Jyväskylän MM-rallin juhlavuoden kilpailu pilalle

Jyväskylän MM-rallin juhlavuoden kilpailu pilalle
Suomen MM-Ralli 2020 Jyväskylässä on peruttu. 70-vuotisjuhlat jäävät juhlimatta!
Jyväskylän MM-rallin juhlavuoden kilpailu pilalle

Suomessa jopa kulttimaineeseen päässyt ja yleisömäärältään suurin urheilutapahtuma Jyväskylän MM-ralli on päätetty perua, tiedottaa AKK Sports Oy. Rallit oli tarkoitus käydä elokuun 6-9. päivä, eikä kilpailujohtaja Kai Tarkiainen vastaa myöntävästi kysyttäessä mahdollisuudesta järjestää kilpailua myöhempänä ajankohtana. Rallin promoottorina työskentelevä Jani Backman kertoo päätöksen olleen tämänhetkisen uransa vaikein päätös. Backman kuitenkin kertoo että nyt peruttu juhlavuoden kilpailu käydään vuonna 2021.

Kilpailua järjestävä AKK Sports nojaa päätöksessään hallituksen antamiin ohjeistuksiin, mutta korostaa että päätös on tehty itse ennen hallituksen uusia päätöksiä elokuun jälkeisistä suurtapahtumista. Jani Backman vetoaa eritoten riskin pienentämiseen ja vastuuseen.

70-vuotis juhlakilpailu siirretään vuoteen 2021


Vuoden 2020 eteen järjestäjätaho on tehnyt suuren määrän työtunteja ja järjestelyjä, mutta kertoo ettei työ mene kuitenkaan täysin hukkaan siirrettäessä kilpailu seuraavalle vuodelle. Juhlavuodelle suunniteltua reittiä tullaan hyödyntämään seuraavana vuonna. Lisäksi muihin kilpailun elementteihin on nyt aikaa panostaa ja jalostaa enemmän ajatellen tulevaa juhlakilpailua.

Jyväskylän kaupunginjohtaja Timo Koivisto kertoo kisan peruuttamisen olleen odotettu pettymys, mutta linjaa ratkaisun olleen "ainut oikea ratkaisu." Koivisto kertoo rallin peruuttamisesta syntyvän jopa 15 miljoonan euron lovi Jyväskylän seudun talouteen ja yrityksille.