Miten Huuhkajilla menee?

Miten Huuhkajilla menee?
Varsin suuri osa Suomen miesten jalkapallomaajoukkueen ringistä pelaa pian alkavissa Pohjoismaiden sarjoissa. Mutta mitä kuuluu heille, jotka tienaavat leipäänsä Pohjois-Amerikassa ja Etelä- tai Keski-Euroopassa?
Suomen miesten jalkapallomaajoukkueen pelaajavalinnat maaliskuun lopun otteluihin julkistetaan tällä viikolla. Suomi kohtaa Espanjassa pelattavissa harjoitusotteluissa Slovakian ja Islannin.

Lähes kaikki kansainvälisten sarjojen pelaajat ovat saaneet seurajoukkueissaan paljon peliminuutteja. Tässä katsaus huuhkajakuulumisiin.

Lukas Hradecky: On Kicker-lehden arvosanoissa koko bundesliigakauden 17. paras pelaaja. Arvosanat painottuvat toki jossain määrin maalivahteihin, sillä oman pelipaikan pelaajista sijoitus on "vasta" 11:s. Leverkusenin miehellä on kuitenkin taas kerran ollut yksi huippukausi muiden joukossa.Glen Kamara: Rooli Skotlannissa Glasgow Rangersissa on totutun suuri. Paikallisessa Valioliigassa peliaikaa tulee useimmiten yli 90 minuuttia per ottelu. Eurooppa-liigassa hän tuli vaihdosta sisään, kun Rangers päihitti komeasti Dortmundin. Seuraavassa vaiheessa Punaista tähteä vastaan tuli taas täydet minuutit. Mikä on 26-vuotiaan miehen seuraava siirto?Teemu Pukki: peliajan suhteen tilanne on edelleen ihanteellinen: Englannin Valioliigassa vastuuta tulee niin paljon kuin jaksaa kantaa. Joukkueen menestys tai menestymättömyys onkin sitten toinen tarina. 31-vuotiaan pelaajan kohdalla seuraava siirto tai sen tekemättä jääminen on hyvin mielenkiintoinen asia.

Robin Lod: Uusi MLS-liigan kausi on juuri alkanut. Lod teki joukkueensa Minnesotan kauden avausmaalin ja on tietysti pelannut kaikki tähänastiset minuutit kolmessa ottelussa. Tämä onkin ehdottomasti vähimmäisvaatimus myös maajoukkueen kannalta: edes kyseisen tason pelejä pitää tulla koko ajan.

Jere Uronen: Vasen laitapuolustaja on vihdoin kunnossa ja myös vastuullisessa roolissa. Oli syyskuun alusta helmikuun loppuun sivussa lähes kokonaan Ranskan liigassa pelaavan Brestin otteluista. Maajoukkueen kannaltakin on hienoa, että kaksi viimeisintä ottelua hän on pelannut kokonaan. Brest on säilymässä pääsarjassa ilmavalla erolla.Joel Pohjanpalo: Tämän miehen kohdalla ylivoimaisesti tärkein asia on se, ettei uusia loukkaantumisia ole tullut Turkissa. On ollut kentällä lähes kaikissa pääsarjaotteluissa ja miltei aina aloituskokoonpanossa. Vaihtopenkki on kutsunut usein ottelujen aikana, mutta yhdeksän maalia lämmittää varmasti lainaseuran johtoporrasta.

Onni Valakari: Kyproksen liigan tason riittävyydestä Huuhkajien kantilta voi olla montaa mieltä. On joka tapauksessa ollut aina Pafosin avauskokoonpanossa, kunhan terveyttä on riittänyt. Pafos on ylemmässä jatkosarjassa, mutta Konferenssiliigan karsintapaikka saattaa jäädä haaveeksi.

Marcus Forss: Rooli Valioliigan Brentfordissa jäi hyökkääjällä liian pieneksi, ja mies lähti lainalle sarjaporrasta alemmaksi tammikuun loppupuolella. 22-vuotiaan pelaajan kannalta on harmi, että kaksi ottelua Hullissakin on alkanut vaihtopenkillä.

Robert Ivanov: Toppari on löytänyt itselleen roolin kannalta täydellisen paikan Puolan pääsarjan Warta Poznanista. Aloituskokoonpanon paikka on sementoitu joukkueessa, joka taistelee putoamista vastaan. Ivanov pelaa täysiä minuutteja koko ajan ja kokee siis haastavia tilanteita yleensä parempia joukkueita vastaan.Robert Taylor: Lähti Pohjoismaista Pohjois-Amerikkaan. Tuli kauden kolmesta ensimmäisestä ottelusta kahdessa sisään vaihtopenkiltä.

Urho Nissilä: Teki monen mielestä erikoisen siirron Etelä-Koreaan. K-liigan viidessä ensimmäisessä pelissä vastuuta on tullut vaihtelevasti: kolmesti avauksessa, kahdesti vaihdosta kentälle.

Ilmari Niskanen: Nissilän tavoin seuraava yritys ulkomailla. On ollut Skotlannin liigan Dundee Unitedissa enimmäkseen avauksessa. 25 ottelussa tehdyt maalit ovat jääneet yhteen, mutta syöttöjä on tullut neljä.

Jesse Joronen: Vaikka näinkin laadukkaan maalivahdin merkitys Huuhkajille on Lukas Hradeckyn terveenä pysyessä pienehkö, on Joronen löytänyt paikkansa Italian Serie B:stä. Joronen johtaa ykkösmaalivahtina pyrkimystä nousta Serie A:han: Brescia on yhdeksän kierrosta ennen loppua neljäntenä, ja ääritasaisessa sarjassa matkaa suoraan nousupaikkaankin on vain kaksi pistettä.Markku Kanerva: Entä sitten sateentekijä Markku "Rive" Kanerva? Palloliitto kertoi 16. maaliskuuta, että Kanerva on tehnyt jatkosopimuksen. Hänen pestinsä olisi päättynyt vuoden 2022 loppuun, mutta sitä jatkettiin aina 2024 loppuun asti! Ilouutisia suurimmalle osalle Huuhkaja-faneista siis!