Edmonton Oilers valmis kamppailemaan Stanley Cup mestaruudesta

Edmonton Oilers valmis kamppailemaan Stanley Cup mestaruudesta
NHL-kausi 2021/22 on jo ovella. Onko Edmonton Oilersista mestarijoukkueeksi? Niin ainakin joukkueenjohdossa uskotaan!
NHL-kausi 2021/22 starttaa vajaan kuukauden päästä keskiviikkona 13. lokakuuta. Avausyönä nähdään kaksi ottelua, kun Tampa Bay Lightning pelaa kotonaan Pittsburgh Penguinsia vastaan kello 02:30 alkaen ja Vegas Golden Knights isännöi uutta tulokasjoukkuetta Seattle Krakenia kellon lyödessä 05:00.

Edellä mainituista joukkueista Tampa Bayn ja Vegasin odotetaan olevan jälleen tällä kaudella lähellä Stanley Cup mestaruutta mutta Kanadassa ja erityisesti Edmonton Oilersin leirissä uskotaan, että öljymiehet ovat tällä kaudella mestareita.

Ken Holland: "Edmontonin aika on nyt"


Oilersin general manager Ken Hollandsanoi oman mielipiteensä medialle 14. syyskuuta niin selvästi, kun sen voi sanoa ”Aika on nyt”. ”Minun mielestäni nyt on aika yrittää kaikkensa ja ottaa iso askel eteenpäin. Olemme olleet viime kausilla sijoilla 12. ja 11. mutta toiveet ovat paljon korkeammalla kuin näillä sijoilla.” Holland jatkoi Sportsnetin haastattelussa.

65-vuotias GM viittasi haastattelussa myös aikaansa Detroit Red Wingsissä mistä hän ammentaa uskoa Edmontinin menestykseen. ”Stanley Cup ei vain tipahda syliin. Pitää kehittyä, pitää kasvaa, pitää sietää pettymyksiä. Me emme onnistuneet voittamaan mestaruutta Detroitissa kausilla -93,-93 ja -95 mutta vuonna -98 meillä oli kokemusten myötä täydelliset ohjeet ja resepti, miten napata kannu

Connor McDavid uskoo myös menestykseen


Edmontonin suurin tähti Connor McDavid komppasi pian Hollandin haastattelun jälkeen pomonsa kommentteja median edessä. McDavid totesi kuin papukaijan suulla ”Ehdottomasti aikamme on nyt. Olen 24-vuotias, Darnell Nurse on 25v, Leon Draisaitl 26v ja Ryan Nugent-Hopkins on 28-vuotias, joten vanha tekosyy että olemme vielä nuoria ei mene enää kenellekään lävitse.”

McDavid myös kehui Ken Hollandin tekemiä pelaajahankintoja, jotka tuovat lisää syvyyttä sekä kokemusta kokoonpanoon. Zach Hyman ja Warren Foegele ovat pelaajia parhaassa iässä, kun taas Derek Ryan ja Duncan Keith tuovat veteraaneina oman näkemyksensä koppiin. Pelaajista jälkimmäinen tietää kolmen Stanley Cup sormuksen omistajana myös sen mitä Lord Stanleyn maljan nostamiseen vaaditaan joukkueelta.

Mestaruuskertoimet eivät suosi Edmontonia


Edmonton Oilers on selvinnyt kahdella edellisessä kaudella pudotuspeleihin mutta viime kaudella lähtö tuli ensimmäisellä kierroksella Winnipeg Jetsin ollessa vahvempi. Toissa kaudella Edmonton tippui koronakauden ylimääräisellä play-in kierroksella, jossa Chicago Blakhawks oli vahvempi. Edmonton on edennyt pudotuspelien toiselle kierrokselle viimeksi kaudella 2016-17. Tuolla kaudella matka pysähtyi konferenssivälierissä Anaheim Ducksia vastaan.

Onko kausi 2021-22 Edmontonin kuten GM ja kapteeni uhoavat? Vedonlyöntisivustojen vedonlyöntikertoimet Edmontonin mestaruudelle ovat ainakin ennen kauden alkua melko korkeat!