Manchester Unitedin uusi manageri, ehdokkaat esittelyssä

Manchester Unitedin uusi manageri, ehdokkaat esittelyssä
Kuva: GettyImages

Ole Gunnar Solskjaer saa jatkaa Manchester Unitedin managerina, ainakin vielä Tottenham-otteluun saakka. Jos OG saa potkut, niin kenet Man Unitedin johtoporras seuraavaksi palkkaa?

Pelaa ennen kuin on myöhäistä


Ole Gunnar Solskaer jatkaa Manchester Unitedin managerina… ainakin vielä muutaman päivän.
Solskjaerin tilanne näyttää hankalalta viime viikonlopun Liverpool-matsin nöyryytyksen jälkeen. Alkuviikosta uutisissa on kerrottu, että Manchester Unitedin pelaajat kyllä pitävät Solskjaerista ihmisenä, mutta hänen pelitaktiikkansa ja pelaajavalinnat saavat joukkueen hämilleen ja tyytymättömäksi.Unitedin johtokunta on johdonmukaisesti ollut managerinsa takana, ja vaikka tuki edelleen on olemassa, niin huhut kertovat, että paljon ei OG:llä ole aikaa kääntää kurssia. Ja hommaa olisi paljon. United on nyt selvästi palasina. Solskaer ei ole koskaan ollut managerina näin tiukassa paikassa, joten olisihan se ihme, että aikaisemmin Moldessa ja pienen tovin Cardiffissa manageroinut mies osaisi tehdä ihmeen, johon ei pystynyt edes Jose ”The Special One” Mourinho.
Jos United kyykkää taas ensi viikonloppuna Tottenhamin vieraana, niin eiköhän se ole Ole Gunnarin osalta siinä.
Mutta kuka sitten olisi Manchester Unitedin seuraava ykkösmies?

Onko Conte jo pakannut laukut?


Vetomarkkinoiden mukaan selvästi suurin suosikki seuraavaksi Unitedin manageriksi on italialainen Antonio Conte. Tästä on ollut huhuja jo pitkään ennen viime viikonlopun Valioliiga-kierrosta. Conten nimi nousi esiin, kun Newcastlen tiedettiin hakevan uutta manageria Steve Brucen tilalle. Uutisen nopeasti kertoivat kuitenkin, että Conte ei tähän lähde, vaan hän odottaa tilanteen kehittymistä Old Traffordilla.

Conten ja Unitedin kerrotaan jo pitäneen alustavia neuvotteluja managerin pestistä. Tämä kävisi hyvin järkeen. Conte on tällä hetkellä työtä vailla, ja hänen meriittinsä ovat kiistattomat. Chelsean managerina Conte voitti Valioliigan mestaruuden heti ensimmäisellä kaudellaan. Italiassa Conte voitti viime keväänä toisella kaudellaan Inter Milanin kanssa Serie A:n.

Conte on ehdottomasti ykkösluokan manageri, mutta mikään helppo mies hän ei hommaan ole. Conte on vaativa kaikkia osapuolia kohtaan. Aikaisempien seurojen kanssa sukset ovat usein menneet ristiin, kun saatavilla ei ole ollut tarpeeksi varoja pelaajahankintoihin. Tämä ei olisi ongelma Unitedin kanssa.
Unitedissa Contella voisi olla ongelmia pelaajien kanssa. Kuinka saada samaan pukuhuoneeseen mahtumaan kaiken vaativa Conte ja vaikka Cristiano Ronaldon jättikokoinen ego?
Zidanea ei taida kiinnostaa?


Zinedine Zidane on noussut Unitedin seuraava manageri -listalla. Zidanekin on ilman työtä, ja ehdottomasti ykkösketjun manageri. Zidane ei ole manageroinut missään muualla kuin Real Madridissa, ja niiltä vuosilta hänellä on saavutuksina kaksi La Ligan mestaruutta ja kolme Mestarien liigan mestaruutta.
Zidanen pestiä vastaan puhuu se, että ainakin ESPN:n mukaan hän olisi jo ilmoittanut, että ei kiinnosta. Zidane kyllä pärjäisi mainiosti pelaajien kanssa. Ronaldon kanssa hänellä on yhteinen ja komea historia Real Madridista.Jos United päättäisi haluta englantilaisen managerin, niin ykkösehdokas tähän olisi nyt Leicesteriä manageroiva Brendan Rodgers. Rodgers melkein voitti Liverpoolin kanssa Valioliigan keväällä 2014, mutta Steven Gerrardin liukastuminen ratkaisevassa matsissa Chelseaa vastaan tuhosi tämän kamppailun.
Liverpoolin vuosien jälkeen Rodgers lähti Skotlantiin voittamaan Celticin kanssa useammankin pokaalin. Tämän jälkeen Rodgers palasi Englannin Valioliigaan, jossa hän nosti Leicesterin takaisin liigan kärkiryhmien joukkoon. Loistava saavutus vähillä resursseilla. Unitedissa ei olisi resursseista, mihin Rodgers niillä varoilla pystyisikään?
Rodgers on yhdistetty myös Newcastleen, mutta ehkä hän ei halua lähteä Leicesteristä, jossa hän on ilmeisen tyytyväinen?Pochettino, ten Hag tai Blanc?


PSG:n nykyinen päävalmentaja, argentiinalainen Mauricio Pochettino on yksi vaihtoehto listalla. Tottenham oli vuosikausia alisuorittava ja keskinkertainen Valioliigan joukkue, kunnes Pochettino yhdessä Harry Kanen ja Dele Allin kanssa nosti joukkueen liigan kärkeen. Pochettinolle on miinuksena se, että hän ei ole koskaan voittanut mitään, ei edes FA Cupia. Menesytksen vuoden Valioliigassa eivät tuoneet mestaruuksia, vaikka lähellä oli. Mestareiden liigan finaali Liverpoolia vastaankin päättyi tappioon.Ajaxin päävalmentaja Erik ten Hag on mies, joka odottaa päätymistä suurempiin ympyröihin. Ten Hag on viilannut Ajaxista todellisen koneen. Hän tuli hommiin joulukuussa 2017, ja sen jälkeen Ajax on voittanut Hollannin mestaruuden kahdesti. Lokakuussa 2021 Ajax on pelannut Hollannin pääsarjassa kymmenen ottelua ja maaliero on huima 37-2.

Ole Gunnar Solskjaer sai United-homman ainoastaan siitä syystä, että hän on seuran menestysvuosien pelaaja. Miten olisi sitten Laurent Blanc? Blanc oli Unitedin toppari kahden kauden ajan vuosituhannen alussa, ja 2003 hän voitti Valioliigan. Tämän jälkeen Blanc on manageroinut muun muassa Ranskan maajoukkuetta sekä PSG:tä, joten kokemusta olisi enemmän kuin OG:llä.