Suomen yleisurheilun MM-joukkue valmistuu hiljalleen

Suomen yleisurheilun MM-joukkue valmistuu hiljalleen
Suomen Urheiluliitto SUL vahvisti seitsemän urheilijaa Lontoossa elokuussa järjestettäviin Yleisurheilun MM-kisoihin.
Yleisurheilun MM-kisat 2017 käydään Lontoossa vuoden 2012 Olympistadionilla. Kisojen avauspäivä on 4. elokuuta ja viimeinen kisapäivä 13. elokuuta.

Liitto vahvisti Yleisurheilun MM-joukkueeseen seitsemän nimeä: seiväshyppääjät Minna Nikkanen ja Wilma Murto, kolmiloikkaajat Kristiina Mäkelä ja Simo Lipsanen, kävelijät Jarkko Kinnunen ja Aku Partanen sekä kestävyysjuoksija Anne-Mari Hyryläinen.

Valituista urheilijoista kaikki ovat rikkoneet tänä vuonna MM-rajat paitsi Jarkko Kinnunen, kuka rikkoi rajan viime vuonna. Kävelijöistä myös Aleksi Ojala haki tiukasti paikkaa MM-kisoihin. Ojala johti Slovakiassa käytyä kilpailua puoliväliin saakka, kunnes kuitenkin pyörtyi kesken matkan.

Täydellisesti Ojalan mahdollisuudet eivät ole menneet, mutta koska 50 kilometrin matkaa kävellään harvoin, ei näytön paikkoja ole enää useita jäljellä.

Kovat menestysodotukset ovat myös Kristiina Mäkelällä. Mäkelä sijoittui sisäratojen MM-kilpailuissa 2016 kuudenneksi ja Rion Olympialaisissa aina finaaliin ollen kahdestoista. Toinen kolmiloikkaaja Simo Lipsanen lähtee ensimmäisiin ulkoratojen arvokisoihin. EM-hallikisoissa Belgradissa Lipsanen venyi tänä vuonna sisäratojen Suomen ennätykseen 16,84.

Isot odotukset ovat myös seiväshyppääjien Wilma Murron ja Minna Nikkasen suhteen.

Seuraavat valinnat MM-kisoihin tehdään kesäkuun lopulla ja viimeinen valinta Kalevan kisojen jälkeen heinäkuussa. Viimeinen päivä MM-tulosarjan rikkomiseen on 23. heinäkuuta.

Suomalaisittain kiinnostaa luonnollisesti eniten keihäänheiton valinnat, mitkä saattavat taas aiheuttaa porua ja hampaiden kiristystä.

Valitut suomalaisurheiilijat Lontoon MM-kisoihin:


Miehet:
  • Simo Lipsanen, kolmiloikka (16,84)
  • Jarkko Kinnunen, 50km kävely (3.50.40)
  • Aku Partanen, 50km kävely (3.49.00)

Naiset:
  • Anne-Mari Hyryläinen, maraton (2.32.19)
  • Wilma Murto, seiväshyppy (466)
  • Minna Nikkanen, seiväshyppy (455)
  • Kristiina Mäkelä, kolmiloikka (14,18)