Japanin hallitus yksimielinen - Tokion Olympialaisia ei voida järjestää

Japanin hallitus yksimielinen - Tokion Olympialaisia ei voida järjestää
Japani haluaa perua Tokion Olympialaiset - KKO laittaa vastaan
Vuoden 2020 piti olla urheilun suurvuosi jalkapallon EM-kisojen sekä Tokion Olympialaisten muodossa. Koronavirus kuitenkin tuli, näki ja pilasi urheiluvuoden maailman laajuisesti ja isoja arvokisoja päätettiin siirtää vuoteen 2021 eteenpäin. Jalkapallon EM-kisat sekä Olympialaiset ovat vielä molemmat tällä hetkellä kisakalenterissa isolla merkittyinä mutta Aasiasta kantautuvien tietojen mukaan Japanissa oltaisiin halukkaita siirtämään Tokion megakisoja vielä myöhempään ajankohtaan tai jopa perumaan ne kokonaan.

Arvostettu Times-lehti on kertonut uutisissan 22. tammikuuta että Japanissa hallituksessa on vahvasti sitä mieltä, että Tokion kesäolympialaiset pitäisi perua koronavirustilanteen vuoksi. Times on saanut tiedot korkea-arvoiselta hallituslähteeltä.

Lehden lähteen mukaan koko Japanin hallitus on perumisen kannalla mutta kukaan ei uskalla sanoa sitä julkisesti ensimmäisenä ääneen (mikä tekee lehtivuodosta entistä mielenkiintoisemman ja ehkä koko hallituksen hyväksymän).

Japanilaiset pelkäävät menettävän kasvonsa kansainvälisen urheiluyhteisön silmissä mahdollisella perumisilmoituksella mutta toisaalta epidemian leviäminen maassa järjestettävien kisojen vuoksi olisi yhtä suuri häpeän aihe. Japani onkin olympiajärjestelyiden kanssa puun ja kuoren välissä. Maassa toivotaan että kisat voitaisiin perua tavalla joka jättäisi Japanin mahdollisuuden hakea kisaisännyyttä pian uudelleen.KKO haluaa pitää kisat - Japanin kansa ei


Kansainvälisen Olympiakomitean puheenjohtaja Thomas Bach vakuutti aiemmin tällä viikolla, että kesäolympialaiset starttaavat 23. heinäkuuta ja sillä selvä. Japanin kansalle tehdyssä gallupissa peräti 80% vastaajista halusi joko uudelleen siirtää kisat tai perua ne kokonaan. Japanin hallitus kiisti (tietysti) tuoreeltaan Timesin uutiset.

Japanissa todettiin 19. tammikuuta ensimmäisen kerran koko pandemian aikana yli 100 koronavirukseen kuollutta ihmistä yhtenä päivänä. Samaan aikaan maassa todettiin yli 1000 uutta tartuntaa 16. päivänä peräkkäin mikä oli niin ikään maan uusi synkkä ennätys. Kisojen peruminen tai siirtäminen ei olisi yhtään hullumpi ajatus näiden numeroiden valossa.