Snookerin MM-karsintakaavio arvottu - Robin Hullin vastus on kivenkova!

Snookerin MM-karsintakaavio arvottu - Robin Hullin vastus on kivenkova!
Snookerin MM-kisat lähestyvät. MM-karsinnat käydään 11.-18. huhtikuuta English Institute of Sport -areenalla, Sheffieldissa. Suomen Robin Hullin avausvastus on kivenkovaa luokkaa.
Suomen Robin Hullia ei voi ainakaan syyttää hyvästä arpaonnesta tällä kaudella. Sama kaava jatkui myös MM-karsintojen arvonnassa, kun suomalaisen vastustajaksi ensimmäiselle kierrokselle valikoitui arvonnan jälkeen Kiinan Cao Yupeng. Kun maailman 16 parasta pelaajaa pääsee suoraan MM-kisoihin, ei vastus voisi olla paljon kovempi.

Snookerin karsintakaavio arvottiin tänään (9.4.2018) kello 12:00. Karsintojen täydellinen otteluohjelma ei ole vielä valmis. Kun otteluohjelma on selvillä, löydät sen Snookerin MM-kisat sivultamme, missä on myös kerrottu paljon muuta tulevista Snookerin MM-kisoista.

Cao Yupeng - Kiperä vastus Robin Hullille


Cao Yupeng on maailmanrankingissa "vasta" sijalla 38, mutta on huomattavasti rankingiaan parempi pelaaja. Tästä osoituksena Caolla on näyttää tältä kaudelta jo kaksi finaalipaikkaa. Sekä Scottish Openissa että Gibraltar Openissa Cao venyi aina finaaliin saakka. Lisäksi European Mastersissa Cao oli välierissä.

Robin Hullin vastus ei voisi olla paljon kovempi. Oikeastaan vain elämänsä kautta pelaava Ryan Day tai kiinalaiset supertähdet Liang Wenbo ja Yan Bingtao olisivat voineet olla vieläkin pahempia vastuksia. Caon voi kuitenkin hyvin laskea tähän samaan joukkoon.

Mikäli Hull voittaisi Caon, muuttuisi vastus toisella kierroksella huomattavasti helpommaksi, sillä vastaan tulee voittaja otteluparista Andrew Higginson (ranking 59.) - David John (ranking 128). Mikäli Hull voittaisi vielä tämänkin ottelun, tulisi viimeisellä kierroksella todennäköisesti vastaan Ricky Walden, sillä Hullin vastustaja tulee nelikosta: Walden, Joe Swail, Lee Walker ja Kristjan Helgason.

Voittamalla kolme ottelua karsinnoissa, etenee Snookerin MM-kisojen pääsarjaan. Pääsarja käynnistyy Sheffieldin Crucible -teatterissa 21. huhtikuuta.

Hullilla haastava kausi alla


Robin Hullin kausi on ollut äärimmäisen haastava ja suomalaisen ranking-sijoitus on valahtanut. Sijalla 110 rankingissa majaileva Hull voi kuitenkin MM-kisoissa kohentaa huomattavasti asemiaan. 13 500 pistettä (eli puntaa) rankingissa voi muuttua nopeasti, mikäli Hull napsii voittoja karsinnoista.

MM-karsintojen ensimmäisen kierroksen voitosta tienaa 9000 puntaa, eli Hull yhdellä voitolla jo lähes tuplaisi ranking-pisteensä. Toisen kierroksen voitosta saa 13 500 puntaa, millä Hull tuplaisi tienestinsä. Kolmannen kierroksen voittajat etenevät MM-kisojen pääsarjaan, missä jaossa on sitten jo aivan eri mittakaavan rahat.

MM-karsintojen kaikki kolme kierrosta pelataan paras 19:sta -järjestelmällä, eli otteluvoittoon vaaditaan 10 erä-, eli freimivoittoa.

Itsensä MM-kisoihin jo pelanneet pelaajat


Maailmanrankingin 16 parasta pelaajaa pääsee suoraan MM-kisoihin, ilman karsintoja.

 1. Mark Selby
 2. Ronnie O'Sullivan
 3. Ding Junhui
 4. Judd Trump
 5. John Higgins
 6. Barry Hawkins
 7. Mark Williams
 8. Shaun Murphy
 9. Kyren Wilson
 10. Neil Robertson
 11. Marco Fu
 12. Stuart Bingham
 13. Luca Brecel
 14. Anthony McGill
 15. Ali Carter
 16. Mark Allen

Muita huippuotteluita


Suomalaisittain karsintojen mielenkiintoisin kohtaaminen on totta kai Cao Yupengin ja Robin Hullin välillä, mutta jo MM-karsintojen avauskierroksilta löytyy muitakin mielenkiintoisia otteluita. Alla poimintoja 1- kierroksen helmistä:

 • Ryan Day - Igor Figueiredo
 • Peter Ebdon - James Wattana
 • Jimmy White - Sam Craigie
 • Stephen Maguire - Allan Taylor
 • Ng On Yee (naisten maailmanmestari) - Mathew Selt
 • Yan Bingtao - Jackson Page
 • Dominic Dale - Reanne Evans (naisten ranking #2)

Löydät täydellisen kaavion MM-karsintoihin World Snookerin sivuilta >>

Unibet-TV näyttää kaikki snookerin MM-kisojen ottelut ilmaisina lähetyksinä. Voit lukea lisää snookerin live stream -sivultamme kaikki MM-kisojen ottelut sekä kaikki MM-karsintojen TV-ottelut Unibetin sivustolla.