Kenestä Newcastlen uusi manageri?

Kenestä Newcastlen uusi manageri?
Kuva: GettyImages

Steve Bruce jätti Newcastlen, niin kuin odotettiinkin. Saudien rahoilla rakennetaan nyt menestyvää joukkuetta, ja tähän palkataan uusi ja dynaaminen manageri.
Newcastle antoi odotetusti managerilleen Steve Brucelle lähtöpassit. Uutisten mukaan Brucen lähtö oli osapuolien yhteinen päätös, mutta olisi tämä liike tehty ilman Brucen suostumustakin.

Viime viikolla Saudi-Arabian hallitsijoihin kytköksissä oleva ryhmä osti Newcastlen 305 miljoonan punnan kaupassa. Tämä tarkoittaa sitä, että ensi kauden Newcastle on täysin eri seura ja joukkue kuin nykyinen. Steve Bruce sai olla Newcastlen managerina vielä niin kauan, että hänelle tuli 1000 Valioliiga-matsia täyteen.

Steve Brucea ei kannata surkutella. Hän saa kahdeksan miljoonan punnan erokorvauksen. Viimeisissä haastatteluissa 60-vuotias Bruce on ilmoittanut siirtyvänsä eläkkeelle.

Kenestä sitten uusi manageri Newcastlelle? Väliaikaisesti hommaa hoitaa Brucen kakkosmiehenä valmentanut Graeme Jones. Piakkoin palkattava manageri on se, joka alkaa rakentaa ensi kauden joukkuetta. Tällä hetkellä vetomarkkinoiden suurin suosikki Newcastlen seuraavaksi manageriksi on portugalilainen Paolo Fonseca.

48-vuotias Fonseca on entinen Shakhar Donetskin ja AS Roman päävalmentaja. Tällä hetkellä Fonseca on ilman työtä. Hän oli lähellä olla Tottenhamin uusi manageri viime kesän neuvotteluissa.

Fonseca on viihdytävän ja hyökkäävän jalkapallon kannattaja. Newcastlen vähemmistöomistaja Amanda Staveley on ilmeisesti Fonsecan kannalla.
Vetopuolella Betfair antaa Fonsecan pestille kertoimeksi 1.44. Betfairin listalla kakkossuosikki on Lucien Favre kertoimella 6.00.

Sveitsiläinen Favre on viimeksi valmentanut Dortmundia, josta hän sai potkut joulukuussa 2020. Favrekin pitää jalkapallosta, jossa lähdetään hyökkäys edellä. 63-vuotiaalla Favrella on mittava kokemus Sveitsin liigasta ja Bundesliigasta.Martinez Belgiasta Newcastleen?


Belgian maajoukkueen päävalmentaja Roberto Martinez sekä ilman työtä oleva, entinen Bournemouthin manageri Eddie Howe saavat Betfairilla kertoimen 8.50. Howe on listalla, koska näin kesken kautta vapaana olevia päävalmentajia ei ole niin paljon. Martinez taas on varmaan piakkoin haluttu manageri seuramarkkinoilla.

Belgian maajoukkueen kanssa Martinez on tehnyt erinomaista työtä. Hän on saanut nostettua joukkueen FIFA:n rankingin ykköseksi, mutta nyt tuntuu siltä, että Martinezin ja Belgian yhteistyö on saavuttanut jo huippunsa.Suurin piirtein jokaisen hieman paremman managerin nimi on yhdistetty Newcastleen, pois lukien terävin huippu Klopp, Guardiola, Tuchel ja muut.

Chelsean pois potkima Frank Lampard on listalla Betfairin kertoimella 15.00. Nyt Glasgow Rangersissa manageroiva entinen Liverpoolin pelaajalegenda Steven Gerrard on varmasti joku päivä Englannin Valioliigan manageri, mutta onko se nyt vielä Newcastlessa? Gerrardin kerroin Betfairilla on 17.00.

Jose Mourinho saa Betfairilla kertoimeksi 34.00. Sky Italy kysyi Mourinholta tämän halukkuudesta lähteä Newcastleen.

”Ei. Ehdottomasti ei. Olen tehnyt AS Roman kanssa kolmen vuoden sopimuksen eikä mikään saa minua jättämään näitä kavereita”, Mourinho sanoi, ja sitä on nyt syytä uskoa.Entäs sitten vaativa Conte?


Antonio Conte on varmasti ykkösketjun manageri, ja hän on tällä hetkellä ilman työtä. Conten kerroin Newcastle-pestille on Betfairilla 41.00. Conte vaatii pelaajiltaan täydellistä omistautumista sekä seuralta kaikki tarvittavat resurssit joukkueen rakentamiseen. Newcastlella ainakin oli fyrkkaa ja halua käyttää sitä menestyvän joukkueen rakentamiseen. Conten kerroin tuntuu kovalta, kun palaset voisivat olla kohdallaan. Hankala vain nähdä Lontoossa ja Milanossa menestystä vuolleen Conten hommissa Pohjois-Englannin ankeassa Newcastlessa. Uutiset vielä kertovat, että Conte ei ole kiinnostunut ollenkaan Newcastlen hommasta. Hän odottaa OG:n potkuja Manchester Unitedista.Totta kai myös Arsene Wengerin nimi on noussut mukaan listalle. Betfair tarjoaa Wengerin kertoimeksi 67.00. Saksan maajoukkueen entinen päävalmentaja Joachim Löw saa saman kertoimen. Wenger on varmasti jo menneen maailman miehiä. Ei kukaan voi kuvitella, että hänet palkattaisiin rakentamaan tulevaisuuden joukkuetta.

Joachim Löw on varmasti lähitulevaisuudessa seurajoukkueen manageri, mutta vaikea se olisi kuvitella häntä saudien rahoittaman Newcastlen hommiin.

Newcastlen managerijahtiin tuo oman mausteensa se, että nykyinen Newcastle on vankka ehdokas putoamaan Championshipiin. Tammikuun siirtoikkunassa seura varmasti pyrkii hankkimaan vahvistuksia, jotka pitäisivät joukkueen Valioliigassa, mutta ei hätäratkaisu välttämättä onnistu. Ehkä PSG:n Mauro Icardi on kohta Newcastlen mies?

Kahdeksan pelikierroksen jälkeen Newcastle on Valioliigassa kolmella pisteellä toiseksi viimeinen. Voi olla hankala houkutella kesällä tähtipelaajia joukkueeseen, jos tarjolla on ison palkkapussin lisäksi vain Championship-futista ja FA Cupin otteluita.