Kysymyksiä ja vastauksia NHL-otteluista Tampereella - Katso kaikki tarpeellinen huipputapahtumasta!

Kysymyksiä ja vastauksia NHL-otteluista Tampereella - Katso kaikki tarpeellinen huipputapahtumasta!
NHL rantautuu Suomeen viikonloppuna, kun Tampereen Nokia Arenassa iskevät perjantaina ja lauantaina yhteen Colorado Avalanche ja Columbus Blue Jackets! Me listasimme usein kysyttyjä kysymyksiä huippumatseista! (Kuva: Facebook: Event by Live Nation Finland and Nokia Arena)
Päivitys 5.11.2022 - Avausmatsi ei jättänyt ketään kylmäksi! Perjantain ensimmäinen osa Suomen Global Seriesistä ei taatusti jättänyt ketään Nokia Arenaan vaivautunutta kiekkofania kylmäksi. Hieman tahmean alun jälkeen nähtiin huima lätkämatsi, joka päättyi lopulta Colorado Avalanchen voittoon lukemin 6-3.

Sinivalkoisin silmälasein katseltuna Mikko Rantasen hattutemppu ja Patrik Laineen maali ja syöttö olivat ne kohokohdat, mutta kyllähän koko kiekkonäytös oli kaiken hehkutuksen arvoinen. Ja mikä parasta, tänään mennään taas! Katso parhaat kertoimet lauantain matsiin alta ja hyppää mukaan änärihuumaan.Suomessa nähdään pitkän tauon jälkeen jälleen maailman parasta lätkää, kun tarunhohtoinen NHL tekee paluun härmään. Sarjan hallitseva mestari Colorado Avalanche ja Columbus Blue Jackets iskevät yhteen peräkkäisinä päivinä 4.-5.11.2022.

Nimellä 2022 NHL Global Series kulkeva tapahtuma tarjoaa myös mukavasti suomalaisväriä täpötäydelle Nokia Arenalle. Me listasimme usein esitettyjä kysymyksiä vastauksineen viikonlopun huipputapahtumasta.


1. Ovatko ottelut virallisia runkosarjapelejä?


Kyllä vain. NHL Global Seriesin ottelut ovat aivan normaaleja runkosarjaotteluita, eli panoksena on kunnian lisäksi myös arvokkaita pisteitä. Kerta on ensimmäinen, kun Tampereella pelataan virallisia NHL-otteluita.

2. Koska NHL nähdään seuraavan kerran Suomessa?


NHL-standardit täyttävä Nokia Arena on jo näyttänyt toimivuutensa isojen kiekkotapahtumien kotina. Ei olisi siten suurikaan yllätys, mikäli NHL nähtäisiin myös ensi kaudella Suomessa.

Päätöksiä tulevien vuosien Global Seriesin osalta ei vielä ole tehty, mutta Suomi ja Tampere on varmasti tuolla listalla korkealla. Vaikkapa Aleksander Barkovin kipparoima Florida Panthers olisi luontainen joukkue esiintymään "Mansessa".

3. Miksi Tampere valittiin otteluiden näyttämöksi?


Suurin syy on uusi Nokia Arena. Entisen Hartwall Arenan eli nykyisen Helsinki-hallin venäläisomistus teki Venäjän sotatoimien myötä Tampereen uudesta areenasta ainoan mahdollisen NHL-standardit täyttävän hallin Suomessa.

Edellisen kerran NHL nähtiin Suomessa vuonna 2018, kun Florida Panthers ja Winnipeg Jets pelasivat silloisessa Hartwall Arenassa täysille katsomoille.

4. Miksi juuri Colorado ja Columbus?


NHL:n perimmäinen tarkoitus on Global Seriesin kautta markkinoida sarjaa maailmanlaajuisesti. Joukkueiksi valikoituu tällöin luonnollisesti kyseisen maan katsojia kiinnostavia seuroja. Colorado ja Columbus täyttävät nämä kriteerit selkeästi.

Hallitsevan mestarin Coloradon riveissä pelaavat suomalaisista Mikko Rantanen ja Artturi Lehkonen. Tampereen suuri poika Patrik Laine puolestaan hyökkää Columbuksen nutussa. Ja Blue Jacketsista löytyy toki myös legendaarinen kiekkovaikuttaja GM Jarmo Kekäläinen.

Kysymyksiä ja vastauksia NHL-otteluista Tampereella - Katso kaikki tarpeellinen huipputapahtumasta!
(Kuva: UPI / Alamy Stock Photo)

5. Nähdäänkö otteluissa venäläisiä pelaajia?


Venäläispelaajat pelaavat tällä kaudella NHL:ssä normaaliin tapaan, joten heitä nähdään myös Tampereella. Coloradon rosterissa itänaapuria edustavat Valeri Nichushkin ja Mikhail Maltsev. Columbuksessa venäläispelaajia on kolme, Daniil Tarasov, Vladislav Gavrikov sekä Yegor Chinakhov.

6. Nähdäänkö Kekäläinen Suomessa seuraamassa matseja?


Kyllä nähdään! Toisenlaisiakin tietoja asiasta liikkui, mutta kyllähän "Keklu" joukkueen mukana entisille kotinurkilleen matkasi. Molempia tamperelaisseuroja Liigassa edustanut Kekäläinen sai arvoistaan huomiota myös entisiltä työnantajiltaan sosiaalisessa mediassa.


7. Näkyvätkö ottelut TV:ssä?


Jos paikan päälle ei pääse voi molemmat matsit katsoa myös tv:stä Viasatin kanavilta ja suoratoistopalvelu Viaplaysta sekä myös Ylen kanavilta. Viasatin puolella studio-osuus alkaa molempina päivinä kello 19:00 ja ottelut tuntia myöhemmin eli kiekko putoaa jäähän noin kello 20:00 sekä perjantaina että lauantaina.

Yle puolestaan näyttää Tampereen molemmat NHL-ottelut suorana TV2:ssa, Yle Areenassa ja Yle-sovelluksessa. Suorat lähetykset starttaavat sekä perjantaina että lauantaina kello 19.45.

8. Mistä voi ostaa lippuja tapahtumaan?


Virallisena lipunmyyntikanavana näille matseille toimi Lippupiste. Ottelut myytiin kuitenkin loppuun nopeasti jo keväällä, kun liput tulivat myyntiin. Virallisista kanavista pilettejä ei siis enää ole saatavilla.