NHL-kauden jatkumiselle vihreää valoa

NHL-kauden jatkumiselle vihreää valoa
NHL-kauden jatkamiselle on näytetty vihreää valoa rapakon takana. Kausi jatkuu 24 joukkueen pudotuspeleillä. Otteluparit ovat jo selvillä. Sen sijaan pelipäiviä ja pelipaikkakuntia ei ole lyöty vielä lukkoon.
NHL-kausi näyttäisi jatkuvan koronatauon jälkeen, mikäli NHL-komissaari Gary Bettmanin puheisiin on uskominen. Tiistain ja keskiviikon välisenä yönä Suomen aikaa lyötiin lukkoon ainakin peliformaatti, mitään päiviä ja pelipaikkakuntia ei sen sijaan lukittu. Ne päätetään vasta myöhemmin, jos nyt alustavasti sovittu aihio toteutuu.

Maaliskuussa koronapandemian takia keskeytetty kausi jatkuisi suoraan pudotuspeleillä, joihin ottaisi osaa poikkeuksellisesti 24 joukkuetta. Ensimmäisellä kierroksella jatkopaikoista taistelisi 16 joukkuetta eli konferensseissaan sijoilla 5-12 olleet joukkueet kauden keskeydyttyä. Molempien konferenssien neljä parasta etenisi suoraan toiselle kierrokselle. Avauskierros pelattaisiin paras viidestä pelijärjestelmällä, siitä eteenpäin tutulla paras seitsemästä formaatilla.

Idästä suoraan toiselle kierrokselle selviytyvät Boston Bruins, Tampa Bay Lightning, Washington Capitals ja Philadelphia Flyers. Lännestä puolestaan suora jatkopaikka on varma St. Louis Bluesilla, Colorado Avalanchella, Vegas Golden Knightsilla ja Dallas Starsilla.

Idän otteluparit 5-12 sijojen kesken:
Pittsburgh Penguins (5) - Montreal Canadiens (12)
Carolina Hurricanes (6) - NY Rangers (11)
NY Islanders (7) - Florida Panthers (10)
Toronto Maple Leafs (8) - Columbus Blue Jackets (9)
Lännen otteluparit (5-12):
Edmonton Oilers (5) - Chicago Blackhawks (12)
Nashville Predators (6) - Arizona Coyotes (11)
Vancouver Canucks (7) - Minnesota Wild (10)
Calgary Flames (8) - Winnipeg Jets (9)
Konferenssien kärkinelikon joukkueet pelaavat keskenään lisäksi yksinkertaisen sarjan, minkä perusteella määräytyy näiden joukkueiden sijoitus pudotuspeliformaatissa.

Pudotuspelit pelataan kahdella paikkakunnalla, mutta noita ei ole vielä lyöty lukkoon. Vaihtoehtoina ovat kymmenestä kaupungista Chicago, Columbus, Dallas, Edmonton, Las Vegas, Los Angeles, Pittsburgh, Minneapolis/St. Paul, Toronto ja Vancouver. Ottelut pelataan tyhjille katsomoille, joten varsinaista kotietua eivät noista kaupungeista mukana olevat joukkueet tule saamaan.Klikkaa täältä saadaksesi lisätietoa NHL-livestream-lähetyksistä!

Vahvojen pudotuspelijoukkueiden, idän puolelta kärkinelikosta Bostonin ja sen ulkopuolelta korkeintaan Pittsburghin sekä Carolinan ja Columbuksen kertoimet nostetaan peli-ideoiksi. Lännen kärkinelikosta kannua puolustava St.Louis ja Dallas sekä nelikon ulkopuolelta korkeintaan Nashville, jos Juuse Saros on iskussa ja sen tavallisesti vahva puolustuspelaaminen on kuosissa tulevat kyseeseen vakavia vetoja tehtäessä.