UEFA:n Ceferin: Isäntäkaupunkien on päästettävä katsojat stadionille

UEFA:n Ceferin: Isäntäkaupunkien on päästettävä katsojat stadionille
UEFA:n presidentti Aleksander Ceferin on sanonut, että isäntäkaupunkien on päästettävä katsojat EM-futiksen otteluihin, tai sitten kisat otetaan heiltä pois.
UEFA on tiukkana Euro 2020 -turnauksen isäntämaiden kanssa, kertoo Sky Sports. Uutisen mukaan UEFA:n presidentti Aleksander Ceferin on sanonut, että ”jokaisen isäntämaan on pystyttävä takaamaan, että katsojat pääsevät stadionille”.
-Jotkut kaupungit saattavat pudota kisäisäntien joukosta, jos ne eivät voi taata, että kannattajat pääsetäv otteluihin, Ceferin uhkaili.

UEFA:lla on edelleen aikomuksena järjestää lopputurnaus 12 isäntäkaupungin kesken. Kisoihin on aikaa kolmisen kuukautta ja koronaongelmat ja erilaiset rajoitukset ovat maissa hyvin erilaiset. Tällä hetkellä vielä jalkapalloa pelataan Euroopassa useimmissa paikoissa vielä tyhjillä stadioneilla, mutta UEFA:lla on Ceferinin mukaan useampikin vaihtoehto kisojen järjestämiselle, mutta pelaaminen tyhjille stadioneille on täysin poissuljettu mahdollisuus.UEFA on ilmoittanut, että huhtikuun 7. päivä pitäisi isäntäkaupungeilla olla valmiina selvitys siitä, että paljonko faneja stadioneille voidaan ottaa. Tästä vajaan parin viikon päästä UEFA:n johtoryhmällä on kokous, jossa tehdään lopullinen päätös kisaisännistä.
-Ideaali vaihtoehto on pelata alkuperäisen suunnitelman mukaan 12 pelipaikalla, mutta jos se ei ole mahdollista, niin sitten mennään joko 10 tai 11 pelipaikalla, Ceferin sanoi.

Pietarissa matsi ja Sputnik -rokote?


Uutiset ovat aikaisemmin kertoneet, että Glasgow ja Dublin pudotettaisiin pois jalkapallon EM-kisojen isäntakaupunkien joukosta, koska Skotlannin ja Irlannin hallitukset eivät anna lupaa kannattajien tulla stadioneille. Skotlannin hallitus kyllä on sanonut jatkavansa kisojen suunnittelemista.
Ruotsin olisi tarkoitus pelata Dublinissa kaksi alkulohkon ottelua. Ehkä irlantilaiset eivät pääsekään näkemään jumalan, eli Zlatanin, laskeutumista heidän mailleen?

Britannian pääministeri Boris Johnson on aikaisemmin sanonut, että UK on valmis isännöimään useammankin matsin. Englannin jalkapalloliitto FA sitten taas on sanonut, että se ei ole tehnyt suunnitelmia lisäotteluista.
Kaikki on vielä hyvin levällään kesän kisojen kanssa.

Suomi pelaa ottelunsa Tanskan Kööpenhaminassa sekä Venäjän Pietarissa. Kööpenhaminan tilanne lienee kesällä hyvin samankaltainen kuin Suomessakin, mutta Pietari taitaa olla kysymysmerkki. Venäjän Valioliigassa on otteluissa ollut jo hyvinkin paljon katsojia paikalla, vaikka koronatilanne ei ole vielä ollenkaan laantunut. Pietarin Zenitin matseissa katsojakeskiarvo on tällä kaudella yli 17 000.
Zenit on Venäjän Valioliigan otteluissa antanut matseihin tuleville katsojille samalla koronarokotteen. Tämä olisi suomalaisellekin fanille tuplajättipotti. Huuhkajat kentällä EM-lopputurnauksessa ja samalla kertaa Sputnik -ruiske käsivarteen!