Sanna Marin Suomen seuraavaksi pääministeriksi Antti Rinteen tilalle?

Sanna Marin Suomen seuraavaksi pääministeriksi Antti Rinteen tilalle?
Vedonlyöntiyhtiö Betsson pitää varmana Sanna Marinin nousua Suomen pääministeriksi! Kenestä valtiovarainministeri? Katso kertoimet jutun lopusta!
Sanna Marin Suomen seuraavaksi pääministeriksi Antti Rinteen tilalle?

Hallituskriisi ravistelee Suomen hallituksen ministeririvit uusiksi pääministeri Antti Rinteen ja omistajaohjausministeri Sirpa Paateron erottua tehtävistään.

Nyt kiehuu seuraajasoppa siitä, ketkä nousevat vallan ytimiin? Betsson on avannut aiheesta kertoimet. Betssonin politiikan asiantuntijoiden työryhmä pitää Sanna Marinia selkeästi todennäköisimpänä seuraavana pääministerinä.

- Se on lähes 100-prosenttisen varmaa. Antti Lindtman on jo aiemmin ilmoittanut tyytyväisyytensä nykyiseen virkaansa. Kummankin kohdalla mahdollisena miinuksena voidaan pitää kokemuksen puutetta, vaikka pitkän linjan poliittisia broilereita molemmat ovatkin.

Valtiovarainministeriksi itsensä nostanee Keskustan puheenjohtaja ja nykyinen elinkeinoministeri Katri Kulmuni, jolla on tilanteessa ison profiilinnoston aika ja paikka.

- Mika Lintilä pakotettaneen palaamaan vanhaan pestiinsä elinkeinoministeriksi, jota hän on hoitanut aiemminkin mallikkaasti. Tämä on ainoa tapa saada demarien ja Kepun synergia taas toimimaan, on politiikkaa usean vuosikymmenen ajan läheltä seuranneen asiantuntijan näkemys.

- Marin-Kulmuni-kaksikolla on mahdollisuus luoda uuden sukupolven punamulta.

Ministeriruletissa on useita liikkuvia palasia.


- Marin tulee tarvitsemaan taustalleen politiikan kovan luokan ammattilaisen. Postin solmua ratkomaan hälytetty Lauri Ihalainen istuu siihen tehtävään kuin valettu, mutta ei omistajaohjausministerinä vaan työministerinä. Kyseisen salkun nykyinen haltija Timo Harakka puolestaan perinee Marinin tehtävän liikenneministerinä.

Betssonin arvioista selkein on tuleva omistajaohjausministeri, johon tuntuva ykkössuosikki on kokenut Johannes Koskinen. Tarja Filatov ja Tuula Haatainen ovat muut kertoimet saaneet kandidaatit vaikeaksi osoittautuneeseen tehtävään.

Tosin kuten viime päivät ovat osoittaneet, käänteet voivat olla nopeita – täten vetokohteissakin on mahdollista veikata jokeria eli vaihtoehtoa Joku Muu.

Lyö vetoa uusista ministerivalinnoista!


(Lähde: Betsson Group)