Jose Mourinholle potkut!

Jose Mourinholle potkut!
Valioliigaseura Tottenham Hotspur on antanut potkut seuran päävalmentajalle Jose Mourinholle.
Jalkapallon parissa on riittänyt maanantaina 19. huhtikuuta kuumia uutisia, kun suurseurojen kaavailema Superliiga valtasi palstatilat aamulla ja iltapäivällä suureksi uutiseksi on noussut Valioliigaseura Tottenham Hotspurin antamat potkut managerilleen Jose Mourinholle.

Portugalilainen ehti viettää Lontoossa yhteensä 516 päivää ennen työsuhteen päättymistä. Potkujen ajankohdasta tekee melko erikoisen se fakta, että Tottenham pelaa Englannin Liigacupin finaalissa Manchester Cityn 25. huhtikuuta. Joukkueen väliaikaiseksi valmentajaksi on nimetty Tottenhamin ex-pelaaja ja akatemiavalmentaja Ryan Mason.

Tottenham on yksi Valioliigan suurista, joiden palkintokaappi ammottaa tyhjyyttään. Mauricio Pochettino oli Spursin kanssa lähellä muun muassa Mestarien liigan voittoa mutta lopulta joukkue ei voittanut argentiinalaisen aikana mitään suurta. Jose Muorinho palkattiinkin Lontooseen tuomaan himoittuja pokaaleja Pohjois-Lontooseen mutta viime kaudella joukkue sijoittui kuudenneksi ja tällä hetkellä Spurs on sijalla 7. Joukkue onkin portugalilaisen alaisuudessa vajonnut entistä kauemmaksi tavoitteistaan.

Potkujen ajankohta voi vaikuttaa erikoiselta mutta taustalla on todennäköisesti se ajatus ettei seurajohto halunnut nähdä tilannetta jossa The Special Onen toimintaan pettyneet fanit pääse Tottenham Hotspur Stadiumin lehtereiltä huutelemaan herjoja Mourinholle joka tuttuun tapaan ottaisi kritiikin vastaan nihkeästi ja kävisi fanien kimppuun omalla tavallaan kentän laidalla tai lehdistötilaisuudessa. Tästä syystä potkut piti antaa nyt eikä vasta kauden päätyttyä.