Pekingissä ei urheile palkkakuninkaallisia, mutta laajalti seurattuja kylläkin

Pekingissä ei urheile palkkakuninkaallisia, mutta laajalti seurattuja kylläkin
Talviolympialaisten urheilijat eivät komeile maailman eniten palkkaa saavien listoilla. Tämä ei silti poista sitä tosiasiaa, etteikö talvilajeistakin löytyisi tarkasti seurattuja nimiä. Tunnistatko sinä heidät nimeltä ja kasvonpiireiltä?
Talviurheilijoita on turhaa etsiä esimerkiksi Forbesin vuosittaiselta eniten tienaavien listalta. Heidän joukkoonsa eivät nouse edes NHL-jääkiekkoilijat, puhumattakaan heistä Euroopassa leipäänsä tienaavista, jotka saavat Pekingin kiekkoturnaukseen osallistua.

Kokosimme joitakin nimiä, jotka ovat todella suosittuja joko maailmanlaajuisesti tai vähintään yksittäisen suurvallan keskuudessa.

Mikaela Shiffrin, alppihiihto, miljoona Instagram-seuraajaa


Meriitit ovat 26-vuotiaaksi suorastaan käsittämättömät. Jo pelkästään olympialaisista löytyy tähän mennessä kaksi kultamitalia, puhumattakaan kuudesta maailmanmestaruudesta ja yhteensä 11 MM-mitalista. Tai 69:stä maailmancupin osakilpailuvoitosta.On ikään kuin itsestään selvää, että Shiffrin oli kautta aikain nuorin alppihiihdon olympiavoittaja vietyään tittelin Sotshissa 2014 vain 19-vuotiaana.

Iivo Niskanen, maastohiihto, 97 800 Instagram-seuraajaa


Kuuluuhan se nyt asiaan nostaa yksi suomalainenkin tähän listaan.Yuzuru Hanyu, taitoluistelu, useilla Instagram-tilillä vähintään satojatuhansia seuraajia


Yksinluistelun olympiavoittaja sekä neljän että kahdeksan vuoden takaa. Menestys on yksi seikka, minkä vuoksi tämä 27-vuotias mies on niin käsittämättömän suosittu kotimaassaan. Onhan hän ensimmäinen japanilainen taitoluistelun olympiavoittaja. Lisäksi hän vei Sotshissa olympiakullan nuorimpana miestaitoluistelijana kuin kukaan muu sitten vuoden 1948.Koko taitoluisteluväelle on tietysti suuri sääli, etteivät Hanyun fanit pääse paikan päälle Pekingiin.

Suzanne Schulting, kaukalopikaluistelu, 572 000 Instagram-seuraajaa


Harva suomalainen lienee kuullut tämän urheilijasuuruuden nimeä. 24-vuotias alankomaalainen on jo nyt olympiavoittaja, seitsenkertainen maailmanmestari ja 13-kertainen Euroopan mestari.Viime vuoden MM-kisoissa hän voitti kullan jok'ikisessä mahdollisessa kilpailussa. Olympiavoittojen määrä jää siis tuskin yhteen kappaleeseen Pekingin jälkeen.

Chloe Kim, lumilautailu, 717 000 Instagram-seuraajaa


Halfpipe-laskija vei olympiakullan 17-vuotiaana Pyeongchangissa. Hän oli ja ainakin toistaiseksi on nuorin olympiavoiton saavuttanut naislumilautailija.Therese Johaug, maastohiihto, 417 000 Instagram-seuraajaa


Tämä urheilijan meriitit lienevät Suomessa näistä urheilijoista selvästi tutuimmat.Eileen Gu, freestyle, 245 000 Instagram-seuraajaa


Kiinalaisten suurin menestystoivo kotikisoissa. 18-vuotias urheilija vaihtoi Yhdysvaltain edustamisen Kiinaan ja kantaa epäilemättä valtavia paineita.Gu on tuttu kasvo muotilehtien kansikuvissa, ja hän tekee yhteistyötä lukuisten merkittävien brändien kanssa.

Shaun White, lumilautailu, 1,7 miljoonaa Instagram-seuraajaa


Sokerina pohjalla. Jos joku lumilautailija voi olla ikoninen, on Shaun White sitä. 35-vuotias halfpipe-laskija valmistautuu uransa viidensiin ja viimeisiin olympialaisiin. Niistä kolme on johtanut kultamitaliin, ensimmäinen jo vuonna 2006.