Robin Hull avasi MM-karsinnat upealla voitolla

Robin Hull avasi MM-karsinnat upealla voitolla
Suomen snooker-ässä Robin Hullin kausi on ollut vaikea, mutta tiukimmassa mahdollisessa paikassa tuli jälleen onnistuminen. Hull kaatoi kovan taistelun jälkeen Kiinan Cao Yupengin freimein 10-7.
Snookerin MM-karsinnat alkoivat suomalaisittain loistavasti, kun Suomen ainoa toivo snookerin ammattilaiskiertueella, Robin Hull kukisti kauden sensaatioihin laskettavan kiinalaisen.

Hullin ottelun alku oli hankala, vaikka suomalainen voittikin ensimmäisen freimin. Yhtäkkiä Hull oli kuitenkin 4-1 -tappiolla. Ottelun käänteentekevä hetki nähtiin iltapäiväsession lopussa, kun Hull oli 5-2 -tappiolla ja onnistui kääntämään kaksi viimeistä freimiä ja pääsemään 5-4 -lukemissa pitkälle tauolle.

Iltasessiossa Hull oli kiinalaista huomattavasti parempi pelaaja. Hull hallitsi freimejä ja onnistui tekemään viimeisiin fremeihin kolme isoa breikkiäkin: 89, 63 ja 61. Cao teki heti iltasession ensimmäiseen freimiin yli 80:n breikin, mutta ei onnistunut tämän jälkeen tekemään ainoatakaan yli 50:n breikkiä.

Hull paransi peliään loppua kohden, kun taas kiinalaisen hermokontrolli petti. Peli ei ollut kummankaan osalta täydellistä, mutta paremmin painetilan kestänyt Hull vei ottelun lopulta jopa helposti lukemin 10-7.

Voitto oli Hullille äärimmäisen iso, sillä kausi on ollut tähän mennessä todella hankala. Suomen ainoa ammattilaispelaaja on kerännyt rankingiin vain 13 500 puntaa voittorahoja. Eilinen voitto toi kerralla 9000 puntaa lisää, joten Roope lähes tuplasi ranking-tienestinsä yhdessä ottelussa.

Rahaa huomattavasti tärkeämpi asia on, että unelma paikasta MM-kisoihin säilyy. Robinin tulee voittaa vielä kaksi seuraavaa ottelua, mikä tietäisi paikkaa Crucible -teatterissa, MM-kisojen pääsarjassa, mihin pääsee vain maailman 32 parasta pelaajaa mukaan.

Seuraava vastus: Englannin Andrew Higginson


Seuraavaksi Hull saa vastaansa Englannin Andrew Higginsonin. Higginson on rankingissa sijalla (59.), eli huomattavasti alempana kuin sensaatiomaista kautta pelannut Kiinan Cao Yupeng (38.).

Lähtökohtaisesti Hullin seuraavan ottelun pitäisi olla siis huomattavasti helpompi. MM-karsinnoissa helppoja otteluita ei kuitenkaan ole olemassakaan. Robin Hullin ja Andrew Higginsonin välinen kamppailu pelataan sunnuntaina 15.4.. Ottelun ensimmäinen sessio alkaa kello 12:00 ja toinen sessio kello 21:00.

Vielä ei tiedetä, pelataanko ottelu TV-pöydällä. Lähtökohta kuitenkin on, että samaan aikaan pelaa huomattavasti nimekkäämpiä pelaajia, joten Hull ja Higginson tuskin ovat TV-pöydällä.

Ottelun voittaja etenee karsintojen finaali-kierrokselle, missä vastaan tulee joko tunnettu englantilainen, Ricky Walden tai Walesin Lee Walker.

Kaikki snookerin MM-karsintojen TV-pöydillä pelattavat ottelut näet Unibet-TV:sta - ilman kuukausimaksua. Sinun tulee rekisteröidä ilmainen pelitili ja pelitilillä tulee olla pelirahaa vähintään 0,01€, jonka jälkeen voit katsoa kaikki Unibet-TV:n urheilulähetykset.

Robin Hull avasi MM-karsinnat upealla voitolla