Kommentti: John Scott - NHL:n painajainen

Julkaistu: 31.01.2016 21:17


Kommentti: John Scott - NHL:n painajainen
John Scottin osallistuminen All Star -tapahtumaan ei ole ollut kaikkien mieleen. Tässä tekstissä pyritään nostamaan mediassa ja kulisseissa esiintyneet asenteet kepin nokkaan.
John Scottin osallistuminen All Star- peliin on nostanut monelle ajatuksen, että hän ei kuulu kyseiseen tapahtumaan. Miksi ei? Yleinen ajatus on, että: "Hän on tappelija ja joukkueensa huonoimpien joukossa missä sitten pelaakin". All Star -tapahtuma taas on pyhitetty isoimmille tähdille, eikä nelosketjun nyrkkisankarille." Tämän kaltaiset lauseet ovat olleet esillä monissa medioissa ja keskustelua on muutenkin riittänyt. En usko mitenkään, että kukaan näistä kielteisistä puhujista oikeasti tietää kuka John Scott on. Se on harmi ja vielä isompi harmi on se, että NHL on tehnyt kaikkensa, jotta hän ei olisi All Star -tapahtuman osallistujien joukossa. Treidi joka tehtiin Montrealin ja Scottin silloisen seuran Arizonan kesken oli täyttä silmänlumetta. Scott oli juuri äänestetty tapahtumaan yleisöäänestyksen perusteella, joka "yllättäen" muuttuu ensi kaudeksi niin, että Scottin kaltaisia pelaajia tuskin nähdään tapahtumassa. Scott läpäisi seulan heittämällä ja tämä treidi oli viimeinen mahdollisuus, jotta Scott saataisiin pihalle.

NHL:n komissaari Gary Bettmanin ulostulossa kyseisen kaupan jälkeen meni niin kauan, että tyhmäkin tajuaa sen olevan yhtä suurta valhetta. Kuten Scott itse asian ilmaisee The Players' Tribune -sivustolla olevassa artikkelissaan, niin tuollaisen kaupan tekeminen on yleisesti katsottuna täysin järjenvastaista ja ajoitus niin "sopiva", ettei se ole millään tavalla sattuma. Tähdistöottelua yritettiin suojella kaikilla tavoin siltä, ettei Scott "häpäise" liigaa. NHL astui tällä teolla suoraan miinaan, jota edes auttoivat Canadiensin GM Marc Bergevin ja Coyotesin GM Don Maloney. Eikä ole toki ensimmäinen kerta kun NHL:ssä järjestellään asioita, jotta liigan kuva ei kärsisi. Näitä olisi listaksi asti, mutta tuoreimpina esimerkkeinä aivotärähdyksien ja pelaajien turvallisuuden laiminlyöntiin liittyviä juttuja on oikeudessa asti jo. Mainittakoon tähän perään, että Bettman jatkaa virassaan uuden jatkosopimuksen ansiosta vuoteen 2022. Tai sitten ei.

NHL:ssä ei ole Scottin kaltaisia pelaajia kuin korkeintaan kourallinen, mutta he ovat kaukana pelaajista, jotka vielä ennen 2000-luvun ensimmäistä työsulkua pelasivat. Näiden hormonikimppujen läsnäololla ei ollut jääkiekon kanssa mitään tekemistä, niin kuin ei ollut pelilläkään, jota tuohon aikaan pelattiin. Pointti on siinä, että vaikka John Scott olisi kuinka iso, kömpelö ja kädetön, niin NHL-pelaaja hän on silti. Pitää asiasta tai ei. Niin kutsutun Enforcer-pelaajan täytyy nykyään osata pelata ja ennen kaikkea olla mahdollisimman paljon samalla viivalla luistelun ja pelinluvun suhteen. Näillä mittareilla Scott saattaa olla huonoimmasta päästä, mutta on täysin idioottimaista ajatella hänen olevan alinta saastaa, joka ei kuulu esimerkiksi All Star- tapahtumaan. Tämä tosin tuntuu vahvasti olevan liigan mielipide asiasta.

Voidaan myös puhua siitä, että mihin suuntaan All Star- tapahtuma on kehittynyt. Nykyinen 3vs3- turnaus tulee olemaan mielenkiintoinen ja John Scottin pelaaminen tapahtumassa on täysin oikein, eikä häpäise millään mittarilla. Päinvastoin! Onneksi sääntöjen vaihtaminen ei ollut mahdollista, joten liigan johto saa niellä kalkkia tuplana. Jutun alla olevasta videosta voi päätellä, mitä mieltä pelaajat ja fanit ovat Scotin osallistumisesta. Aika vastenmielistä. Vai mitä?

Kirjoittaja: Maksyuk13