Tilastoennuste: Tämä seura voittaa Mestarien liigan!

Tilastoennuste: Tämä seura voittaa Mestarien liigan!
Ja Mestarien liigan voittaja kaudella 2021/22 on... (Kuva: Getty Images)
Jalkapallon Mestarien liigassa on nyt ylitetty lohkovaiheen puoliväli ja muutamat seurat ovat jo varmistaneet pudotuspelipaikkansa, kun taas osalla joukkueista tie tyssää 100% varmasti alkulohkoon, vaikka vielä kaksi ottelukierrosta on pelaamatta. Varmoja jatkossa olevevia joukkueita ovat tässä vaiheessa kaikki pelit voittaneet Bayern München, Liverpool, Juventus ja Ajax, kun taas muun muassa Malmö FF ja RB Leipzig ovat menettäneet jo teoreettisetkin mahdollisuudet jatkopeleihin.

Matkaako mestaruus Saksaan vai sittenkin Englantiin?


Kuten vanha sanonta kuuluu, väki vähenee ja pidot paranevat. Mitkä joukkueet sitten selviävät pudotuspeleihin ja millä joukkueilla on suurimmat saumat Mestarien liigan voittoon kaudella 2021/22? Nettisivusto fivethirtyeight.com on tehnyt vuodesta 2017 alkaen tilastointia ja voittajaennusteita puhtaasti saatavilla olevan datan perusteella. Nyt tilastonikkarit ovat lyöneet pöytään ennusteen tämän kauden UCL:n lopullisen marssijärjestyksen osalta ja voittajasuosikki on… rumpujen pärinää…. Bayern München! Saksalaisten voiton todennäköisyys on sivuston ennusteen mukaan niinkin suuri kuin 25%.

Vedonlyöntikertoimissa ja ennusteissa eroavaisuksia!


Vedonlyöntikertoimien valossa München on kuitenkin vielä kakkossuosikki Manchester Cityn perässä, joten olisiko tässä paikka iskeä betsit sisään? Huomion arvoista on myös se miten loistavaa kautta pelaava Ajax on nostettu potentiaaliseksi menestyjäksi ennustuksessa, kun taas vedonlyöntisivut pitävät nimivahvaa PSG:tä isompana suosikkina. Alla lueteltuna 16 todennäköisintä alkulohkosta jatkoon menevää joukkuetta, prosentit finaalipaikalla/voitolle sekä vedonlyöntikertoimet.

*Pääset lyömään vetoa kohteesta klikkaamalla "kerroin" riviä