Sepp Blatter myönsi Fifan huijanneen lohkoarvonnoissa

Sepp Blatter myönsi Fifan huijanneen lohkoarvonnoissa
Entinen Fifan johtaja Sepp Blatter on paljastanut vilppiepäilyt Fifan lohkoarvonnoissa.
Fifan entinen pitkäaikainen puheenjohtaja Sepp Blatter on myöntänyt haastattelussaan Fifan käyttäneen vilunkipeliä lohkoarvonnoissa Euroopassa. Uutisoimme aikaisemmin, kun Mestarien liigan lohkoarvonnassa epäiltiin olleen vilppiä arvonnassa. Voit lukea uutisen täältä -->> Hurja väite Mestarien liigan lohkoarvonnasta

Nyt Sveitsiläinen Blick-lehti kertoo Blatterin antaneen haastattelun argentiinalaiselle La Nacion-lehdelle ja kertonut itse nähneensä miten vilppi oli tapahtunut.

Sepp Blatter myönsi Fifan huijanneen lohkoarvonnoissa

"Näin sen omin silmin!"


La Nacion oli kysynyt Blatterilta, "voiko lohkoarvonnoissa huijata, vaikka miljoonat ihmiset seuraavat sitä?" Blatter oli myöntänyt, että lohkoarvonnoissa on käytetty lämmitettyjä ja viilennettyjä arvontapalloja, joista joukkueen voi tunnistaa.

"Kyllä! Näin sen omin silmin ja se oli huijausta. Se oli eurooppalainen sarja. Vain yksi joukkue on pystynyt siihen ja se oli italialainen. Pallot, jotka nostettiin pystyttiin tunnistamaan joko tekemällä niistä kuumia tai kylmiä. Minä olin silminnäkäkijä."

Blatter kuitenkin kiistää itse syyllistyneensä vilpilliseen toimintaan ja syyttää muita arvonnoissa toimineita johtohenkilöitä.

"Minä en ole koskaan arponut lohkoja. Muut johtohenkilöt ovat. He ovat itse nostaneet palloja arvontakulhosta. Minä olin puhdas viimeiseen saakka."

"Minä en ole koskaan rikkonut lakia. Minulla on puhdas omatunto."

Blatter joutui jättämään tehtävänsä Fifan puheenjohtajana aikaisemmin lukuisten korruptiosyytteiden takia. Tämä paljastus tuskin muuttaa ihmisten näkemystä hänestä, sillä kuinkakohan monta arvontaa hän on antanut mennä lävitse, vaikka tiesi niissä tapahtuvan vilppiä?