Mock Draft - NHL Draft 2016

Mock Draft - NHL Draft 2016
24.6.2016 päästään nauttimaan ehkä kaikkien aikojen NHL Draftista. Kolme suomalaista on näillä näkymin top 10:ssä. Arvioimme Draftin kärkikympin ja mietimme mitä varaustilaukseen voi lyödä vetoa.

Veikkausbonukset.com NHL Mock Draft 2016


1. Toronto Maple Leafs

Auston Matthews ZSC Lions | 40 ottelua, 24+25=49 +17

Auston Matthews menee varmasti Torontoon. Joukkue tarvitsee selkeän ykkössentterin ja Mike Babcockilla on varauksessa varmasti sanottavansa. Vaikka Patrik Laine olisi myös sopiva palanen Toronton kokoonpanoon, on ykkössentterin pula huutava.

Matthews onnistui myös maajoukkueissa lähes täydellisesti. Niin U20, kuin miesten joukkueessakin. Hän on NHL-valmis pelaaja ja hänestä on jo ensi kaudella apua Torontolle. Lähtöä Sveitsiin viime kaudelle voidaan pitää hyvänä ratkaisuna. Matthewsilla on jo nyt yksi kausi miesten sarjoissa alla.

2. Winnipeg Jets

Patrik Laine Tappara | 64 ottelua, 27+21=48 +7

Laineen uran kannalta on hyvä, että hän päätyy Winnipegiin. Winnipeg omaa ehkä NHL:n kovimman prospect poolin ja on seuraavan viiden vuoden kuluessa jopa Stanley Cup-finalisti. Patrik Laine voitti viime kaudella miesten maailmanmestaruutta lukuunottamatta kaiken. Hän rikkoi suuren kasan ennätyksiä ja loisti mediataidoillaan. Laine on todella harvinainen suomalainen pelaaja, jolla on potentiaalia olla aikuisena yksi maailman parhaista pelaajista.

Tällä hetkellä Laineen peli on jo tarpeeksi monipuolista NHL-jäille, vaikka luistelun ja puolustuspelaamisen kanssa on vielä töitä edessä. Winnipegin rakennus on kovassa vauhdissa ja Laine mahtunee jo ensi kaudella Winnipegin pelaavaan kokoonpanoon. Ainoastaan kesän harjoitteet näyttävät onko tämä mahdollista.

3. Columbus Blue Jackets

Jesse Puljujärvi Kärpät | 60 ottelua, 17+20=37 +2

Huhujen mukaan Jarmo Kekäläinen olisi kauppaamassa kolmosvarausta, sekä Scott Hartnellia pois, mutta tätä on todella vaikea uskoa. Vaikka Keku pääsisi eroon Hartnellista, ei oikein millään NHL-joukkueella ole tarjolla fiksua kauppatavaraa joka mahtuisi joukkueen budjettiin. Nimittäin Seth Jones on ilman sopimusta ja hän tulee täyttämään palkkatilaa noin neljän miljoonan edestä. Tämä tarkoittaisi että CBJ:lle jää tilaa noin seitsemän miljoonaa dollaria.

Vielä alkukaudesta Puljujärvi oli Draft-listoilla Laineen edellä, mutta jäi tamperelaisesta jälkeen kauden kuluessa. Puljujärvi voitti U18- ja U20-kultaa maajoukkueessa. Hän olisi ehkä mahtunut miestenkin joukkeeseen ilman leikkausta. Isolla laiturilla riittää vauhtia ja pelisilmää pelata ensi kaudella jo NHL:ssä. Kekäläisen tuntien kuitenkin ihmeitä saisi tapahtua, että ykköskierroksen varaus saataisi askiin jo ensi kaudelle.

4. Edmonton Oilers

Olli Juolevi London Knights | 75 ottelua, 12+44=56 +53

Edmontonin GM:n Peter Chiarellin on aika tajuta, että Edmontonin puolustus on jätettä ja Olli Juolevi on täydellinen palanen Edmontonin heikkoon puolustuskalustoon. Joukkue varasi viime kaudella neljännen kierroksen jälkeen neljä puolustajaa. Yksikään näistä pelaajista ei pelannut edes AHL:ssa.

Juolevin peliäly ja kiekollinen pelaaminen on ikäluokkansa ehdotonta kärkeä. Helsinkiläinen pystyy avaamaan paineen alta nopeasti peliä ja tämä auttaa Edmontonin jopa nimekästä hyökkäystä. Edmonton onnistui takomaan yli 200 maalia viime kaudella, mutta omissa soi 42 kertaa enemmän. Juolevin plusmiinus-tilasto on kaunista luettavaa viime kaudelta. Vaikka U20-joukkueessa Juolevi ei ollut parhaimmillaan, nousi hän tärkeissä peleissä omalle tasolleen.

Juolevin TOP 7-varaukselle on todella loistavaa kerrointa tarjolla Coolbetillä. Juolevi ei tässä Draftissa jää ikinä seitsemän ulkopuolelle, joten nappaamme Coolbetilta seuraavat:

Will Olli Juolevi Be Drafted in Top 7 -- YES @1.85
Will Olli Juolevi Be First Drafted Defenseman -- YES @1.85

Mock Draft - NHL Draft 2016
Klikkaa itsesi Coolbetin esittelyyn.


Lisäksi nappaamme Nordicbetiltä Juolevin aikaisten kierroksen varauksena täsmäkertoimilla!

Who will be drafted 4th in the NHL 2016 draft? -- Olli Juolevi @10.00
Olli Juolevi - In which position will he be drafted? -- Sijat 3-4 @15.00

Mock Draft - NHL Draft 2016
Klikkaa itsesi Nordicbetin tarjoukseen ja lunasta 20 euroa ilmaista rahaa. Myös vanhoille asiakkaille!
5. Vancouver Canucks

Matthew Tkachuk London Knights | 75 ottelua, 50+97=147 +68

Keith Tkachukin pojan ja Olli Juolevin joukkuekaverin draftosakkeet pomppasivat katosta läpi, kun Tkachuk oli isoja ratkaisijoita London Knightsin mestaruustaistoissa. Hän nakutti lähes kaksi pistettä per peli koko kauden ajan. Hän laiturina joillain osa-alueilla jopa parempi kuin Jesse Puljujärvi ja on lähempänä NHL-pelejä kuin Puljujärvi. Vancouverille on käytännössä lahja, että Tkachuk laskeutuu Kanadaan. Vancouverilla on edessä kasa sopimusneuvotteluja ja lähes valmis NHL-pelaaja kelpaa joukkueeseen.

Sen lisäksi että Tkachuk takoo pisteitä, osaa hän toimia kentällä agitaattorina joka ei tilanteissa helposti luovuta. 185 senttisellä rungolla varustettu laituri tulee olemaan NHL-jäillä jossain vaiheessa pistepörssin kärkisijoilla ja ei olisi ihme, vaikka hän voittaisi seuraavan kuuden vuoden sisään NHL:n pistepörssin.6. Calgary Flames

Pierre-Luc Dubois Cape Breton Screaming Eagles | 74 ottelua, 49+63=112 +43

Draft-päivänä 18 vuotta täyttävä Dubois on suurikokoinen kahden suunnan laituri jota on verrattu jopa Anze Kopitariin. Duboista on veikattu jopa Edmontonin varaukseksi, mutta luotetaan Chiarellin valitsevan fiksusti puolustajan, eli Juolevin.

Nuoresta iästä huolimatta Duboisin kahden suunnan pelaamista on ylistetty. Hän osaa puolustuspäässä blokata laukaukset ja löytää syöttölinjat. Vastaavasti hyökkäyspäässä hän karvaa korkealta ja osaa luoda painetta. Häntä on ennakoitu Draftin valmiimmaksi pelaajaksi NHL-kaukaloon.

Calgaryllä ei ole tarvetta panostaa puolustukseen draftissa, mutta vahva kahden suunnan hyökkääjä osuu joukkueen tarpeeseen kuin nenä silmään. Dubois pystyy jo ensi kaudella auttamaan Calgarya nousemaan takaisin Playoffeihin.7. Arizona Coyotes

Alexander Nylander Mississauga Steelheads | 63 ottelua, 34+53=87 +9

Ehkä hieman yllättäenkin Alexander Nylander putoaa Coyotesin laariin. McKeen's ja ISS ovat omalla listalla passittamassa Nylanderia Flamesiin. Saa sitten nuori GM John Chayka Nylanderin tai Duboisin, saa hän olla iloinen. Arizonassa on alkamassa todellin rebuild ja tämän tasoinen pelaaja sopii muottiin täydellisesti.

Nylander voitti OHL:n ja CHL:n vuoden tulokkaan palkinnot kuluvalla kaudella. Michael Nylanderin poika teki tuhojaan niin U18-, kuin U20-joukkueissa ja oli selkeästi yksi Ruotsin parhaista pelaajista. Hyvällä laukauksella ja pelisilmällä varustettu rightin laituri ei välttämättä ole vielä NHL-valmis pelaaja ensimmäisenä vuonna, mutta yhden AHL-kauden jälkeen Coyotes saa ruotsalaisesta todellisen vahvistuksen.

Nylanderia on vaikea nähdä seitsemännen sijan ulkopuolella tämän vuoden Draftissa. Coolbet tarjoaa Nylanderin top 7-sijoitukselle lähes posketonta kerrointa. Tästä syystä lyömme tämän isolla sisään.

Will Alexander Nylander Be Drafted in Top 7 -- YES @2.10

Mock Draft - NHL Draft 2016
Klikkaa itsesi Coolbetin esittelyyn.
8. Buffalo Sabres

Mikhail Sergachyov Windsor Spitfires | 73 ottelua, 19+43=62 +11

Huhujen mukaan Buffalo on Steven Stamkosin perässä. Tämä todennäköisesti tarkoittaisi sitä, että Buffalo voi käyttää ensimmäisen kierroksen varauksensa puolustajaan. Buffalon skouttaukset ovat olleet napissa viime kausilla. Tosin joukkue on päässy kaksi edellistä vuotta varaamaan jo toisena. Kolme vuotta sitten Rasmus Ristolainen jäi Buffalon haaviin ja hän on saamassa suurta palkankorotusta tälle kaudelle.

Sergachyovin pelinlukutaito on lähes yhtä hyvä kuin Olli Juolevilla. Terävä kahden suunnan puolustaja omaa hyvän laukauksen ja hän toimis täydellisenä aseena Buffalon ylivoimassa. Tuntuu välillä että venäläisellä on silmät selässäkin. Myöskään luistelunopeudesssa ei ole tässä vaiheessa mitään valittamisen varaa. Sergachyov täyttää 18 vuotta draftin jälkeisenä päivänä, mutta Buffaloon päästetssään hänellä on täydet mahdollisuudet murtautua pelaavaan kokoonpanoon heti kauden alusta.9. Montreal Canadiens

Jakob Chychrun Sarnia Sting | 69 ottelua, 13+44=57 +27

Moni scouttitoimisto on sitä mieltä, että Montreal on jahtaamassa sentteriä ja tämä voi johtua sitää, että Juolevi ja Sergachyov ei ole enää tässä vaiheessa varattavissa. Montrealilla on kuitenkin tarve Chychrunin tyyliselle puolustajalle ja mikä parasta, mies edustaa Kanadaa, vaikka omaa kaksoiskansalaisuuden.

Chychrun omaa nyt jo loistavan luistelutekniikan ja ei pelkää haastaa puolustajia, kun tilaa on. Loistava kahden suunnan puolustaja myös taklaa todella lujaa. Käyttää omalla alueella fiksusti tilaansa ja mailaansa hyödyksi. Lisäksi kanadalainen avaa peliä aina fiksusti. Lähes valmis paketti ja tämän hetkisellä tilanteella mahtuu jo ensi kaudelle Canadiensin pelaavaan kokoonpanoon.

10. Colorado Avalanche

Tyson Jost Penticton Vees | 59 ottelua, 48+70=118 +0

Moni toimisto on sitä mieltä, että myös Colorado on sentterimarkkinoilla, mutta Colorado ei tarvitse yksinkertaisesti keskushyökkääjää. Joukkueella on jopa ongelmallisesti ylitarjontaa sentteriosastolle, kun putkesta on tulossa mm. Mikko Rantasen tasoisia keskushyökkääjiä. Tästä syystä Logan Brown jää top 10 ulkopuolelle, vaikka hän on käytännössä jokaisella listalla top 10:ssä.

Jost on pelannut kolme edellistä kautta Brittish Columbia Hockey Leaguessa, jossa hänet valittiin kauden arvokkaimmaksi pelaajaksi ja First Team All-Stariin. U18 MM-kisoissa hän teki kisojen eniten pisteitä ja hänet valittiin turnauksen parhaaksi pelaajaksi. Vaikka Jost on pelannut keskushyökkääjänkin paikkaa, pystyy hän pelaamaan myös laidassa. Vasemmalta laukova maalintekijä on jotain juuri sellaista, mitä Colorado tarvitsee tällä hetkellä. Jost on muutaman toimiston listoilla rankatty ensimmäisen kymmenen joukkoon ja näin on myös meidän listalla.

Twitter: @Saapasmono

Katso NHL Draft ilmaiseksi Viasatilta!


Viasat Sport tarjoilee tämän herkkupalan suorana Viasat Sport Finland -kanavalta, sekä osoitteesta www.viasatsport.fi. Vaikka juhannus on jo Draftin aikaan kovassa vauhdissa, on syytä kuitenkin parkkeerata television eteen perjantain ja lauantain välisenä yönä klo 02:00.