Covid-19: Pelaajia karanteenissa ja otteluita siirretään

Covid-19: Pelaajia karanteenissa ja otteluita siirretään
Koronavirus kiusaa taas urheilusarjoja. Valioliigassa peruttiin viikonloppuna useita otteluita, Pohjois-Amerikassa ja SM-liigassakin paljon tartuntoja.
Koronavirus sotkee jälleen pahemman kerran urheilusarjoja eri puolilla maailmaa. Joulua edeltävänä viikonloppuna Englannin Valioliigassa peruutettiin kuusi ottelua kymmenestä. Valioliigan seurojen omistajat ja joukkueiden managerit sekä kapteenit ovat nyt alkuviikosta pitäneet keskusteluja siitä, että pitääkö pelaamista jatkaa vai laitetaanko sarja hetkeksi tauolle.
Valioliiga on ainoa Euroopan suurista jalkapallosarjoista, joissa otteluita on peruutettu. Muuallakin huippupelaajat toki ovat saaneet tartuntoja.

Valioliigassa raportoitiin viime viikonloppuna seuraavat tartunnat:
Arsenal – ei raportoituja tartuntoja
Chelsea – Ben Chilwell, Romelu Lukaku, Timo Werner, Callum Hudson-Odoi
Liverpool - Fabinho, Curtis Jones, Virgil van Dijk
Manchester City – ei raportoituja tartuntoja
Manchester United – tartuntoja, mutta nimiä ei ole kerrottu
Tottenham – tartuntoja, mutta nimiä ei ole kerrottu

La Ligassa tartuntoja on löytynyt Madridista:
Atletico Madrid – ei raportoituja tartuntoja
Barcelona – ei raportoituja tartuntoja
Real Madrid – Luka Modrid, Marcelo, Marco Asensio, Gareth BaleBrooklynin tähtikolmikko karanteenissa


NBA:ssa sivussa on useitakin supertähtiä. Viime viikonloppuun mennessä seitsemän kauden runkosarjan ottelu oli siirretty pelattavaksi myöhemmin.
NBA:n supertähdistä seuraavat viime viikonloppuna koronan vuoksi sivussa olivat:
Trae Young - Atlanta Hawks
Kevin Durant, Kyrie Irving, James Harden – Brooklyn Nets
Zach LaVine – Chicago Bulls
Jarrett Allen, Evan Mobley – Cleveland Cavaliers
Giannis Antetokounmpo – Milwaukee BucksNHL:ssä suomalaisia taudin kourissa


NHL:ssä korona on osunut Pohjois-Amerikan ammattilaissarjoista lujiten. Seitsemän joukkuetta on laitettu kokonaan hetkeksi telakalle, mukaan lukien Florida Panthers, Nashville Predators, Boston Bruins, Toronto Maple Leafs sekä Detroit Red Wings. Ongelmansa NHL:n otteluohjelmalle tuo sekin, että USA:n ja Kanadan raja on taas kiinni.
NHL:ssä koronakaranteenissa on huomattavan paljon pelaajia. Esimerkiksi Calgary Flamesin joukkueesta protokollalistalla oli viikonloppuna peräti 19 pelaajaa.
Suomalaisiakin NHL-staroja istuu karanteenissa. Viikonloppuna heihin kuuluivat Carolinan Sebastian Aho, Edmontonin Jesse Puljujärvi, Montrealin Artturi Lehkonen, Nashvillen Mikael Granlund sekä Vancouverin Juho Lammikko.

NFL:ssä pelien siirtäminen on ohjelman kannalta hankalaa. Muutamia matseja on siirretty parilla päivällä eteenpäin. Koronasta pelikentille palaamista on liigassa helpotettu. Muuten NFL:llä tuntuu olevan kova tahto hoitaa sarja pakettiin suurin piirtein aikataulussa.
Lajin suurimmista tähdistä viikonloppuna koronakaranteeniin olivat määrätty Cleveland Brownsin QB Baker Mayfield, Los Angeles Ramsin TE Tyler Higbee sekä Ramsin LB Von Miller.

Jääkiekon SM-liigassakin on ollut paljon tartuntoja. Viime viikolla Porin Ässien joukkue laitettiin kymmenen päivän karanteeniin. Mikkelin Jukureistakin on löytynyt useita tartuntoja, ja joukkue laitettiin kokonaan karanteeniin.