksessa pelaajavaihtojen määräksi ollaan asettamassa viis per ottelu. Aikaisemmin arvoturnauksissa on saanut vaihtaa kolme pelaajaa joka ottelussa. Korona-aika toi kokeiluna viiden vaihdon systeemin, ja tällä samalla mennään EM-turnauksessakin.

Pelaaja- ja valmentajauutisiakin alkaa jo kuulua. Walesin joukkueen päävalmentaja Ryan Giggs ei ole mukana kesän EM-turnauksessa. Giggs sai syytteen hyökättyään kahden naisen kimppuun viime marraskuussa, ja tämän vuoksi hänet laitettiin sivuun. Robert Page hoitaa Walesin joukkueen päävalmentamisen.