Ruotsalainen Khamzat Chimaev löi itsensä UFC-fanien tietoisuuteen! Mikä on seuraava haaste dominoivan painijan uralla?

Ruotsalainen Khamzat Chimaev löi itsensä UFC-fanien tietoisuuteen! Mikä on seuraava haaste dominoivan painijan uralla?
Ruotsin Khamzat Chimaevin UFC-ura alkoi melkoisella tähtiloistolla.
UFC tarjosi Abu Dhabin Yas Islandilla upeita otteluita, kun "Fight Islandiksi" lanseerattu saari näki UFC 251 PPV- kortin, jossa nähtiin kolme mestaruusottelua. Petr Yan nappasi Henry Cejudon eläköitymisen myötä vapaana olleen kääpiösarjan vyön höyhensarjan legendaa Jose Aldoa vastaan. Höyhensarjassa oteltiin Alex Volkanovskin ja Max Hollowayn toinen kohtaaminen. Ensimmäinen ottelu päättyi Hollowayn vyön menetykseen, mutta toisessa ottelussa Volkanovskin voitto jäi todella kyseenalaiseksi. Pääottelussa Kamaru Usman puolusti välisarjan vyötään menestyksekkäästi Jorge Masvidalia vastaan.

Toisena korttina oli tarjolla Calvin Kattarin ja Dan Igen kohtaaminen. Höyhensarjan suurimpiin haastajiin kuuluva Kattar vakuutti jälleen, ja nousi divisioonassa viimeistään nyt selväksi kärkipään nimeksi.

Saarella nähtiin kolmantena Darren Tillin ja Robert Whittakerin tähdittämä kortti, ja pääottelun voittajaksi tuomittiin yksimielisellä päätöksellä Whittaker joka menetti viime vuonna mestaruusvyönsä Israel Adesanyalle.

Fight Islandin suurimmaksi nimeksi nousi kuitenkin täysin yllättävä nimi. Ruotsin Khamzat Chimaev rikkoi nykymuotoisen UFC:n ennätyksen, kun ruotsalainen otteli 10 päivän sisään kahdesti, ollen kehässä sekä Kattar - Ige tapahtumassa, että Till - Whittaker- kortin aikana. Chimaev nousi koko vapaaottelumaailman huulille, kun molemmat esitykset olivat täysin suvereeneja. Voittamaton ruotsalainen kaatoi ensin John Phillipsin vain reilun minuutin kohdalla, osumien mennessä täysin suvereenisti 124-2 Chimaevin hyväksi. Lopulta kuristukseen päättynyt ottelu oli myrskyvaroitus.Kymmenen päivää myöhemmin mies oli häkissä, ja käsittämättömästi painoluokkaa alempana, vastassaan Cage Warriorsissa nimeä tehnyt Rhys McKee. Tällä kertaa ottelu kesti kauemmin, mutta esitys oli silti suvereeni. "Skeletor" joutui nopeasti tonttiin, ja Chimaev takoi täysin ylivoimasen keskeytysvoiton. Ruotsin vapaaottelu on kaivannut isoa nimeä Alexander Gustafssonin ikääntyessä, ja 68-0 iskuin McKeetä vastaan dominoinut mies on varmasti tuleva sellainen.

Mitä seuraavaksi?


Chimaevin esitykset olivat niin ylivoimaisia, että MMA-fanien odotukset lähtivät laukalle samantien. Miestä alettiin vertaamaan kevyensarjan mestariin, samanlaisella ottelutyylillä jyräävään Khabib Nurmagomedoviin, sekä välisarjan sekä keskisarjan mestaruuspuheita alettiin viljelemään.Yksi nimi joka huhuissa on pyörinyt, on ollut kukapa muukaan kuin Conor McGregor. Tammikuussa Donald Cerronen 40 sekunnissa päihittänyt irlantilainen on välisarjassa kärkipään nimi, vaikka mies on ilmoittanut olevansa eläkkeellä. Twitterissä on kuitenkin nähty jo melkoista sanasotaa, ja mahdollisuus on olemassa.

Hyvin todennäköistä on kuitenkin se, että vastaan asetetaan seuraavaksi ns. tie top15 paikalle, kuten vaikkapa #15 välisarjalainen, Anthony Pettis, tai joku niukasti rankingien ulkopuolella oleva ottelija. Otteluiden povaaminen ei vielä ole ajankohtaista, koska tiedossa ei ole missä painoluokassa mies jatkaa eteenpäin. Varmaa on vain se, että seuraavan ottelun julkistamista odotetaan ympäri maailmaa innoissaan.

100€ ilmaisveto (Jalkapallo)

Nappaa ilmaisveto jopa 100€ saakka Mr Greeniltä!


Oletko aiemmin pelannut Mr Greenillä? Liity nyt uutena pelaajana ja saat ensimmäistä talletusta vastaavan ilmaisvedon jopa 100€ saakka! Lue lisää Mr Greenistä täältä tai siirry suoraan pelaamaan alta!