Lopullinen MM-joukkue julki - Nuoret Leijonat kovalla nipulla kultajahtiin!

Lopullinen MM-joukkue julki - Nuoret Leijonat kovalla nipulla kultajahtiin!
Suomi on yksi U20 MM-turnauksen suurimpia suosikkeja. Lopullinen miehistö kisoihin julkaistiin heinäkuun lopulla.
Nuorten Leijonien päävalmentaja Antti Pennanen esikuntineen julkisti lopullisen joukkueen jääkiekon U20 MM-turnaukseen. Alkuperäisestä aikataulusta yli puolella vuodella siirtyneet kisat alkavat Edmontonissa 9. elokuuta ja mestari on selvillä varhain sunnuntaina 21. elokuuta Suomen aikaa.

Kisojen siirtyminen loppukesään ei juurikaan joukkueiden voimasuhteita heilauta. Kanada on edelleen ykkössuosikki, jota ainakin paperilla vankimmin haastavat Suomi, USA ja Ruotsi. Mestarin löytyminen tämän nelikon ulkopuolelta olisi jo melkoinen yllätys.Nuoret Leijonat U20 MM-kisoihin 2022


Etukäteen eniten parranpärinää Pennasen valinnoissa on herättänyt maalivahti Joel Blomqvistin jättäminen rannalle. Keväällä Pittsburghin farmijoukkueen treenit U20-maajoukkueen sijaan valinnut nuori vahti ei saanut Pennaselta armoa. Nyt nimellinen ykkösvahti lienee toinen kärppätaustainen pelaaja Leevi Meriläinen.

Vuodenvaihteessa kisat koronatartunnan vuoksi väliin jättänyt Aatu Räty on puolestaan iso vahvistus joukkueelle. Mukana ovat myös kotoisessa Liigassa läpimurtonsa tehneet Roni Hirvonen, Joakim Kemell, Topi Niemelä ja Eemil Viro. Myös kohupelaaja Brad Lambert nähdään lopullisessa kisamiehistössä. Nuorten Leijonien runko on siis väkivahva.

Maalivahdit:
Jatkola Juha
Lampinen Jani
Meriläinen Leevi

Puolustajat:
Heimosalmi Aleksi
Jurmo Joni
Niemelä Topi
Nurmi Petteri
Puutio Kasper
Rafkin Ruben
Rajaniemi Matias
Viro Eemil

Hyökkääjät:
Helenius Samuel
Hirvonen Roni
Järventie Roby
Kapanen Oliver
Karvinen Roni
Kemell Joakim
Koivunen Ville
Lambert Brad
Liukas Eetu
Mäenpää Juuso
Määttä Joel
Räty Aatu
Simontaival Kasper
Väisänen Kalle