Kalle Rovanperä varmisti rallin maailmanmestaruuden!

Kalle Rovanperä varmisti rallin maailmanmestaruuden!
Kalle Rovanperä sekä kartanlukija Jonne Halttunen voittivat Uuden-Seelannin MM-rallin ja naulasivat samalla rallin päättäneeltä Power Stagelta tarvittavat pisteet rallin maailmanmestaruuden varmistamiseksi. Kuva: Alamy
Kalle Rovanperä on voittanut rallin maailmanmestaruuden kaikkien aikojen nuorempana kuljettajana.

Mestaruus varmistui varhain sunnuntaiaamuna Suomen aikaa, kun Uuden-Seelannin MM-rallin päättänyt Power Stage saatiin päätökseen. Rovanperä ja kartanlukija Jonne Halttunen sinetöivät maailmanmestaruuden voittamalla Uuden-Seelannin rallin sekä nappaamalla rallin päättäneeltä Power Stagelta näytöstyyliin viisi pistettä. Pistejohto kasvoi näin ollen tavoittamattoman suuruiseksi rallissa toiseksi sijoittuneeseen Viron Ott Tänakiin nähden, kun vielä kaksi osakilpailua on ajamatta.

Kaikkien aikojen nuorin mestari


Rovanperä kirjoitti samalla historiaa uusiksi rikkoen 27 vuotta vanhan ennätyksen nuorimmasta rallin maailmanmestarista, jota piti aiemmin hallussaan Colin McRae. McRae voitti rallin maailmanmestaruuden ollessaan 27-vuotias ja 109:n päivän ikäinen. Juuri vuosia täyttänyt Kalle Rovanperä teki tämän saman vain 22:n ikävuoden ja yhden päivän ikäisenä. Hänestä tuli samalla ensimmäinen suomalaismestari sitten vuoden 2002, jolloin Marcus Grönholm kurvaili mestaruuteen Peugeotilla.

Tätä ennätystä tuskin kirjoitetaan uusiksi moneen vuoteen!Suvereeniin tyyliin kuljettajien mestariksi - seuraava tavoite merkkimestaruus


Tällä kaudella Rovanperä on voittanut kuusi osakilpailua. Hän on dominoinut MM-sarjaa voittamalla rallin jokaisella alustalla.

Mestaruuden arvoa korostaa myös se, että Kalle on pystynyt useissa ralleissa hankalista olosuhteista sekä aura-auton roolista huolimatta ajamaan kisan voitosta tai vähintään hyvistä sijoituksista. Rovanperä on myös välttynyt teknisiltä murheilta ja rengasrikoilta, eikä sen suurempia ajovirheitäkään ole sattunut Belgian MM-rallin hurjaa ulosajoa sekä Kreikan rallin pientä virhettä lukuun ottamatta.

Merkittäväksi asiaksi mestaruuden varmistamisen kannalta nousi myös rallin päättäviltä Power Stageilta kerätyt pisteet. Uuden-Seelannin rallin jälkeen Kalle oli kerännyt Power Stagelta yhteensä 47 pistettä, kun muun muassa Tänak ainostaan 24 pistettä. Power Stagelta kerätyissä pisteissä on siis jo lähes yhden osakilpailuvoiton ero.

Kuljettajien maailmanmestaruuden varmistamisen lisäksi Jyväskylästä lähtöisin oleva Toyota Gazoo Racing nappasi myös Kallen ja Sebastien Ogierin kaksoisvoiton turvin vankan otteen merkkimestaruustittelistä, jonka varmistumista todennäköisesti juhlitaan seuraavassa rallissa.Veikkausbonukset onnittelee Kallea sekä Jonnea!