Rikkovatko Sorjonen ja Omerta katsojaennätyksiä?

Rikkovatko Sorjonen ja Omerta katsojaennätyksiä?
Kaksi isoa kotimaista ensi-iltaa edessä – kolkuttelevatko Sorjonen ja Omerta katsojaennätyksiä?

Rajoitukset pois - Leffateatterit täyteen?


Koronarajoitusten kanssa pitkään kamppailleet elokuvateatterit saivat syyskuussa kaipaamaansa lääkettä uuden James Bondin houkuteltua hyvin väkeä katsomoihin – syyskuussa ensi-iltansa saanut 007 No Time To Die on kerännyt jo yli 450 000 katsojaa. Odotukset ovat korkealla myös nyt, kun muutaman viikon sisällä ensi-iltansa saa peräti kaksi isoa kotimaista tuotantoa.

Lue myös: Kenestä uusi James Bond?

Kiinnostavatko Sorjonen ja Omerta?


Aku Louhimiehen ohjaama trilleri Omerta 6/12 sekä tv-sarjasta tutun hahmon saapuminen valkokankaalle Juuso Syrjän ohjaamassa Sorjonen: Muraalimurhat ovat kumpikin tapauksia suomalaisessa elokuvassa ja kiinnostus on ollut jo ennakkoon suurta.

Kotimaisista elokuvista Pahat Pojat teki ensi-iltaviikonloppunaan vuonna 2003 suomalaista elokuvahistoriaa, kun peräti 75 000 suomalaista kävi katsomassa Aleksi Mäkelän ohjaaman rikoselokuvan. Vuonna 2015 rikkoontui ensi kertaa 100 000 katsojan raja avausviikonloppuna, kun yleisö ryntäsi katsomaan Taneli Mustosen elokuvaa Luokkakokousta. Aku Louhimiehen versio Tuntemattomasta sotilaasta keräsi vuonna 2017 puolestaan ensimmäisenä viikonloppunaan yli 120 000 katsojaa.

Louhimiehen Tuntematon ylitti myös kaikkineen miljoonan katsojan rajan. Pahat pojat vastaavasti keräsi kaikkineen noin 615 000 katsojaa ja esimerkiksi Matti Nykäsen elämästä kertonut Matti reilut 460 000 katsojaa.

Lyö vetoa lippuluukun tapahtumista!


Yltävätkö Sorjonen ja Omerta ennätyslukemiin tai niiden tuntumaan? Nouseeko jo avausviikonlopun katsojamäärä yli 100 000:n? Ruotsalainen peliyhtiö Betsson arvioi, että Sorjoselle rajan saavuttaminen voi olla tiukassa, mutta Omerta voi hyvin siihen yltääkin. Pelkkä avausviikonloppu ei kuitenkaan kerro kaikkea ja puntaroida voi myös sitä ylittääkö jompikumpi elokuva ensimmäisen kolmen esityskuukautensa aikana 300 000 katsojan rajan tai yltääkö peräti puoleen miljoonaan katsojaan.

Sorjonen: Muraalimurhat saa ensi-iltansa jo keskiviikkona 26. lokakuuta ja Omerta 6/12 puolestaan perjantaina 19. marraskuuta.

Pääset suoraan vedonlyöntikohteeseen "Lyö vetoa" nappia painamalla.


Tekstin lähde: Betsson Group