Rokottamaton Kyrie Irving sivuun Netsin joukkueesta, Beal ja Wiggins myös empivät

Rokottamaton Kyrie Irving sivuun Netsin joukkueesta, Beal ja Wiggins myös empivät
Kyrie Irving ei ole ottanut koronarokotetta, ja Brooklyn Nets laittoi miehen sivuun. Muun muassa Beal ja Wiggins vielä empivät. NHL:ssä NBA:ta suurempi rokotuskattavuus.
Pohjois-Amerikan ammattilaissarjoissa on pelaajia, jotka eivät halua ottaa koronarokotetta. Tästä seuraa ongelmia.

Tunnetuin tähti, joka ei ole suostunut ottamaan koronarokotetta, on NBA-joukkue Brooklyn Netsin takamies Kyrie Irving. Tämän seurauksena Nets on hyllyttänyt Irvingin joukkueesta. Ongelma on se, että New Yorkin säädösten mukaan pelaaja ei voi olla mukana joukkueen harjoituksissa tai otteluissa ennen kuin edes ensimmäinen rokote on otettuna.

Irving näillä näkymin missaisi kotipaikkakunnan treenien lisäksi 41 kotiottelua sekä kaksi peliä Knicksiä vastaan Madison Square Gardenissa. Seura katsoi paremmaksi laittaa Irvingin kokonaan syrjään.

Irving "doing what's best for me"


Irving ei ole pystynyt kunnolla perustelemaan kantaansa. Hän on sanonut, että hän ei ole rokotteiden vastustaja eikä niiden puolustaja.
”Tässä on vain kyse siitä, että olen uskollinen sille minkä ajattelen olevan minulle hyvää. Tiedän valintani seuraukset”, Irving sanoi.”Kyrie on tehnyt henkilökohtaisen valinnan ja me kunnioitamme hänen oikeuttaan tehdä valinta”, Brooklyn Netsin GM Sean Marks sanoi.

Jos kausi jää Irvingiltä pelaamatta, hän menettää 17 miljoonaa taalaa, eli puolet yhden kauden palkastaan.

Irving ei muutenkaan ole aivan yksiselitteinen kaveri. Hän oli vielä jokunen vuosi sitten innokas maapallo ei ole pallo, vaan littana -teorian kannattaja.Andrew Wiggins vetosi uskontoon


Golden State Warriorsien laituri Andrew Wiggins kieltäytyi pitkään rokotteesta, mutta sittemmin hänkin kävi piikillä. Wiggins yritti saada NBA:lta vapautuksen rokotuksesta uskonnollisiin syihin vedoten. Lopulta hän sanoi tunteneensa, että oli pakotettu ottamaan piikin.
”Se oli vaikea päätös. Toivottavasti kaikki menee ok pitkäsäs juoksussa ja olen vielä kymmenen vuoden päästä terve”, Wiggins sanoi.

Washington Wizardsin kolminkertainen All Star -pelaaja Bradley Beal on myös rokotusten vastustaja. Hän ei ole ottanut piikkiä, koska: ”Rokotettunakin voi saada koronan ja tartuttaa sitä eteenpäin, joten …”, Beal sanoi. Tätä lausuntoa seuraavana päivänä Beal kuitenkin sanoi vielä harkitsevansa rokotuksen ottamista.

Myös Denver Nuggetsin Michael Porter jr sekä Orlando Magicin Jonathan Isaac ovat jättäneet rokotuksen ottamatta. Edellä mainittu kaksikko sekä Beal ovat jo saaneet koronatartunnan. Isaac sanoi, että hän ei ole rokotusvastainen ja vetosi luontaiseen vastustuskykyynsä.

Vain neljä NHL-pelaajaa rokottamatta


NHL-kauden alla liigan komissaari Gary Bettman ilmoitti, että neljä pelaajaa on vielä rokottamatta. NHL:n rokotusprosentti on siis hilkun vaille sata. Uutisissa ei olla erikseen mainittu, ketkä neljä rokottamatonta pelaajaa ovat.
Vaikka rokotuskattavuus on hyvä, niin edelleen korona kiusaa lätkänpelaajia. Kauden alla Seattle Krakenin McCann, Oleksiak, Donskoi sekä Jarnkrok laitettiin liigan koronaprokollan mukaisiin toimenpiteisiin. Samaten Coloradon MacKinnon joutui koronakaranteeniin. McCann, Oleksiak ja Donskoi pääsivät nopeasti pois karanteenista, he olivat jo mukana Krakenin kauden avauksessa.Veikkausbonukset tulee seuraamaan NBA-kautta tarkasti. Varsinkin Lauri Markkasen pelaaminen on suurennuslasin alla.

NBA-vedonlyönnin vihjeet ja taustatiedot löytyvät myös Veikkausbonus.comista.